Bijdrage voor de Kameleon sportieve basisschool, herinrichting van het schoolplein

Maart 2018

Een bijdrage voor de realisatie van de Vogelnest schommel. Deze staat op de openbare speelplaats gelegen in de aandachtswijk Carnisse in Charlios  Er is actief gewerkt door Adrie Notenboom, docent van osbs De Kameleon en initiatiefnemer van dit project. Op aanraden van de gebiedsnetwerker een handtekeningen actie begonnen in de buurt. De handtekeningen zijn op maandag 19 maart tijdens de gebiedscommissievergadering, in handen van de voorzitter Ronald Tol overhandigd.

Er wordt door diverse partijen gesponsord en daar is DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Charlois  er een van om zich in te zetten voor de herinrichting van het schoolplein tot ontmoetingsplein te maken.

Steuntje in de rug voor de Seniorenbridge Spartaan

Maart 2018

Afgelopen afgelopen vrijdagavond was het weer zo voor de Gerard Goverde bridgedrive. Een gezellige bijeenkomst. 

We bridgen in 2 lijnen. We spelen elke maandagmiddag 6 rondes van 4 spellen. We maken gebruik van bridgemates. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Ook als u geen partner heeft kunnen we misschien bemiddelen. Het is mogelijk kosteloos een paar keer mee te spelen om te kijken of u het leuk vindt bij ons. Neem dan contact met ons op !!! Nivo is niet van belang. Gezelligheid staat voorop, Individueel bijspijkeren bestaat tot de mogelijkheid. Mede mogelijk gemaakt door DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Charlois.

Alle ontvangers van donatie bijeen

Het is een traditie geworden: de PR-bijeenkomst met ontvangers van donaties, het bestuur van het DeltaPORT Donatiefonds (DPD) en de lokale DPD-commissies in het afgelopen jaar.

Het aanvragen, ontvangen en besteden van donaties voor sport, cultuur en welzijn in en om de Rotterdamse haven vormde de basis van een levendige discussie in Kantine Walhalla op Katendrecht. Het trio Jazz aan de Waterweg zorgde voor de muzikale omlijsting.

Marlies Langbroek, omgevingsmanager bij het Havenbedrijf Rotterdam en bestuurslid van het DPD, introduceerde de nieuwste film over de Rotterdamse haven. ‘De film geeft een dynamisch overzicht van de activiteiten van het afgelopen jaar. Energietransitie, innovatie en digitalisering spelen een steeds grotere rol. Dit past bij de ambitie om de slimste haven ter wereld te zijn die in 2050 klimaatneutraal is.’

Vanuit de ruim zeventig deelnemende bedrijven gaf DPD-bestuurslid en communicatiemanager Carlo Eijkels van BP een korte toelichting over het belang van het fonds. “Samen optrekken en de balans vinden tussen wonen en werken”, haalde Eijkels aan. “Met ruim 700 collega’s en veelal wonend in de directe omgeving van de raffinaderij is het belangrijk dat de kwaliteit van wonen wordt ondersteund door prachtige evenementen op het gebied van Sport, Cultuur, Welzijn en Recreatie. En het DPD speelt daarbij een belangrijke rol. Dat doen we graag!”

Alle bedrijven uit de Rotterdamse haven kunnen zich aansluiten bij het DeltaPORT Donatiefonds. Meer informatie: www.deltaportdonatiefonds.nl, voor een sfeerimpressie van de PR-bijeenkomst zie Facebook.

 

DeltaPORT Donatiefonds helpt restauratie molen De Hoop 

Het DeltaPORT Donatiefonds heeft met een forse financiële bijdrage het ‘maalvaardig’ maken van molen De Hoop in Abbenbroek dichterbij gebracht. Met het geld van het donatiefonds hoopt stichting Molenbehoud Nissewaard molen De Hoop volgend voorjaar weer in bedrijf te hebben.

Molen De Hoop dateert uit 1842 en tot 1947 is er op windkracht graan gemalen. Daarna is nog jarenlang de krachtstroom werkende hamermolen gebruikt. In 1974 is de toen vervallen molen aangekocht door de toenmalige gemeente Abbenbroek en de familie Zandijk, om enkele jaren later te worden gerestaureerd.

Om De Hoop weer ‘maalvaardig’ te maken moeten enkele bouwkundige aanpassingen worden uitgevoerd en moet het nodige aan ‘molenaarswerk’ worden verricht.

Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam hun maatschappelijke betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

Het DeltaPORT Donatiefonds kent via haar plaatselijke adviescommissies regelmatig kleine bedragen toe. Per kwartaal worden door het fondsbestuur bovenlokale donaties toegekend. Jaarlijks worden ook enkele  grotere, regionale projecten ondersteund.

Donaties

Recent heeft het DeltaPORT Donatiefonds ook financiële bijdragen toegekend aan de organisatie van de Ronde van Katendrecht. Tijdens deze ronde en het bijbehorende programma op zaterdag 26 en zondag 27 mei zullen de naam en het beeldmerk van het DeltaPORT Donatiefonds terugkeren op de rugnummers en de jurywagen.

Ook is een donatie toegekend aan de organisatie van het Historisch Stadsspektakel waarmee op 15 en 16 juni de Slag bij Vlaardingen wordt herdacht. Een bijdrage is er ook voor de wielerronde in Albrandwaard op 20 juni, voor activiteiten in Schiedam in het kader van de Operadagen Rotterdam (18-27 mei), voor de stichting Move voor een buddyproject voor kinderen uit minder bedeelde wijken en studenten, voor Circus Rotjeknor voor een bijzondere voorstelling en voor de stichting Klassiek in Rhoon voor een reeks concerten in de hervormde kerk.

De lokale adviescommissies hebben de afgelopen weken donaties toegekend aan onder meer Bridgeclub Albrandswaard voor een bridgecursus voor ouderen, Harmonievereniging Barendrecht voor de aankleding van de juniorslaggroep, Tafeltennisvereniging Bernisse voor ledenwerfactiviteiten, voetbalvereniging Vierpolders voor de aanschaf van doelen, de stichting Confro in Charlois voor theater in de wijk, wijkplatform Delfshaven-Zuid voor de rijdende theetuin, Ster op Zuid in Feijenoord voor openluchttheater in de Afrikaanderwijk, Hockey Club Voorne in Hellevoetsluis voor de aanschaf van speelvoorzieningen, koor Together in Hoek van Holland als bijdrage voor het jubileumconcert, voetbalvereniging Meeuwenplaat in Hoogvliet voor de aanschaf van vier pupillendoelen, muziekvereniging De Maassluise Harmonie als bijdrage voor het jubileumconcert, scouting Rozenburg voor de aanschaf van reddingvesten, buurthuis De Poort in Schiedam voor een cultureel programma, EHBO-vereniging Spijkenisse voor de aanschaf van een reanimatiepop, zanggroep Ratatouille in Vlaardingen voor de organisatie van een concertreeks en vogelvereniging De Siervogel in Westvoorne als bijdrage voor het prijzenpakket voor een vogeltentoonstelling.