Afscheid Tineke van Sintmaartensdijk en donaties DeltaPORT Donatiefonds

Juli 2020

Tijdens de bestuursvergadering van het DeltaPORT Donatiefonds (DPD) van 15 juli jongstleden is naast het toewijzen van meerdere donaties afscheid genomen van Tineke van Sintmaartensdijk, die het fonds namens Deltalinqs gedurende vele jaren heeft ondersteund en nu gaat genieten van haar prepensioen.

Wim Groenendijk, voorzitter DPD: “Wij bedanken Tineke hartelijk voor haar enorme bijdrage in het DeltaPORT Donatiefonds. Zij was het eerste contact tussen de aanvrager en het ‘burenfonds van de haven’ en zij heeft in belangrijke mate bijgedragen aan het succes van het fonds.”

Toegekende donaties
De nieuwe bibliotheek in ’t Plein in de Barendrechtse wijk Carnisselande krijgt een interactieve speel- en leervloer. De realisatie van de vloer is mede mogelijk geworden door een forse financiële bijdrage van het DeltaPORT Donatiefonds, het ‘burenfonds van de haven’.

Bij een interactieve vloer worden spellen op de vloer geprojecteerd. De leerspellen kunnen door kinderen worden bediend met hun handen en voeten. De bewegingen worden door een camera geregistreerd. ’t Plein in Carnisselande is een nieuwe ontmoetings- en ontwikkelingsplek, waar naast de bibliotheek, wijkteams, een veiligheidspost en meerdere maatschappelijke organisaties zijn gevestigd. De bibliotheek hoopt de interactieve vloer aan het einde van dit jaar in gebruik te nemen.

Het DeltaPORT Donatiefonds heeft recent ook donaties toegekend aan de organisatie van de jaarlijkse lampionoptocht in Oostvoorne. In het eerste weekeinde van september is er de honderdste optocht, een evenement waarmee van oudsher het einde van de oogstperiode wordt gevierd. De donatie gaat worden gebruikt voor de aanschaf van sfeerverlichting die ook gaat worden gebruikt bij andere evenementen in Oostvoorne.

Donaties zijn er ook voor de Hoogvlietse korfbalvereniging Nikantes voor aankleding van de nieuwe jeu de boulesbaan, de Dreamteam Foundation als bijdrage in de financiering van een nieuwe bus waarmee kinderen uit ‘zwakke’ Rotterdamse wijken worden opgehaald voor een programma met topsporters en aan de stichting Tot de Verbeelding voor de plaatsing van een stadsbank in een woonwijk die dienst gaat doen als ‘verhalenbank’.

Tevens zijn donaties toegekend aan Museum Vlaardingen voor de Bassie en Adriaan-expositie, de lokale omroepstichting WOS in Maassluis en Hoek van Holland voor ondertiteling van tv-programma’s, de stichting Rotterdam Events voor de organisatie van de Sinterklaasintocht en voor stichting Timon als bijdrage voor de ontwikkeling van een nieuwe Zorg Onderwijs Centrum in Rotterdam.

De lokale adviescommissies van het DeltaPORT Donatiefonds hebben recent donaties toegekend aan onder meer de activiteitenstichting Heenvliet voor de aankomende kerstmarkt, de stichting Creative Action Now voor een jongerenproject in Delfshaven, de stichting Push in Hellevoetsluis voor de aanpassing van de keuken van de buurtkamer, de stichting DOCK Rotterdam voor vervanging van spelmaterialen van wijkcentrum Zevensprong in Hoogvliet en aan roeivereniging Bernisse als bijdrage aan het boothuis.

Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam al vijftig jaar hun maatschappelijke betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

Een bijzondere donatie voor de Zorgboerderij Buytenhof

Trekker van Koole Terminals

Juli 2020

De firma Koole Terminals bood ons vandaag via het DeltaPORT Donatiefonds de trekker aan die jarenlang dienst deed op één van de tank terminals van Koole. Hans Visser die de trekker al die tijd onder zijn hoede had overhandigde de sleutel aan Jarrit die op de Buytenhof met de trekker zal gaan werken. De trekker is technisch helemaal in orde gemaakt door Mechanisatie Centrum Flakkee. Wij zijn MCF, het DeltaPORT Donatiefonds en in het bijzonder Koole Terminals enorm dankbaar voor deze mooie gift.

Avonturis Maassluis Natuurspeeltuin

Juli 2020

Trots op weer een mooi project: de speelboot Furie in Avonturis Maassluis Natuurspeeltuin. Voor dit project hebben wij vorig jaar een forse bijdrage toegekend. Wethouder Fred Voskamp van Maassluis heeft het speelobject woensdagmiddag onthuld.

Domestica Rotterdam

Juli 2020

Yes! Vandaag is het zo ver en gaan we weer voor publiek spelen! Het is een uitzonderlijke tijd, die veel flexibiliteit en inzet vraagt van iedereen. Daarom willen we vanmorgen iedereen bedanken die de drie concerten vanmiddag mogelijk hebben gemaakt. Zonder hun hulp en steun was het niet gelukt om dit te organiseren in de ‘corona-tijd’. Allereerst dank aan de Laurenskerk Rotterdam voor het beschikbaar stellen van deze prachtige ruimte en de inzet achter de schermen van het personeel. Dank aan het DeltaPORT Donatiefonds en het Fonds Podiumkunsten #balkonscenes voor de bijdrages. En last but not least: dank aan ons publiek! Jullie komen in groten getale luisteren vanmiddag en dat is het mooiste cadeau dat wij kunnen wensen. Tot vanmiddag en alvast veel luisterplezier! 

Coronaproof heropening Speeltuin De Middenstip

Hartelijk dank DeltaPORT Fonds voor het mogelijk maken van een corona proof heropening van Speeltuin De Middenstip! Zonder uw steun was het niet mogelijk geweest. De bezoekers, de vrijwilligers en het bestuur danken u daarvoor.

De heropening op 1 juli had een speciale thema Keti-Koti en verliep geweldig. Door de verdere versoepeling konden er crea-activiteiten in het speeltuin gebouw worden gegeven en heeft iedereen kunnen genieten van een gratis drankje, gezonde snack en een voorleesboekje (met dank aan Jantje Beton). Een dansoptreden was een mooi slotstuk om de dag mee te eindigen.

Al met al een geslaagde dag!

hogeDRUKgebied Charlois

juni 2020

Trotst op weer een leuk project dat mede mogelijk is geworden dankzij steun van het Deltaport Donatiefonds: in de wijk Charlois verstuurt De Correspondentieclub – een project van hogeDRUKgebied – in deze ‘coronatijd’ kaarten naar bewoners en verzorgers van verpleeghuis Dorpsveld.

Steuntje in de rug voor Buurtkamer Ons midden

Juni 2020

Dit mooie plekje is mede mogelijk gemaakt door Deltaport Donatiefonds. Kom hier gerust lekker je boterham eten of genieten van de mooie tuin.

Scouting Hoogvliet

juni 2020 

Sinds afgelopen weekend kunnen gelukkig onze fysieke Scouting opkomsten weer plaatsvinden. Voorlopig nog wel alleen buiten op ons eigen terrein, maar dan kunnen alle speltakken wel mooi gebruik maken van de 6 spiksplinternieuwe biertafel sets, die wij hebben kunnen aanschaffen dankzij het DeltapPORT Donatiefonds !!!

Een heerlijke traktatie voor de bewoners Hart van Rozenburg

Bij het Deltaport donatiefonds kon een verzoek ingediend worden om een donatie te ontvangen voor mensen die in deze coronatijd wel een extraatje konden gebruiken. Verder was de wens dat je met je aanvraag een lokale ondernemer zou steunen.

Beide wensen bij elkaar gevoegd, kwamen wij uit bij Vishandel de Lekkerbek aan de Emmastraat voor een heerlijke portie versgebakken kibbeling voor onze bewoners. Want eerlijk gezegd, daar haal je nu eenmaal de lekkerste vis van Rozenburg! En met zo’n traktatie doe je onze bewoners een groot plezier.

In de ochtend hebben we bij Chris Bestebroer van de Lekkerbek de bestelling geplaatst. Hij zorgde ervoor dat alles op tijd voor ons klaar stond. Intussen werden de tafels gedekt op het Hart en werden de bewoners voorbereid op het lekkers wat er aan kwam. Daar was iedereen wel voor te porren!

De bewoners hebben genoten van de kibbeling en wij als personeel zijn ontzettend dankbaar dat het Donatiefonds Deltaport zo attent was om ons te supporten.

Nogmaals onze hartelijke dank!!!

Bewoners en zorg Hart van Rozenburg —  lunch bij De Lekkerbek.

Familiehuis Daniel den Hoed Het Familiehuis Daniel den Hoed is dankbaar voor de prachtige bijdrage die het Deltaport Donatiefonds heeft geleverd aan het nieuwe Familiehuis. Vele kankerpatiënten en familieleden zullen jullie dankbaar zijn.

  

DeltaPORT Donatiefonds

Juni 2020 

Deze maand ook in industrievakblad Europoort Kringen aandacht voor het jubileum van Deltaport Donatiefonds met een interview met voorzitter Wim Groenendijk.

https://www.europoortkringen.nl/kiosk/

DeltaPORT Donatiefonds

Juni 2020 

Volgende week zijn wij jarig. Het Deltaport Donatiefonds bestaat op 23 juni vijftig jaar. De regionale omroep Rijnmond besteedt zondag (tv) en maandag (radio) aandacht aan ons jubileum.

Daarvoor hebben wij vandaag opnamen gemaakt bij Kinderboerderij De Beestenboel Rozenburg die we ruim twee jaar geleden hebben geholpen bij de realisatie van de nieuwe bijenstal. Rijnmond-verslaggever Jelle Gunneweg sprak er met bestuurslid Gerrit Peekstok en imker Jos Hendriks

DeltaPORT Donatiefonds vijftig jaar

Wij zijn jarig! Het DeltaPORT Donatiefonds bestaat vijftig jaar. Al een halve eeuw lang worden projecten van instellingen op sociaal, cultureel en recreatief gebied ondersteund door het Rotterdamse havenbedrijfsleven, dat daarmee haar maatschappelijke betrokkenheid toont.

Het fonds is vijftig jaar geleden, op 23 juni 1970, ontstaan als Fonds Voorne, Putten en Rozenburg. Het werd in het leven geroepen door de stichting Europoort/Botlek Belangen, destijds de belangenbehartigingsorganisatie voor bedrijven ten westen van het Beneluxtunneltracé. In die tijd was er ook de stichting Eilandengemeenschap Voorne, Putten, Rozenburg, een soort regionaal opbouworgaan voor de drie eilanden. Deze stichting, met de toenmalige burgemeester P.J. Bliek van Spijkenisse als voorzitter, nam het fonds onder haar hoede.

Het geld dat door de havenbedrijven bijeen werd gebracht werd door het fonds via plaatselijke stichtingen toebedeeld aan allerlei verenigingen. Het ging hierbij om projecten van plaatselijke instellingen op sociaal, cultureel en recreatief gebied die ‘aan de gehele bevolking ten goede komen’.

Later, in 1978, is het Fonds Grote Projecten ingesteld voor de financiering van ‘grotere projecten van meer dan lokale betekenis’. Zo is mede dankzij een bijdrage van vijftigduizend gulden destijds de restauratie van de Hervormde kerk in Geervliet tot stand gekomen. De stichting Europoort/Botlek Belangen heeft eind jaren negentig het fonds ‘gemoderniseerd’ door een uitbreiding van het werkingsgebied met de Rotterdamse deelgemeenten Hoogvliet en Hoek van Holland en de gemeenten
Maassluis en Vlaardingen. Ook is toen de naam veranderd in EBB donatiefonds.

In 2001 fuseerden de in 1962 opgerichte stichting Europoort/Botlek Belangen en de uit 1907 daterende havenondernemersorganisatie Scheepvaart Vereniging Zuid (SVZ) en ontstond de Havenondernemersorganisatie Deltalinqs. Het EBB-fonds is kort na de fusie ondergebracht in een
gezamenlijke stichting van Deltalinqs en het Havenbedrijf Rotterdam, waarbij de naam veranderd is in DeltaPORT Donatiefonds.

Achtergrond
De grote industriële uitbreiding van wat we nu noemen het Rotterdamse haven- en industriecomplex leidde in de tweede helft van de jaren zestig tot grote veranderingen op de eilanden Voorne, Putten en Rozenburg. De petrochemische industrie, de scheepswerven en de overslagbedrijven trokken
uit alle hoeken van Nederland werknemers aan die zich vestigden in toen betrekkelijk kleine gemeenten als Rozenburg, Spijkenisse, Brielle en Hellevoetsluis. Deze gemeenten groeiden zo uit tot gemeenten met elk een aanzienlijk inwonertal. Met de komst van nieuwe bewoners groeide de vraag naar recreatieve en culturele mogelijkheden.

Het gevolg was dat ‘de industrie’ werd overspoeld met vragen om financiële bijstand voor allerlei projecten. De directies van raffinaderijen, scheepswerven en andere industrieën toonden hun verantwoordelijkheid voor de bevordering van het welzijn in het woongebied van de eigen werknemers. Zo ondersteunden zij financieel verenigingen, stichtingen en andere instellingen die actief waren op maatschappelijk, cultureel en reactief gebied.

Spijkenisse, Brielle en Rozenburg kenden in die tijd eigen stichtingen die tot doel hadden het bevorderen en verlenen van financiële steun aan sociale, culturele en andere projecten in de gemeente. Deze stichting werden financieel gesteund door industriële en havengebonden bedrijven. Deze bijdragen waren veelal afgestemd op het aantal eigen werknemers dat woonachtig was in deze gemeenten. De meeste bedrijven waren toen aangesloten bij de stichting Europoort/Botlek Belangen.

De stroom aan verzoeken voor financiële steun voor allerlei lokale en bovenlokale projecten aan zowel de stichting Europoort/Botlek Belangen als de hierbij aangesloten bedrijven deed de behoefte aan coördinatie ontstaan en leidde tot de oprichting van de stichting Fonds Voorne, Putten en Rozenburg.

Voor dit fonds werd voor de bijdragen van de aangesloten bedrijven het principe van ‘een bedrag per werknemer’ in stand gehouden. Ook kwam er geld beschikbaar voor gemeenten die hiervoor geen eigen stichting hadden, maar waar wel werknemers van de bedrijven woonden. De beoordeling van de
steunaanvragen werd in handen gegeven van het stichtingsbestuur van het fonds. Dit bestuur werd ook belast met het vaststellen en uitbetalen van de bijdragen aan de plaatselijke stichtingen.

Vandaag
Vandaag-de-dag bestrijkt het DeltaPORT Donatiefonds een groot gebied aan de westkant van Rotterdam: van Hoek van Holland tot en met Delfshaven en van IJsselmonde tot en met Westvoorne. Op dit moment telt het fonds ruim tachtig deelnemende bedrijven, inclusief het Havenbedrijf Rotterdam. Zij zorgen er samen voor het het DeltaPORT Donatiefonds jaarlijks ongeveer
driehonderdduizend euro te besteden heeft.

Elke gemeente in het werkingsgebied heeft een eigen adviescommissie die de aanvragen voor steun aan lokale projecten beoordeelt. De lokale adviescommissies zijn geclusterd en worden aangevoerd door één van de burgemeesters die in die rol bestuurslid zijn van het fonds. Grote, regionale projecten worden beoordeelt door het bestuur van het fonds.

Deltaport Donatiefonds

21 juni om 08:46 · 

Nog twee nachtjes slapen en wij zijn jarig! Rijnmond heeft deze reportage gemaakt over #50jaar DeltaPORT Donatiefonds en keek met ons terug naar onze steun voor de nieuwe bijenstal voor #kinderboerderij #Beestenboel in #Rozenburg.

Burenfonds van haven maakt derde reeks ‘coronadonaties’ bekend

Rotterdam, 4 juni 2020

Het DeltaPORT Donatiefonds, het ‘burenfonds van de haven’, heeft ook een derde reeks donaties toegekend voor projecten die direct verband houden met de gevolgen van het Coronavirus. Voor deze projecten heeft het fonds in totaal 75.000 euro beschikbaar gesteld. Het DeltaPORT Donatiefonds had dit bedrag aanvankelijk gereserveerd voor een extra donatie in het kader van haar vijftig jarig bestaan.

Ook deze keer zijn donaties toegekend aan zorginstellingen die in deze ‘Coronatijd’ iets extra’s willen doen voor met name ouderen. Zo is er een bijdrage voor de Stichting Welzijn Ouderen in Spijkenisse voor de huur van materialen en een geluidsinstallatie voor bewegingslessen op de balkons van verzorgingstehuizen. Voor stichting Sonneburgh is er een donatie voor het mede mogelijk maken van een Hollandse middag in zorgcentrum Het Havenlicht in Pernis. Seinpost Slinge krijgt een donatie voor het ‘Coronaprooof’ maken van hun inloophuis in de wijk Pendrecht. Ook de natuurspeeltuin De Speeldernis in Rotterdam-west krijgt voor dit doel een donatie. Voor zorggroep Careyn in Zuidland is er een bijdrage voor aanpassing van hun golfkar waarmee ouderen een veilig uitstapje kan worden geboden.

Andere donaties zijn toegekend aan Stichting Johanna – De Inloop voor de lokale inkoop van ingrediënten voor maaltijden voor kwetsbare inwoners van Hoek van Holland, aan de stichting Pameijer voor extra activiteiten voor bewoners van het zorgcentrum in Hoogvliet en aan de stichting TheaterTuin van Voorne voor zogenaamde raamoptredens bij verpleeg- en zorghuizen op Voorne-Putten.

Het DeltaPORT Donatiefonds heeft ook bijdragen toegekend aan de stichting MusicAll in Spijkenisse om afgelaste musicalvoorstellingen later dit jaar weer mogelijk te maken, aan het Rotterdamse muziekensemble Domestica voor extra ‘Coronaproof’ concerten in de Laurenskerk, aan theatergroep Mangrove in Delfshaven voor kindervoorstellingen, aan balletschool Domingos in Hoek van Holland voor een Coronaprogramma voor kinderen en aan Kid Dynamite voor kinderjazzfestival in theater Walhalla. Ook de stichting Talentz Skool in Rotterdam krijgt een donatie voor de opvang van kinderen uit sociaal- maatschappelijk kwetsbare gezinnen op dagen dat er geen school is.

Het DeltaPORT Donatiefonds bestaat deze zomer precies vijftig jaar. In het kader van dit jubileum wilde het fonds een grote, extra donatie doen. Dat geld krijgt nu een andere bestemming. ,”Juist tijdens deze Coronacrisis kunnen wij als burenfonds onze meerwaarde laten zien,’’ legt voorzitter Wim Groenendijk uit. Veel bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriecomplex, inclusief het Havenbedrijf Rotterdam, helpen elk op hun eigen manier al waar zij kunnen. Het DeltaPORT Donatiefonds blijft daarbij niet achter. Het DeltaPORT Donatiefonds heeft de afgelopen weken tal van ‘Coronagerelateerde’ projecten kunnen ondersteunen. Nagekomen aanvragen zullen volgende maand worden beoordeeld.

Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam al vijftig jaar hun maatschappelijke betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

 

Burenfonds van haven maakt tweede reeks ‘coronadonaties’ bekend

Rotterdam, 20 mei 2020

Het DeltaPORT Donatiefonds, het ‘burenfonds van de haven’, heeft ook een tweede reeks donaties toegekend voor projecten die direct verband houden met de gevolgen van het coronavirus. Voor deze projecten heeft het fonds in totaal 75.000 euro beschikbaar gesteld. Het DeltaPORT Donatiefonds had dit bedrag aanvankelijk gereserveerd voor een extra donatie in het kader van haar vijftig jarig bestaan.

De ‘coronadonaties’ zijn nu toegekend aan de zorginstellingen Hart van Zuidland en Bernissesteyn in Zuidland en aan Careyn-zorginstelling Blankenburg in Rozenburg. Voor deze zorghuizen gaat het geld worden gebruikt om afgeschermde ruimten te maken waar bewoners veilig contact kunnen hebben met familieleden.

Ook de stichting Non-food Bank Maassluis krijgt steun van het DeltaPORT Donatiefonds. De stichting maakt het mogelijk dat de plaatselijke voedselbank ‘coronaproof’ kan blijven functioneren. Ook is er een donatie voor welzijnsstichtring DOCK in Hoogvliet voor een knutselpakket voor eenzame ouderen.

De buurtcommissie Rozenburg krijg een donatie voor het organiseren van een grote spelletjesdag voor kinderen later deze zomer. De Schiedamse organisaties Het Zimmertje en Fietsmaatjes Schiedam kunnen rekenen op steun voor een lokaal aan te schaffen cadeaubox voor ouderen in de wijk Groenoord die nu geen gebruik kunnen maken van de diensten van beide organisaties.

Steun is er eveneens voor de stichting de Feijenoordse Middenstip voor het ‘coronaproof’ maken van de de wijkspeeltuin, voor het Rotterdamse verhalenhuis Belvédère voor het mogelijk maken van luisterverhalen op balkon of in de tuin, en voor theater Koningshof in Maassluis voor theatervoorstellingen op straat en ‘aan de deur’.

De Rotterdamse stichting Move, die studenten koppelt aan schoolklassen in minder bedeelde wijken, krijgt een donatie voor het mede mogelijk maken van filmpjes voor online-projecten van studenten en schoolklassen. Lori Events krijgt een donatie voor het project ‘het hartje van Rotterdam’, waarbij  een acteur bewoners van zorginstellingen in Charlois een hart onder de riem steekt.

 

Jubileum

Het DeltaPORT Donatiefonds bestaat deze zomer precies vijftig jaar. In het kader van dit jubileum wilde het fonds een grote, extra donatie doen. Dat geld krijgt nu een andere bestemming. ,,Juist tijdens deze coronacrisis kunnen wij als burenfonds onze meerwaarde laten zien,’’ legt voorzitter Wim Groenendijk uit. ,,Bijvoorbeeld in de zorg, in het onderwijs en in de culturele sector is er in deze tijden grote behoefte aan ondersteuning.”

Veel bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriecomplex, inclusief het Havenbedrijf Rotterdam, helpen elk op hun eigen manier al waar zij kunnen. Het DeltaPORT Donatiefonds blijft daarbij niet achter. 

Het DeltaPORT Donatiefonds wil op korte termijn nog meer projecten ondersteunen. Aanvragen kunnen worden ingediend via info@deltaportdonatiefonds.nl

,,Aanvragen die ook voordeel opleveren voor kleine ondernemers in de regio, zullen een voorkeur hebben,’’ zegt voorzitter Wim Groenendijk. ,,Alle aanvragen worden binnen een termijn twee weken beoordeeld en, indien passend bevonden, toegekend.’’

Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam al vijftig jaar hun maatschappelijke betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

 

Burenfonds van haven maakt eerste ‘coronadonaties’ bekend 

Rotterdam, 8 mei 2020 

Het DeltaPORT Donatiefonds, het ‘burenfonds van de haven’, heeft de eerste  donaties toegekend voor projecten die direct verband houden met de gevolgen van het coronavirus. Voor deze projecten heeft het fonds in totaal 75.000 euro beschikbaar gesteld. Het DeltaPORT Donatiefonds had dit bedrag aanvankelijk gereserveerd voor een extra donatie in het kader van haar vijftig jarig bestaan.

De eerste ‘coronadonaties’ zijn toegekend aan de stichting VoorGoed die tal van kleine maaltijdserviceprojecten in Rotterdamse wijken ondersteunt en aan het Het Huis vol Smaak, voor maaltijden van gasten in het Rotterdamse Ronald McDonaldhuis. En donatie is er ook voor de actie Albrandswaard Helpt voor maaltijd- en boodschappenservice en klusjes aan huis.

Ook is er financiële steun voor de Lelie Zorggroep voor extra dagbestedingsactiviteiten in de zorghuizen in Hoogvliet, voor Humanitas in Spijkenisse voor een belevingstafel voor het Terras aan de Maas, voor een pinksteractie van De Zonnebloem in Hoogvliet en voor de vriendenstichting van streekverpleeghuis de Plantage in Brielle voor extra activiteiten.

Het DeltaPORT Donatiefonds ondersteunt ook speeltuinvereniging Pernis voor het ‘coronaproof’ maken van de speeltuin, de stichting Vaarkracht voor kleinschalige vaartochtjes met kankerpatiënten en hun familie en Fort Hoek van Holland voor aanpassing van de expositie ’75 jaar bevrijding’ in bunker Bremen.

 

Jubileum

Het DeltaPORT Donatiefonds bestaat deze zomer precies vijftig jaar. In het kader van dit jubileum wilde het fonds een grote, extra donatie doen. Dat geld krijgt nu een andere bestemming. ,,Juist tijdens deze coronacrisis kunnen wij als burenfonds onze meerwaarde laten zien,’’ legt voorzitter Wim Groenendijk uit. ,,Bijvoorbeeld in de zorg, in het onderwijs en in de culturele sector is er in deze tijden grote behoefte aan ondersteuning.”

Veel bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriecomplex, inclusief het Havenbedrijf Rotterdam, helpen elk op hun eigen manier al waar zij kunnen. Het DeltaPORT Donatiefonds blijft daarbij niet achter.

Het DeltaPORT Donatiefonds wil op korte termijn nog meer projecten ondersteunen. Aanvragen kunnen worden ingediend via info@deltaportdonatiefonds.nl. ,,Aanvragen die ook voordeel opleveren voor kleine ondernemers in de regio, zullen een voorkeur hebben,’’ zegt voorzitter Wim Groenendijk. ,,Alle aanvragen worden binnen een termijn twee weken beoordeeld en, indien passend bevonden, toegekend.’’

Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam al vijftig jaar hun maatschappelijke betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

Zie ook: www.deltaportdonatiefonds.nl

Rotterdam, 17 april 2020 

Stichting Mountainbiken Hoek van Holland

Mei 2020  

In Hoek van Holland is gisteren het nieuwe mountainbike-parcours geopend. Het parcours is mede mogelijk geworden dankzij een financiële bijdrage van het Deltaport Donatiefonds

https://www.facebook.com/mtbhvh/videos/247032823078941/  

Burenfonds van haven doet extra ‘coronadonatie’

Het DeltaPORT Donatiefonds, het ‘burenfonds van de haven’, stelt vijfenzeventig duizend euro beschikbaar voor projecten die direct verband houden met de gevolgen van het coronavirus. Het aanvragen van een donatie is voorbehouden aan organisaties in het werkgebied van het fonds.

Het DeltaPORT Donatiefonds bestaat deze zomer precies vijftig jaar. In het kader van dit jubileum wilde het fonds een grote, extra donatie doen. Dat geld krijgt nu een andere bestemming. ,,Juist tijdens deze coronacrisis kunnen wij als burenfonds onze meerwaarde laten zien,’’ legt voorzitter Wim Groenendijk uit. ,,Bijvoorbeeld in de zorg, in het onderwijs en in de culturele sector is er in deze tijden grote behoefte aan ondersteuning.”

Veel bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriecomplex, inclusief het Havenbedrijf Rotterdam, helpen elk op hun eigen manier al waar zij kunnen. Het DeltaPORT Donatiefonds blijft daarbij niet achter.

Aanvragen zijn welkom via info@deltaportdonatiefonds.nl. ,,Aanvragen die ook voordeel opleveren voor kleine ondernemers in de regio, zullen een voorkeur hebben,’’ zegt voorzitter Wim Groenendijk. ,,Alle aanvragen worden binnen een termijn twee weken beoordeeld en, indien passend bevonden, toegekend.’’

Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam al vijftig jaar hun maatschappelijke betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

Zie ook: www.deltaportdonatiefonds.nl

 

Bedrijven gul voor buren van de haven

Bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied én het Havenbedrijf Rotterdam hebben vorig jaar ruim €300.000,- beschikbaar gesteld voor goede doelen in gemeenten om het havengebied. Zonder de bijdragen, die zijn uitgekeerd via het DeltaPORT Donatiefonds, zouden veel projecten niet zijn geslaagd.

Vertegenwoordigers van organisaties die vorig jaar donaties hebben ontvangen hebben tijdens de jaarlijkse ‘terugkomdag’ van het DeltaPORT Donatiefonds onderstreept dat de bijdragen van het havenbedrijfsleven in veel gevallen het verschil maken.  

Tijdens de ‘terugkomdag’ in Kantine Walhalla hebben de gedoneerden met elkaar ervaringen uitgewisseld over het aanvragen en besteden van de donaties. Ook is met vertegenwoordigers van bedrijven die aan het fonds bijdragen gesproken over de maatschappelijke betrokkenheid van het bedrijfsleven.