Tafeltennisvereniging Boomgaardshoek Hoogvliet

Bedankt het DELAPORT DONATIE voor haar gift ten behoeve van onze jeugdleden. Sinds 2014 heeft onze vereniging een jeugdafdeling met 10 kinderen, varierend van 6 tot 13 jaar. Door mee te doen aan de Sportentocht, alsmede aan het geven van gratis tafeltennisclinics op de school de Notenkraker heeft onze club jeugd geworven. Elke donderdagavond (behalve schoolvakanties) krijgen de kinderen tafeltennis les van twee gediplomeerde tafeltennis trainers. Dirk Schouten en Peter Franken. Ook ik als voorzitter train de kinderen dan van 19.00 uur tot 20.00 uur. Door ons op te geven voor de leukste sportclub van Rotterdam, zijn wij mede genomineerd voor de finale van “Ons Kluppie”.

Op zondag 21 mei, wordt om 17.00 uur in de dojo aan de Merkelbachtstraat 4 te Rotterdam door RTV Rijnmond en sportsupport de winnaar bekend gemaakt. Tafeltennisvereniging Boomgaardshoek is daar met 3 personen aanwezig. Omdat onze tafeltennisbatjes, die wij de kinderen gratis ter beschikking stellen, allemaal aan vervanging toe zijn, heb ik als voorzitter van Boomgaardshoek het DELTAPORT DONATIEFONDS aangeschreven.

Wij hebben een gift gekregen van 500 Euro, welke wij aan batjes, balletjes  en enkele nieuwe netjes gaan besteden.

Tafeltennisvereniging Boomgaardshoek, gevestigd aan de Othelloweg in Villa Vonk te Hoogvliet bedankt het DELAPORT DONATIE nogmaals hartelijk voor haar gift ten behoeve van onze jeugdleden

Een super geslaagd Rockanje Race Weekend 2017!!!

De weersomstandigheden waren ons dit jaar goed gezind net als alle deelnemers van de Historische Motorsport Vereniging (HMV), de Rockanje Klasse en de op zondag rijdende Classic Motor Demo Team (CMDT) die ook genoten van het duincircuit van Rockanje.

Voor degene die het afgelopen weekend niet is geweest kunnen wij u mededelen dat u heel wat moois heeft gemist. Net als voorgaande jaren opende burgemeester van Westvoorne Peter de Jong het Rockanje Classic Race weekend en maakte van de gelegenheid gebruik om met zijn team aandacht te vragen voor de Tour du ALS.

Het bestuur wil iedereen bedanken die zich op wat voor manier dan ook het Rockanje Classic Race weekend hebben mogelijk gemaakt,o.a. alle instanties, sponsoren, E.H.B.O., Klasse Verkeer,de beveiliging, de baancommissarissen waarvan er sommige 2 dagen de veiligheid van de coureurs goed in de gaten hebben gehouden.

Maar ook onze speaker Wim Knöps die bij de opening beloofd heeft volgend jaar mee te fietsen om ALS de wereld uit te trappen, dit weekend had hij nog lucht over om het hele weekend overal weer verslag van te doen met zijn microfoon van de inhoud van een motorblok van de deelnemers tot aan de kunsten die Trial demorijder Alex van den Broek.

En dan uiteraard alle vrijwilligers en de bouwploeg die vanaf woensdag met de voorbereidingen begonnen voor de opbouw van het circuit. Maandagmiddag kreeg de bouwploeg het sein: alles is opgeruimd, eindelijk tijd voor een wel verdiend biertje.

Kunst- en atelierroute 2017

Juni 2017

Aan het einde van de Kunst- en Atelierroute op 9 april jl heeft zoals gebruikelijk de trekking plaatsgevonden van de kunstverloting. Nadat  dat heeft plaatsgevonden werden ook de prijswinnares van de speurtocht voor de jeugd bekend gemaakt. Dit jaar ging de prijs naar Madelief Knol. Zij mag bij De Kleine Reus een mooi cadeau uitzoeken. De Kunst- en Atelierroute is mogelijk gemaakt dankzij de sponsoren. DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Maassluis droeg bij aan de extra jeugdactiviteiten. 

  

Nieuwe ballen uitgereikt

Juni 2017

Door een zeer welkome gift van het DeltaPORT Donatiefonds zijn wij in de gelegenheid gesteld om de jeugd van nieuwe korfballen te voorzien. Onze Elza Burg had het contact gelegd en heel snel van het DeltaPORT Donatiefonds een positief antwoord gekregen.

In het totaal 26 ballen zijn er gekocht. Deze ballen zijn de afgelopen tijd in netten per ploeg uitgereikt. De kweekvijver, de F1, E3, E2,E1 en de D1 zij allemaal op deze wijze uitgerust met 3 à 4 nieuwe ballen. 

We houden er nog een paar achter de hand zodat we aan het begin van het volgende seizoen alle jeugdploegen kunnen voorzien van een net met ballen.

Als OZC kunnen wij niet genoeg benadrukken dat wij enorm blij zijn met deze gift. Onze kinderen gaan heel veel spelplezier hebben dankzij deze nieuwe ballen!

Mede mogelijk gemaakt door het DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Feijenoord.

Dag van de Zeesleepvaart Maassluis trekt 4000 bezoekers

Juni 2017

Bijna 4000 bezoekers hebben zaterdag in de buitenhaven van Maassluis een overwegend zonnige Dag van de Zeesleepvaart bezocht. Om 11.00 uur bliezen schepen hun hoorn om de start van het maritieme evenement in te luiden. Bezoekers konden heel de dag door aan boord van verschillende historische slepers, op de kade stonden oude ambachten, eetgelegenheden en met verschillende schepen kon zelfs een rondvaart worden gemaakt. Shantykoren Die Maeze Sanghers, Het Waterwegkoor en het Meezingkoor Maassluis zorgden in de middag voor extra sfeer op de kade. Als verrassing gaf een helikopter van de Kustwacht om 14.30 uur een demonstratie waarbij een persoon van het KNRM-schip de Koningin Juliana werd opgepikt.

Als spectaculaire afsluiting van deze dag was er een vlootschouw waaraan tientallen schepen deelnamen. Een parade aan diverse schepen van oude stoomslepers zoals de Furie tot moderne schepen zoals de Alp Ace trok voorbij de havenmonding van Maassluis zodat de vele bezoekers een prachtig zicht hadden. Als kers op de taart lieten de Piet Hein, het oude jacht van koningin Juliana, en het cruiseschip Rotterdam zich ook nog zien.

De Stichting Sleepboothaven Maassluis organiseert het ene jaar de Dag van de Zeesleepvaart en het andere jaar de Vaardag Sleepboothaven. Bij laatstgenoemde is de opzet kleiner en ligt de focus puur op rondvaarten van Maassluise schepen. De Dag van de Zeesleepvaart is groter van opzet met meer schepen, ook van buiten Maassluis, veel leuke walactiviteiten en traditiegetrouw een vlootschouw.

Mede mogelijk gemaakt door DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Maassluis

 

Schiedamse jeugd ontdekt de maritiem sector van Schiedam

Juni 2017

Vanochtend vertrok er een boot vanaf de Maasboulevard in Schiedam met een groep Schiedamse leerlingen. Tijdens deze boottocht met een heerlijk zonnetje, kregen de leerlingen een havenexcursie langs maritieme bedrijven in Schiedam. Mede door middel van een speciale (doe)/havenkrant konden de kinderen kennismaken met de beroepen en bedrijven die in het Schiedamse havengebied te vinden zijn. Naast de havenexcursie is er ook nog een aansprekende leskrant voor lessen in de klas.

Het DeltaPORT Schiedam leverde hier een donatie aan.

 

DeltaPORT Donatiefonds steunt Veerpont Zuid

Juni 2017

Het burgerinitiatief VeerpontZuid krijgt van het DeltaPORT Donatiefonds een forse financiële bijdrage. Het veer komt deze zomer in de vaart en biedt voetgangers en fietsers een extra verbinding tussen het Charlois (Charloisse Hoofd) en Katendrecht (ss Rotterdam).

Volgens de initiatiefnemers worden met de nieuwe veerverbinding twee bijzondere delen van Rotterdam met elkaar verbonden. Bovendien ontstaat er een unieke fiets- en wandelroute vanuit Charlois via Katendrecht, Wilhelminapier, Erasmusbrug, Veerhaven en Maastunnel.

Het DeltaPORT Donatiefonds heeft ook een bijdrage toegekend aan de organisatie van de Vestigingdagen in Hellevoetsluis. Het geld is bestemd voor uitbreiding van het aantal werkende stoommachines dat tijdens het driedaagse evenement dat plaatsvindt van vrijdag 19 tot en met zondag 21 augustus.

Ook is er een donatie voor de Maasstad-fotowedstrijd, een project waarbij aan amateurfotografen in het Rijnmondgebied wordt gevraagd de relatie tussen de stad, de Nieuwe Maas en de havens in beeld te brengen. De fotowedstrijd is een initiatief van Watertaxi Rotterdam.

De stichting Archikidz Rotterdam krijgt een financiële bijdrage voor de organisatie een architectuurworkshop voor kinderen op zaterdag 17 juni. Tijdens de workshop werken kinderen in kleine groepjes onder leiding van professionele architecten aan leuke projecten.

Het DeltaPORT Donatiefonds steunt ook het Rotterdams Wijktheater bij de ontwikkeling van een  buurtsoap. De scripts hiervoor komen tot stand in nauwe samenwerking met wijkbewoners en behandelen actuele Rotterdamse thema’s. Een donatie gaat er ook naar de stichting Historische Motorrace Rockanje en naar de stichting Zwembad Pernis voor de aanschaf van speelattributen.

De lokale adviescommissies van het DeltaPORT Donatiefonds hebben recent donaties toegekend aan onder meer harmonievereniging Barendrecht voor een jeugdmuziektheaterstuk, de stichting Cultuurwerkplaats Tarwewijk als bijdrage in de verbouwing, korfbalvereniging OZC in Feijenoord voor de aanschaf van nieuwe ballen, ruitervereniging Rockanje voor stalventilatie en muziekvereniging Volharding in Westvoorne voor de aanschaf van een klarinet.

 

Binnenkort Beachcourt op Botreep

Mei 2017

Het is gelukt! De recentelijk opgerichte Stichting Beachsporten in Hoogvliet (door YUM, ETC en Nikantes) heeft deze week de opdracht gegeven aan het uit Schiedam afkomstige bedrijf RWD Wegenbouw om een multifunctionele permanent Beachcourt aan te leggen. Het bedrijf start maandag 15 mei met het aanleggen van het Beachcourt.  Er komen in totaal 2 handbalvelden, 2 korfbalvelden en 2 volleybalvelden die permanent blijven liggen zodat er heel de zomer door diverse verenigingen, scholen en andere partijen van gebruik gemaakt kan gaan worden. Ook komt er een mooi betegeld terras van 30 bij 10 meter. Het Beachcourt wordt rondom betegeld door een tegelpad. Ook komt er een ballenhek tussen de Jeu de Boules banen en het Beachcourt. Het zal vermoedelijk op 1 juni opgeleverd kunnen worden. In de maand juni komt dan nog het beachsportmateriaal (aangeleverd door W&H Sports), zoals de palen en de doeltjes voor de handbalvelden. Zoals het er nu naar uitziet zal er een officiële opening plaatsvinden op zaterdag 1 juli. 

Het beachcourt op de Botreep is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Hoogvliet.

Een groot deel van het grasveld op de Botreep zal plaats gaan maken voor het multifunctionele permanente beachcourt

 

Giga Kangoeroedag bij c.k.c. Maassluis: een giga-succes!

April 2017

Afgelopen vrijdag, 21 april, vond op het terrein van korfbalvereniging c.k.c. Maassluis de eerste Giga Kangoeroedag plaats. Dit is een op de Koningsdagspelen georganiseerde sportdag voor de kleutergroepen van de Maassluise basisscholen en bestaat uit enkele activiteiten gerelateerd aan het korfbalspel, maar ook andere bewegingsactiviteiten die passen bij kleuters. Er deden maar liefst zeven basisscholen mee aan de Giga Kangoeroedag, die mede mogelijk gemaakt wordt door IVASS, Fonds Schiedam-Vlaardingen, DeltaPORT Donatiefonds en Sportcentrum Life. Totaal deden 600 kleuters mee, die op deze bewolkte dag, waar af en toe het zonnetje goed doorkwam, in zowel een ochtend- als middagprogramma naar hartenlust hun gang konden gaan.
Na de opening van wethouder Pleijsier begon de ochtendgroep met een warming-up, waar de kids langzaam in de sportieve vibe kwamen via de door A&S beschikbaar gestelde muziekinstallatie. Na deze warming up volgden de kinderen via een doordraaischema een drietal onderdelen, waaronder een spelletjescircuit waarbij de 600 kinderen onder begeleiding van een aantal Zadkine MBO Sport & Bewegen-studenten bijvoorbeeld de bal in de korf moesten gooien, estafette-races deden en aan de typische eigen gemaakte spelletjes die ook altijd op Koningsdag bij c.k.c. Maassluis te vinden zijn konden deelnemen. Andere onderdelen van deze dag waren het aanleren/doen van speciaal ingestudeerde kangoeroe-dansjes op het podium van Trefzeker en er was een pauzegedeelte waarin kinderen wat limonade en fruit van Albert Heijn Koningshoek kregen, om vervolgens lekker te gaan knutselen en zich uitleven op de aanwezige springkussens.

Kinderen die enthousiast geworden zijn van de Giga Kangoeroedag kunnen iedere zaterdag meetrainen met de Kangoeroeklup. Elke zaterdag trainen de vier tot zesjarige kinderen van 10 tot 11 uur. Spelenderwijs wordt onder andere de balvaardigheid ontwikkeld. Er is een extra lage paal en grote korf zodat de kinderen ook al kennis kunnen maken met de korfbalsport. Nieuwe kinderen zijn altijd welkom om een paar keer mee te komen trainen om te kijken of ze het leuk vinden (aanmelden hiervoor kan via de pagina van de Kangoeroeklup).

Mede mogelijk gemaakt door DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Maassluis

  

Steuntje in de rug voor CBS De Groene Hoek: Duurzaam Schoolplein

April 2017

MAASSLUIS | Op de CBS De Groene Hoek wordt momenteel een prachtig nieuw schoolplein aangelegd. Dit nieuwe schoolplein, een zogeheten “Groen-Blauw” schoolpein, is duurzaam en zal de kinderen lekker bezig laten zijn met de natuur en natuurlijk lekker laten spelen. Wethouder Sjef Evers heeft samen met alle kleuters de plantenbakken gevuld met speciale aarde. Ook de mannen van Hovenier v/d Heijden en grondleverancier Van Dijk zetten hun beste beentje voor.

Mede mogelijk gemaakt door DeltaPORT Donatiefonds, afd. Maassluis.

Beleef het deze zomer vanuit zee met 010 Swim Experience diverse zwemevenementen

April 2017

Als je graag in open water zwemt dan zit je goed in Rotterdam, want de regio zwemt in het water! Om nog meer mensen kennis te laten maken met de allermooiste zwemlocaties die de omgeving van Rotterdam te bieden heeft, organiseert 010 Swim Experience diverse zwemevenementen. Deze zomer gaan we ook Hoek van Holland Strand vanuit een ander perspectief beleven. Met ondersteuning van lokale partners, wordt het de feestelijke start van een nieuwe traditie: De Hoekse Zeemijl.

Mede mogelijk gemaakt door DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Hoek van Holland.

Stichting TIK  bedankt het DeltaPORT Donatiefonds voor de twee speeldagen in het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam!

April 2017

Mede dankzij een donatie van Deltaport Donatiefonds heeft de Stichting Theater in Kinderziekenhuizen weer twee voorstellingsdagen gespeeld op de verschillende afdelingen in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis!

Namens TIK maar vooral de kinderen en familie Hartelijk Bedankt!

 

Prinses Christina Concours  – “Jong voor Oud” – verslag van een concert

In de concertserie “Jong voor Oud” van het Prinses Christina Concours geven laureaten van het concours een concert op locatie in woon-/zorgcentra en serviceflats e.d. De concerten worden grotendeels gesubsidieerd door het DeltaPORT Donatiefonds, de zorgcentra betalen een zelf een bescheiden bijdrage. Hierdoor blijft de drempel zo laag mogelijk om aan de concertserie deel te nemen. Zelf ben ik betrokken als concertorganisator, presentator tijdens de concerten en soms ook als (begeleidend) pianiste.

Ieder concert is anders, iedere keer is spannend en nieuw. Nieuw publiek en een nieuwe locatie maakt immers ieder concert verschillend. Toch is de opzet van de “Jong voor Oud”-concerten steeds hetzelfde – een aan- en afkondiging door een contactpersoon van de betreffende locatie, een gevarieerd muzikaal programma waarin de musici elkaar afwisselen, in totaal ca. een uur muziek met soms een pauze. Soms ook niet: dan drinkt men liever na afloop nog koffie of een glaasje advocaat, om even na te kunnen praten en nader kennis te kunnen maken met de musici. Graag schets ik hier het verloop van een concert, hoe ik dit als presentator beleef. Ik schrijf als het ware een compilatie van gebeurtenissen en gesprekken die echt hebben plaatsgevonden, vaak meer dan eens op vergelijkbare manier.

Nieuwsgierigheid! Dat ervaar ik in de eerste plaats altijd bij aankomst op de concertlocatie. Nieuwsgierigheid – naar de zaal of ruimte waar het plaats zal vinden, naar de ontvangst, naar de piano en de akoestiek, en natuurlijk: naar het publiek.

Door de draai- of schuifdeuren heen; vrijwel altijd word ik, en de musici met mij, begroet door de receptie. Welkom, de zaal is dáár, de activiteitenbegeleidster wacht jullie al op! Laten we zeggen dat het lunchtijd is, ons concert begint om 14.00 uur en in de eetzaal – waar ook een laag podium met microfoon en piano of vleugel is, zitten nog enkele mensen aan het middagmaal. Wij, de musici, gaan vast inspelen. Wat niet zelden wordt beloond met een voorbarig applaus, en de belofte: “We komen straks luisteren hoor! Wij verheugen ons er al op.” De contactpersoon van het centrum, de activiteitenbegeleid(st)er wijst ons een (kleed)kamer, koffie, thee. Fijn om zo hartelijk ontvangen te worden, en om bovendien op te merken dat een aankondiging van ons concert prominent op het prikbord aan de wand hangt!

Bij aanvang van het concert – de zaal is al tijdens het inspelen vol gedruppeld met dames en heren, sommigen nog goed ter been, anderen in een rolstoel – hebben we vaak al een beetje kennis gemaakt met ons publiek. Een dame heeft mij toevertrouwd dat zij speciaal voor deze gelegenheid haar mooiste jurk en jasje heeft aangetrokken. Ik leg kort uit wat het Prinses Christina Concours is, en vertel (zonder huichelen – iedere keer ben ik weer oprecht blij!) hoe fijn het is dat het ons is mogelijk gemaakt om de “Jong voor Oud”-concerten te organiseren, en hoe fijn het is dat wij op deze locatie mogen spelen! Het mooie is namelijk dat de musici die we voor deze concertreeks inzetten, vaak tot de jongste laureaten behoren. Zij doen concertervaring op, gaan uitdagingen aan door voor publiek te spelen – en brengen zo aan dit publiek zo’n kostbaar goed: de muziek.

En zij brengen dat dichterbij de mensen dan vaak in een concertzaal mogelijk is. Want, nadat een vrolijke, jonge saxofonist onbekommerd zijn ‘Cinq Danses Exotiques’ van J. Françaix heeft gespeeld, vraag ik hem zich even voor te stellen, waar hij vandaan komt, hoe oud hij is. Hij is dertien jaar, zegt hij opgewekt. Er gaat een zucht van verbazing door de zaal, voordat er een spontaan applaus opgaat. Maar dat is nog niet alles! De pianist, die net zó ingetogen en in het derde deel zó virtuoos Beethoven’s sonata ‘Les Adieux’ vertolkte dat het een heer op de eerste rij een “Bravo!” ontlokte; die is óók pas dertien! Een dame in het midden van de zaal gaat staan: “Ik nodig iedereen die dat kán, uit om een staande ovatie te geven!” Het is nog niet eens pauze, en ze hebben al een ovatie te pakken… reken maar dat de jonge musici dit niet vergeten!

In de pauze wordt koffie en thee geschonken, wat mij en de musici vaak de gelegenheid geeft even met de mensen te praten. Een mevrouw vertelt dat zij en haar vriendin zo blij zijn dat er éindelijk eens klassiek wordt gespeeld. En dan nog wel door zulke jonge mensen! Op de eerste rij zit een meneer in een rolstoel, die tijdens het concert geen reactie vertoonde. Net als hij, waren er nog enkelen die stil bleven, nauwelijks bewogen en niet applaudisseerden. Ik maakte me zorgen – komt de muziek goed aan? Hebben we de juiste stukken gekozen? In de pauze rolt deze stille meneer naar ons toe, gaat vastbesloten op de pianist af en complimenteert hem met de Liszt die hij heeft gespeeld. Hij gaat in op wat technische aspecten van het stuk – tot hij op ons informeren onthult dat hij organist is geweest, en dat hij Ton de Leeuw goed heeft gekend. Hier spreken we met iemand die meer muzikale ervaring en kennis heeft dan wij bij elkaar! De begeleiding verzekert ons dat de mensen die weinig reageren, wel degelijk zitten te genieten. Wat wij niet opmerken, maar zij natuurlijk wel, is dat de lichaamstaal en gezichtsuitdrukking van deze mensen duidelijk aangeeft dat de muziek bij hen aankomt. Juist dan realiseer ik me vaak weer wat wij vaak als vanzelfsprekend ervaren: de kracht van muziek. Na de pauze speelt een violiste een deel van een Brahms sonate, er klinkt nog Mozart, Rameau, en de musici spelen met elkaar als trio: de prachtige dromerige Prélude van Shostakovich. We kondigen ieder stuk zelf aan, en als de tijd en de sfeer het toelaten, vraag ik de musici soms om iets over hun instrument te vertellen. Wat in enkele gevallen leidt tot vragen uit de zaal en een heus college na afloop van het concert! Maar soms zijn woorden overbodig, en laten we eenvoudig de muziek spreken. Een prachtig voorbeeld daarvan is wat er gebeurt in een woonzorgcentrum in Maassluis. Op de eerste rij zit een dame die ons opvalt omdat zij zo volledig lijkt op te gaan in de muziek. Het is duidelijk dat zij veel werken kent die worden gespeeld – van Ravel, Chopin en Debussy – en dat ze van binnen meezingt. Soms heft ze tijdens het spel haar handen ten hemel en herhaaldelijk veegt ze de tranen van haar wang. In de pauze spreek ik haar en ze vertelt dat ze al die muziek kent, omdat ze die vroeger ook heeft gespeeld! “En speelt u nu nog wel eens”, vraag ik haar, waarop ze hoofdschuddend “Nee, nee hoor!” lacht. Even later loopt een meisje van de begeleiding langs, die vrolijk opmerkt dat mevrouw geregeld nog wel speelt op de piano boven. Maar de dame in kwestie lijkt zich dat niet te herinneren of te realiseren. Dat raakt me: in haar gaat zo’n verleden schuil en al ervaart zij de tijd dat ze zelf muziek maakte echt als verleden tijd, toch kan ze nu zo volledig en vol overgave opgaan in het moment en in de muziek die de jonge musici vandaag laten horen Dit gun ik iedereen: het zo intens kunnen ervaren van de klanken van muziek en ik hoop dat ik dat later ook nog kan: met hart en ziel luisteren en genieten. En ik zie het zo: al zit er bij ieder concert ook maar één dame of heer die half zo geniet als deze mevrouw in Maassluis, dan is wat mij betreft de missie van de Jong voor Oud-concerten helemaal geslaagd!

Al met al kan ik zeggen dat ik enorm geniet van, en geloof in de concertreeks “Jong voor Oud”. Zoveel mensen, voor wie naar de concertzaal gaan niet meer vanzelfsprekend is, krijgen een recital door jong professionele musici dat in twee opzichten dichtbij komt. Letterlijk doordat het binnen de woongemeenschap plaatsvindt; maar ook figuurlijk doordat de musici persoonlijk vertellen over zichzelf, over de muziek en over wat hen drijft. De musici op hun beurt genieten van het spelen, van het overwinnen van hun spanning voor het optreden, en van de reacties van het publiek: zij geven hen vertrouwen en positieve energie. De activiteitenbegeleiders die het concert afsluiten door een dankwoord te zeggen en door bloemen of een andere attentie uit te reiken, lijken grappig genoeg bijna allemaal een blijkbaar veel gebezigde slotzin te zeggen: “Komen jullie nog eens terug?” Vaak klinkt het dan van twee kanten in mijn oren; rechts vanuit de zaal en links vanuit het rijtje musici: “Nou, graag!”

Ik kan dat alleen maar beamen.

Elsbet Remijn – projectmedewerker “Jong voor Oud”

 

De Bezetting Speelt C’est qa
Kamermuziek met trompet op 12 april in de Machinist te Delfshaven om 12.00 uur.

Maart 2017

Zowel Alfredo Casella als Alexander Tansman schreven een briljant werk waarin de trompet een grote rol speelt. De serenade van Casella is een zesdelige suite, geschreven in neoclassicistische stijl met folkloristische ritmes en melodieën. Alexander Tansman werd weliswaar in Polen geboren, maar vertrok op 22-jarige leeftijd naar Parijs waar hij kennis maakte met grootmeester Maurice Ravel en hem begeleidde op zijn concerttournee door Amerika. De Franse componist Jean Francaix schreef muziek ‘om te vermaken’, en heeft een sprankelende lichtvoetige stijl die ook zijn octet voor klarinet, hoorn, fagot en strijkers kenmerkt. Speciaal voor dit concert wordt De Bezetting Speelt bijgestaan door de jonge Nederlandse trompettist Arthur Kerklaan. Alleen al daarom is dit een concert om niet te missen!

Na dit concert op Eerste Paasdag kunt u genieten van een heerlijke Paasbrunch in het restaurant van De Machinist. Reserveer dit speciale Paasarrangement.

 

DeltaPORT Donatiefonds steunt vakantiehuis voor gehandicapten

Het DeltaPORT Donatiefonds heeft een forse bijdrage beschikbaar gesteld voor de stichting Fam4Kids, dat het geld gaat gebruiken voor haar vakantiewoning voor gehandicapten op camping De Quack in Hellevoetsluis. Het geld zal worden gebruikt voor de aanschaf van een bakfiets.

De vakantiewoning wordt door Fam4Kids ter beschikking gesteld aan gezinnen met een kind dat een verstandelijke of lichamelijke beperking heeft. Voor de twee jaar geleden volledige aangepaste vakantiewoning ontbreekt het nu nog aan hulp- en speelmiddelen.  

Het DeltaPORT Donatiefonds heeft ook een flink geldbedrag toegekend aan de Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC), een buddyproject van leden van het Korps Mariniers. Het geld gaat worden gebruikt voor 14th of May Memorial Regatta Rotterdam, een roeisloepwedstrijd waarvoor de mariniers jongeren uitnodigen. De regatta vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 mei.

Donaties zijn er ook voor de Electronica en Modelbouw Club Rozenburg als bijdrage in de kosten van de elektriciteitsaansluiting van het clubgebouw op de Landtong, voor de stichting Kids die zeiltochten organiseert voor chronisch en ernstig zieken kinderen en hun familie, voor de ruitervereniging Rhoon voor de aanleg van een nieuwe rijbaan, voor het Christelijk Kamerkoor Maassluis voor twee bijzondere concerten en een educatief programma voor leerlingen van de basisscholen in Rhoon, voor de stichting Tik voor voorstellingen van clowns in het Sophia Kinderziekenhuis en voor stichting Artertainment voor zes voorstellingen van ‘Marja van Katendrecht’.

De lokale adviescommissies van het DeltaPORT Donatiefonds hebben de afgelopen weken bijdragen verstrekt aan onder meer drumfanfare Volharding in Rhoon voor de aanschaf van nieuwe instrumenten, het Centrum voor Circuskunst voor circusvoorstellingen voor ouderen in Barendrecht, korfbalvereniging ZKV in Zuidland voor de aanschaf van speeltoestellen, de Avondvierdaagse in Zwartewaal, sportvereniging Haagendoorn als bijdrage voor de renovatie van sanitair, Podium Vreewijk voor een muziekfestival, muziekvereniging Voorne-Putten voor een muziekfestival, tennisvereniging Zalmplaat voor de vervanging van de lichtinstallatie, de Voedselbank in Pernis, popkoor Given in Rozenburg voor het jubileumconcert, Toonkunstkoor Schiedam voor een jubileumboek, film- en videogroep Rijnmond in Spijkenisse voor de aanschaf van een cameramicrofoon, stichting Jeugdstad in Vlaardingen voor aanschaf van een geluidsinstallatie en voetbalvereniging OVV in Westvoorne voor een jubileumboek.

 

Vrijwilliger in beeld | DeltaPORT Donatiefonds Maassluis

‘DeltaPORT Donatiefonds geeft een zetje in de goede richting’

Vrijwilligers zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. In Maassluis ondersteunen duizenden inwoners een verscheidenheid aan evenementen en organisaties. Het is tijd deze toegewijde Maassluizers beter te leren kennen. De Maassluise Courant De Schakel brengt daarom in samenwerking met het Vrijwilligerssteunpunt Maassluis vrijwilligers in beeld. Deze week: Fred van Hoorn, vrijwilliger bij het DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Maassluis.

Door Janneke Noordermeer

“Ik zie mijzelf meer als voorzitter van het DeltaPORT Donatiefonds dan als een vrijwilliger,” valt Fred van Hoorn met de deur in huis. Op de vraag waarom hij zich in deze rol geen ‘echte’ vrijwilliger voelt, vertelt hij: “Wij komen vier keer per jaar bij elkaar om het budget dat via het DeltaPORT Donatiefonds beschikbaar wordt gemaakt te verdelen over aanvragen van stichtingen en verenigingen. De échte vrijwilligers, die zitten bij de instanties die een aanvraag voor financiering doen.”

Het bestuur van de Maassluise afdeling van het DeltaPORT Donatiefonds wil activiteiten van stichtingen en verenigingen ondersteunen. “Wij willen ze een zetje in de goede richting geven,” legt Fred uit. “Soms komt een vereniging nét iets te kort om een activiteit uit te voeren, of ze weten niet wat bijvoorbeeld een kaartverkoop gaat opleveren. Dan willen wij met een kleine bijdrage klaar staan, zodat ze een initiatief of activiteit toch kunnen uitvoeren.”

Het Donatiefonds heeft jaarlijks €9.200,- te vergeven. “We moeten daarom wel kritisch zijn. Met zoveel stichtingen en verenigingen zou het geld binnen een week verdeeld kunnen zijn.” Voordat het DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Maassluis in het leven werd geroepen, was dit initiatief bekend onder de naam Stichting Maassluis. “Die naam is bij de meeste Maassluizers wel bekend. Gelukkig weten mensen ons nu ook nog te vinden.” Binnenkort krijgen alle verenigingen en stichtingen nog een brief over een fondsenwervingsavond, dat wordt gehouden op donderdag 6 april. “Ook wij zijn namens DeltaPORT aanwezig. Dan informeren we vrijwilligers hoe zij een aanvraag bij ons kunnen indienen. Wij hopen natuurlijk ook dit jaar weer mooie initiatieven te ondersteunen!”

Bent u enthousiast geworden door dit verhaal en wilt u ook als vrijwilliger aan de slag? Kijk dan op www.prikbordmaassluis.nl voor de laatste vacatures of neem contact op met het Vrijwilligerssteunpunt Maassluis via 14010 of prikbord@maassluis.nl.

 


 Theater Walhalla vormde op maandagmiddag 6 maart het decor voor de ontvangst van vertegenwoordigers van organisaties aan wie het DeltaPORT Donatiefonds in 2016 financiële bijdragen heeft toegekend. Voor alle gasten was er een interessante toelichting over de relatie van het havenbedrijfsleven en haar buren.

Het was goed om te vernemen dat onze donaties goed terecht zijn gekomen!

Het fotoverslag vindt je hier: https://royborghouts.smugmug.com/DeltaPortDonatie…/i-FwzhbBj