Alco Energy Rotterdam nieuwe deelnemer van het DeltaPORT Donatiefonds

Bio-ethanolproducent Alco Energy Rotterdam is lid geworden van het DeltaPORT Donatiefonds. Alco Energy is de nieuwe eigenaar van de voormalige Abengoa-raffinaderij in de Europoort. De raffinaderij is de grootste bio-ethanolraffinaderij in Europa met een productiecapaciteit van 480 miljoen liter per jaar.

www.alcoenergy.com

 

DeltaPORT Donatiefonds steunt Hofpleintheater

December 2016

Het DeltaPORT Donatiefonds ondersteunt de verbouwing van het Hofpleintheater in Rotterdam. Met een forse donatie heeft het fonds de inrichting van de foyer mede mogelijk gemaakt.Het Hofpleintheater, dat al meer dan dertig jaar geldt als de plek waar jongeren kennis maken met kunst en cultuur, heeft tijdens een omvangrijke verbouwing een nieuwe foyer en vijf nieuwe workshopstudio’s gekregen. Het geld van het DeltaPORT Donatiefonds is gebruikt voor de inrichting van de foyer met een nieuwe piano, een koffie- en leestafel en loungebanken.

Maatschappelijke betrokkenheid

Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam hun maatschappelijke betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

Het DeltaPORT Donatiefonds kent via haar plaatselijke adviescommissies regelmatig kleine bedragen toe. Per kwartaal worden door het fondsbestuur bovenlokale donaties toegekend. Jaarlijks worden ook enkele  grotere, regionale projecten ondersteund.

Donaties

Het bestuur van het DeltaPORT Donatiefonds heeft recent ook financiële bijdragen toegekend aan de Historische Vereniging Westelijk Voorne. Deze donatie gaat worden gebruikt voor de bewegwijzering van het opnieuw in te richten openluchtmuseum De Duinhuisjes. Donaties zijn ook toegekend aan stichting Theater Stuiter voor de productie van een nieuwe lesbrieven en een meespeelvoorstelling voor kinderen over de rol van de Rotterdamse haven voor migranten. Tevens is er een donatie voor de jaarlijkse dagtocht van de Reumapatiënten-vereniging Nieuwe Waterweg Noord en voor de tentoonstelling over de 75-jarige Maastunnel in de Kunsthal.

De plaatselijke adviescommissies van het DeltaPORT Donatiefonds hebben de afgelopen tijd donaties toegekend aan onder meer Harmonievereniging La Bona Futura in Albrandswaard voor een muziekavond voor sociaal geïsoleerde mensen, tennisvereniging Bernisse voor vernieuwing van inventaris van de kantine, stichting Kunsteiland in de wijk Heijplaat voor een kunstproject, de Muziek Experience in de wijk Feijenoord voor een kerstuitvoering, de stichting Nieuwjaarsconcerten in Hellevoetsluis, badmintonvereniging PBC Boomgaardshoek in Hoogvliet voor een sportpromotie evenement, stichting Maassluis Maritiem voor de viering van 100 jaar Furie, popkoor Given in Rozenburg voor de verlichting tijdens het jubileumconcert, stichting Culturama in Schiedam voor het wereldmuziekfestival Verueno, stichting Openbare Bibliotheek Spijkenisse voor het Design & Techniek Week voor kinderen en aan de stichting Stadsboerderij Holywood in Vlaardingen voor een melktafel.

Zie ook: www.deltaportdonatiefonds.nl

Steuntje in de rug voor het Thriller Team Pernis

November 2016

Bij deze willen wij u nogmaals bedanken voor uw donatie. Wij hebben dit ook kenbaar gemaakt via een reclamebord en via Pernis Online. Mede door uw gift is het Halloweenfeest een groot succes geworden.
Natuurlijk vergeten wij niet de speeltuin het “Zweetdruppeltje” waarvan wij gebruik mochten maken van de locatie en met vele vrijwilligers is de catering verzorgd. Daar werd tevens een succesvolle Kinderdisco gehouden, waarbij ook een clown aanwezig was. Ongeveer 150 kinderen hebben daar genoten en met de ouders als toeschouwers was het een volle zaal met één en al plezier. Het Zombie Attack is tot stand gekomen door het Thrillerteam wat bestond uit 50 vrijwilligers waarvan sommigen bereid waren om een paar dagen verlof te nemen. Wij zijn hen ook en de mensen van de schmink die een knap staaltje kunstwerk hebben geleverd zéér dankbaar. Het opbouwen en opruimen van 5 tenten en inrichting heeft zes dagen geduurd, maar het was de moeite waard, gezien we 693 bezoekers hebben gehad die voor de nodige decibels hebben gezorgd. Hierondeer vindt u een verslag van die dag.
De wachtrij kon alvast griezelen van een film op groot scherm. Daarna kon men het zombie ziekenhuis bezoeken waar zombies verpleegd werden met gemiste ledematen en bloederige wonden, vastgeketend waren of achter hekken zaten die met uitgestrekte armen om hulp riepen. Werd niet gepakt door een loslopende zombie dan ging je via een wandeling over de begraafplaats, waar mysterieuze graven open lagen en zombies liepen te dwalen met de nodige schrik- en licht effecten.
Gezien de complimenten, leuke reacties van de bezoekers en doordat wij een heel tevreden, voldaan gevoel hebben over dit grote succes, zijn wij al aan het denken om volgend jaar weer een attractie op touw te zetten, mits de financiën dit toelaten. Wij hopen dan ook dat wij dan weer een beroep op u mogen doen. Wij maken zelf producten en gaan die verkopen op het Dickens festijn op 10 december te Pernis, om ook zo de financiën bij elkaar te schrapen.  Vooral omdat wij ook de toegang van Halloween 2017, gratis willen houden, zodat alle bewoners de gelegenheid hebben om ons te bezoeken.

Foto’s kunt u bezichtigen op https://www.facebook.com/ThrillerTeamPernis/.

Mede mogelijk gemaakt door DeltaPORT Donatiefonds, DPD Adviescommissie Pernis

thrillerteampernis

Geheel vernieuwd Kruispunt Barendrecht

November 2016

Half Barendrecht was zaterdag bij de heropening van het vernieuwde Kruispunt. “Dit overtreft de stoutste verwachtingen”.

Het is mede mogelijk gemaakt met een forse bijdrage van het DeltaPORT Donatiefonds. Het fonds heeft een donatie gedaan voor de educatieve kinderhoek.

bruisend-hart-van-barendrecht 

Nieuw kippenhok op kinderboerderij De Trotse Pauw – Spijkenisse

November 2016

Tussen de regenbuien door is een nieuw kippenhok overgedragen aan De Trotse Pauw. De officiële overdracht werd gedaan door de heer Van Doorn, voorzitter van het DeltaPORT Donatiefonds.

 Voordat het echter zover was nam de voorzitter van Stichting Vrienden Van Kinderboerderij de Trotse Pauw, de heer Adrie Tilburg het woord. ‘Wij zijn natuurlijk erg blij met dit nieuwe kippenhok. Al met al hebben we er ongeveer een jaar over gedaan om tot dit resultaat te komen. We zijn de sponsoren daarvoor erg dankbaar. We kunnen echter niet stil gaan zitten, want het volgende project, de vervanging van de konijnenhokken, staat ons alweer te wachten’, aldus Adrie.

Hierna namen Adrie Tilburg en de heer Van Doorn een bokkenpoot (kwast) ter hand en mochten zij in goede samenwerking een laagje verf aanbrengen op het nieuwe kippenhok, als officiële handeling van overdracht. De heer D. van Doorn nam hierna het woord en bracht het goede werk van het DeltaPORT Donatiefonds oder het voetlicht. ‘Het DeltaPORT Donatiefonds is een samenwerkingsverband van bedrijven die hier in het Botlek- en Europoortgebied zijn gevestigd. Met het geld dat deze bedrijven inbrengen kan het DeltaPORT Donatiefonds allerlei niet commerciële initiatieven op het gebied van welzijn, cultuur of sport, innovatie, duurzaamheid en buitenschoolse educatie steunen. Dit kippenhok is daar een mooi voorbeeld van’, aldus de heer Van Doorn.

Mede mogelijk gemaakt door DPD Adviescommissie Spijkenisse.

de-trotse-pauw

Financieel steuntje in de rug voor VL LOGGERFESTIVAL

Zie het onderstaande bericht uit de Loggerkrant 17

vl-loggerfestival 

DeltaPort Donatiefonds schenkt 1000 euro aan Harmonievereniging Rotterdam

Oktober 2016

HOEK VAN HOLLAND – Harmonievereniging Rotterdam aan Zee uit Hoek van Holland krijgt 1000 euro van het DeltaPORT Donatiefonds. In 2017 viert Rotterdam aan Zee haar 100-jarig bestaan en tijdens de vele (muzikale) activiteiten die tijdens het jubileumjaar op de rol staan, wil de vereniging zich zowel qua klankkleur als uitstraling, perfect presenteren aan de ongetwijfeld vele ‘toehoorders’. De aankoop van een aantal nieuwe instrumenten en uniformen ter uitbreiding en vervanging is zeer gewenst. Om deze doelstelling te realiseren heeft Rotterdam aan Zee een ambitieus investeringsplan opgesteld, onder het toepasselijk motto: ‘Zie ons dan, hoor ons dan’.   Het plan beoogt een totaal investering van ongeveer 30.000 euro en omvat, naast een aantal aan te schaffen uniformen, onder meer een marimba, drumstel en een baritonsaxofoon. Specifiek voor de Marching Band staan er zes Pearl high-tension snaredrums op de lijst. De tamboers vormen het ‘visitekaartje’ van onze vereniging bij de vele optredens die jaarlijks verzorgd worden in zowel binnen- als buitenland. Helaas zijn de huidige trommels en ophangbeugels, na ruim vijftien jaar goede dienst te hebben bewezen, technisch volledig afgeschreven.   De vereniging heeft diverse fondsen aangeschreven en hoopt dat, naast inkomsten uit eigen acties en particuliere bijdragen, de investering uiteindelijk voor het grootste deel door de fondsen bekostigd zal worden. De bijdrage van het DeltaPORT Donatiefonds is dan ook een welkome bijdrage waarvoor de vereniging erg dankbaar is.

Mede mogelijk gemaakt door DPD Adviescommissie Hoek van Holland

 

Steuntje in de rug voor Ccouts Spijkenisse

Oktober 2016

Met de eerste thuiswedstrijd van de cadets van 30 oktober in het verschiet, komt de donatie van een nieuwe kalkwagen zeer goed van pas! Dankzij Delta Port Donatiefonds staan er straks mooie witte lijnen op het veld. Met name voor de vrijwilligers van de Scouts, die iedere wedstrijd voor de belijning zorgen, is de elektrische kalkwagen een enorme aanwinst!

Met het fonds onderstreept het haven- en industriële bedrijfsleven haar maatschappelijke betrokkenheid: door het verstrekken van geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk welke actief zijn op het gebied van cultuur, welzijn, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

http://www.spijkenisse-scouts.nl/nieuw/dankzij-deltaport-donatiefonds-witte-lijnen-op-het-veld/

Mede mogelijk gemaakt door DPD Adviescommissie Spijkenisse

krijtwagen-spijkenisse

“Opening” van het beeld “Bucephalus”

Oktober 2016

Maandag 10 oktober is de officiële “opening” van het beeld “Bucephalus” geweest.
De opening werd verricht door mevrouw Mirjam Salet, in haar hoedanigheid als burgemeester van Nissewaard, met een druk op de knop waarna het beeld ging draaien.
Voorafgaand aan de opening was er een bijeenkomst in restaurant De Beren waar de voorzitter van stichting Stede en Vrye Heerlyjheyt , de heer Wim Buesink, een welkomstwoord spraak.
Hij bedankte bij deze de mensen (vrijwilligers) en sponsoren voor de bijdrage geleverd aan het uiteindelijk tot stand komen van het prachtige stukje cultuur langs de Groene Kruisweg bij Heenvliet.
Ook het DPD fonds werd hier met name genoemd. Na de officiële opening is er een toast uitgebracht op het schitterende beeld.

Het is zeker de moeite waard om eens langs de Groene Kruisweg te rijden vooral in de avond als het beeld verlicht is.

bucephalus

Burgerinitiatief “Verenigingsgebouw Tintestein” valt in de prijzen

Oktober 2016

Op 28 september werd door de Zuid-Hollandse Vereniging voor Kleine Kernen de Dorpskrachtprijs uitgereikt. Deze prijs is bedoeld voor geslaagde en inspirerende projecten in de leefgemeenschappen van kleine kernen in Zuid-Holland. Burgerinitiatief ‘Verenigingsgebouw Tintestein” behaalde de tweede plaats.

De aangemelde projecten werden beoordeeld op een aantal punten. Zo werd gekeken of de opzet waardevol voor andere leden of belangenorganisaties is, of het project iets toevoegt aan de leefbaarheid en of het inspirerend werkt voor bewoners. Ook werd gekeken hoe innovatief het project is, of er een projectaanpak is gevolgd en natuurlijk welke resultaten zijn behaald. Andere beoordeelpunten waren: of het in samenwerking met andere betrokkenen is uitgevoerd, in hoeverre de dorpsbewoners betrokken zijn en of het resultaat de dorpsbewoners onderling verbindt.

Stichting Ons Tintestein en gemeente Westvoorne werken samen om in Tinte een verenigingsgebouw met sportzaal op te zetten. Dit initiatief om te komen tot een eigentijds centrum voor sociale, culturele en sportieve activiteiten in Tinte ontving de tweede prijs. Paméla Blok (wethouder Westvoorne), Sonja Timmermans (bestuurslid van Ons Tintestein) en Jaap Roskam (projectleider) mochten de prijs van 300 euro in ontvangst nemen.

De eerste plaats ging naar Dorpskamer Giessenburg (buurthuis met bibliotheek). De derde plaats was voor 600 jaar Dirksland (kunstroute en activiteiten t.b.v. 600-jarig bestaan).

Het Verenigingsgebouw Tintestein heeft ook een steuntje in de rug gekregen van het DeltaPORT Donatiefonds.

pb54_161010_uitreiking_dorpskrachtprijs2016

Forse donatie voor Museum Vlaardingen

Juli 2016

Het DeltaPORT Donatiefonds maakt met een flinke bijdrage de presentatie van de prehistorische boomstamkano in Museum Vlaardingen mede mogelijk. De kano is één van de topstukken van het museum en staat symbool voor hoe de mensen in de delta van Maas en Rijn hebben geleefd, gevaren en gevist.

Museum Vlaardingen, de opvolger van het voormalige Visserijmuseum, richt zich op de geschiedenis en cultuur van Vlaardingen en heeft als thema ‘5000 jaar cultuur en visserij in de delta’. Speerpunten zijn visserij, archeologie en stadsgeschiedenis.

De objecten die het museum beheert zijn van groot belang voor de geschiedenis en visserij in Vlaardingen en het leven in de delta in het algemeen. De boomstamkano, die dateert uit 680 jaar voor Christus, is gevonden bij opgravingen aan de Maassluissedijk in Vlaardingen. Het is de grootste prehistorische kano die ooit in Nederland is gevonden.

In Museum Vlaardingen wordt de presentatie van de kano gecombineerd met het tonen van een zogenaamde klepduiker, daterend uit 300 tot 100 jaar voor Christus. Met toepassing van de duiker werd water afgevoerd uit de polder en door de klep kon het water niet terugstromen. De klepduiker is vermoedelijk gemaakt van een oude boomstamkano.

Museum Vlaardingen/M/ van Hattem

Museum Vlaardingen/M/ van Hattem

Maatschappelijk betrokken
Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam hun maatschappelijke betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

Het DeltaPORT Donatiefonds kent via haar plaatselijke adviescommissies regelmatig kleine bedragen toe. Per kwartaal worden door het fondsbestuur bovenlokale donaties toegekend. Jaarlijks worden ook enkele grotere, regionale projecten ondersteund.

Donaties
Recent heeft het DeltaPORT Donatiefonds ook een bijdrage beschikbaar gesteld voor de jubileumeditie van het festival Dag van de Romantische Muziek op zaterdag 20 en zondag 21 augustus in het Park bij de Euromast. Ook is er een donatie toegekend aan het kerstconcert voor ouderen in de Rotterdamse Laurenskerk, een concert voor bewoners van Rotterdamse verpleeg- en verzorgingshuizen.

Ook de Brielse Zeilschool krijgt van het DeltaPORT Donatiefonds een bijdrage. Eerder dit jaar is de zeilschool getroffen door brand en zijn zeilboten verloren gegaan.

De lokale adviescommissies in het werkingsgebied van het DeltaPORT Donatiefonds hebben de afgelopen tijd donaties verstrekt aan onder meer de stichting Evenementen Dorpskern Oud-Barendrecht voor het zomerfeest, volleybalvereniging Setpoint in Zuidland voor nieuwe ballen en een scorebord, stichting Baroeg in Rotterdam-Charlois voor het festival Open Air op 10 september), sportspeeltuin Hillesluis in Rotterdam voor de aanschaf van verf voor onderhoud van het clubgebouw, schietvereniging Immer Vaardig in Hoek van Holland voor aanpassingen aan de schietbaan, handbalvereniging ETC in Hoogvliet voor onderhoud van de kleedkamers, kinderboerderij Het Groene Woud in Pernis voor de aanschaf van een kippenhok, biljartvereniging Het Anker in Rozenburg voor een marathonwedstrijd, scouting Franciscus/Lodewijk in Schiedam voor een kamp en aan Tourclub Voorne-Putten in Spijkenisse, voor aanschaf van de medailles voor deelnemers van de fietsvierdaagse.

Steuntje in de rug voor het Chr.gem. koor De Slagsingers

Het chr.gem. koor De Slagsingers heeft binnen de Rotterdamse regio de afgelopen jaren een behoorlijke reputatie opgebouwd vanwege de vele concerten en andersoortige uitvoeringen waarbij de muzikale inhoud van wisselend karakter is geweest. Eenmaal in de twee jaar geven wij een groot kerstconcert in de Grote of St. Laurenskerk voor mensen die nooit eens een avondje uitgaan. Daarnaast hebben wij jaarlijks een tiental medewerkingen in kerkdiensten, ziekenhuizen en verzorgingshuizen verleend. Regelmatig concerten met een bijzonder karakter georganiseerd waaronder de 5 jaarlijkse terugkerende jubileumconcerten. Wij zijn jaarlijks een weekend in het buitenland geweest, alwaar ook in kerken werd gezongen. Bestemmingen waren Antwerpen, Brussel, Brugge, Lille, Parijs. Trier, Keulen enz.

Mede mogelijke gemaakt door het DeltaPORT Donatiefonds.

Slagsingers jubileum

Steuntje in de rug voor OOK Centrum Rotterdam

Juli 2016

Mede dankzij het Deltaport Donatiefonds heeft het OOK Centrum Rotterdam een atelier kunnen realiseren. Stichting OOK (Optimale Ondersteuning bij Kanker) helpt patiënten en naasten om te gaan met de impact van kanker door het bieden van de juiste ondersteuning op het juiste moment.

In het OOK Atelier worden wekelijks mozaïek workshops gegeven door Michiel Brink (beeldend kunstenaar) en Liesbeth Vlasblom (kunstzinnig coach). Met of zonder creatieve ervaring; iedereen kan meedoen en wordt begeleid in het maken van een kleurrijk mozaïekwerk. Creatief bezig zijn vergt een bepaalde concentratie waardoor even niet wordt gedacht aan alle zorgen die er zijn. Dit werkt rustgevend en ontspannend. Daarnaast is er ruimte voor waardevol contact met lotgenoten en kunnen verhalen en gevoelens worden gedeeld. De creatieve ochtenden in ons OOK Atelier zijn bijzonder en zinvol en zeker de moeite waard om eens te ervaren. Voor meer informatie en de agenda zie www.stichting-ook.nl, https://www.facebook.com/stichtingook/ of bel 010 2923610.

St OOK

 

Rotterdamse Trots gaat tegen de gevel!

Juni 2016

Donderdag 7 juli onthult Geveltrots de eerste twee gevellijsten met kunst van Margriet van IJsseldijk en Hieke Pars. Geveltrots; een kunstproject over Rotterdamse TROTS in Delfshaven-Bospolder Geveltrots is een kunstproject in de wijk Bospolder dat 12 verwaarloosde gevellijsten weer mooi wil maken. “Trots op de wijk” is het thema waar we met bewoners, kunstenaars en lokale ondernemers gezicht aan geven. Zij vertellen aan Geveltrots waar ze trots op zijn in de wijk. Deze Trotswoorden gaan mee in de briefing naar kunstenaars en creatieven. Zij maken een ontwerp; bewoners, ondernemers en pandeigenaren kiezen samen voor nieuwe kunst.

Dit is mede mogelijk gemaakt door DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Delfshaven

Geveltrots Delfshaven

7e G-voetbalkamp V.V. Smitshoek is er een om niet te vergeten

Juni 2016

Voetbalvereniging Smitshoek heeft voor het G-voetbal ca. 45 spelers verdeeld over 3 teams. De laatste 2 jaar is er een groei van 15% aan nieuwe leden. Het zijn spelers met een beperking b.v. verstandelijk (zoals autisme, autistische stoornissen, downsyndroom, ADHD, PDD-NOS) en/of lichamelijke (zoals spascisme, doven, slechtzienden) handicap en/of (ernstig) zieken (zoals astma, epilepsie) die met het “reguliere voetbal” niet meekunnen. De leeftijdsgroep is van 6 jaar en ouder. Ook kinderen/volwassenen die in een revalidatieproces zitten zijn welkom. De meeste deelnemers komen uit Barendrecht, Albrandswaard, Rotterdam Hoogvliet, Rotterdam Zuid en Ridderkerk. De teams spelen onder aangepaste K.N.V.B.-regels. Daarnaast worden er vriendschappelijke wedstrijden en toernooien gespeeld tegen gelijkwaardige teams. Buiten het voetbal worden er ook nog activiteiten georganiseerd zoals Sinterklaas, Familiedag etc., en elk jaar is er een voetbalkamp.

Omdat we de G-voetballers willen integreren binnen de vereniging hebben ook zij recht op een voetbalkamp. Dit jaar is er voor deze doelgroep voor de zevende keer een voetbalkamp gehouden. Deze doelgroep heeft een leuk weekend hard nodig omdat de meesten sociaal afgezonderd zijn en door zo’n weekend worden zij er sociaal beter van. Het is voor hen zo geweldig en avontuurlijk dat zij het er een jaar later nog over hebben. Verstandelijk en/of lichamelijk gehandicapten wonen en leven in gemeenschappen die vaak midden in een dorp of stad gelegen zijn. Dit lijkt heel mooi, maar in de praktijk komen zij steeds minder vaak deze gemeenschappen uit. Deze doelgroep vraagt namelijk om andere voorzieningen, bv. aangepaste vervoersmogelijkheden of speciale begeleiding bij bv. sporten. Een voetbalkamp als deze is geweldig om even hun grenzen te verleggen. Tevens heeft zo’n voetbalkamp verder als doel: ontspanning en sporten bevorderen.

Mede gesponseerd door DeltaPORT Donatiefonds.

G team

 

Nieuwe tent voor Scouting Geysendorffer

Mei 2016

Mede door een flinke donatie van het DeltaPORT Donatiefonds zijn wij als scoutinggroep in de gelegenheid gekomen om een nieuwe groepstent aan te schaffen. Na een uitgebreide zoektocht bleek een tent van het gerenommeerde merk “De Wit” het meest aan te sluiten bij onze wensen. Dit is een tent die voldoende ruimte biedt om met een groot aantal personen in te overnachten ofwel te verblijven. Ondanks deze veelzijdigheid  is de tent eenvoudig te vervoeren en op te zetten. Daarnaast is de tent door het stevige frame en tentdoek erg sterk en kan de tent tegen een stootje. Waardoor deze tent helemaal “scoutproof” is.

Afgelopen weekend hebben de waterscouts gedurende hun jaarlijkse voorjaarskamp voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe groepstent. Tijdens dit erg geslaagde weekend trokken (helaas) flinke regenbuien over het kampterrein. In het verleden zorgde dit met het verouderde kampeermateriaal voor veel lekkages en natte slaapzakken. Maar in de nieuwe tent was er geen druppeltje regen te ontdekken, tot opluchting van onze leden.

Afgelopen weekend is de tent voor het eerst gebruikt. Maar zeker niet voor de laatste keer, gedurende diverse (regionale) kampen en evenementen dit jaar zal de tent weer worden opgebouwd. Door de goede bouw en kwaliteit van de tent hopen en verwachten wij de tent ook in de toekomst nog vele jaren met plezier te kunnen blijven gebruiken.

Natuurlijk zijn wij als scoutinggroep dan ook erg dankbaar voor de ontvangen ondersteuning van het DeltaPORT donatiefonds. Namens alle leden van Scouting Geysendorffer “Bedankt”.

Scouting Geysendorffer Westvoorne

deltaport tent

 

Aanleg educatieve ronde op recreatieboerderij De Kleine Duiker gestart

Mei 2016

Mede dankzij de forse steun van DeltaPORT Donatiefonds wordt op de recreatieboerderij De Kleine Duiker een educatieve ronde (leerpad) gerealiseerd.

Spelenderwijs en rondwandelend op de boerderij kunnen bezoekers straks kennismaken met het boerderijleven en krijgen zij op een interactieve manier informatie over de aanwezige dieren, de imkerij, de vlindertuin, de groente- en kruidentuin en over landbouwwerktuigen die gebruikt werden voor het mechanisatie tijdperk

Op dit moment zijn studenten van het ROC Zadkine bezig met het inmeten van het terrein en het ontwerpen van de verschillende weides en dierenverblijven waar het kleinvee en pluimvee zichtbaar wordt voor de bezoekers.

De officiële opening van de ronde is gepland in oktober. U kunt de voortgang volgen op de website van De kleine Duiker: www.dekleineduiker.nl . Hier kunt u ook informatie vinden over andere activiteiten die je kunt doen op de boerderij.

De kleine duiker3

 

Impuls verenigingsleven Tinte dankzij DeltaPORT Donatiefonds

April 2016

Met een forse donatie van het DeltaPORT Donatiefonds voor het realiseren van het verenigingsgebouw Tintestein krijgt het verenigingsleven van Tinte een forse impuls. In het Westvoornse dorp Tinte gaan alle verenigingen gebruik maken van de tot verenigingsgebouw om te bouwen voormalige Tintestein-school.

Met nog geen zeshonderd inwoners is het voor de verenigingen in het dorp lastig alle voorzieningen op peil te houden. Tinte heeft een klein verenigingsgebouw pal naast de inmiddels gesloten basisschool Tintestein. De gemeente Westvoorne en de inwoners van Tinte hebben samen een plan gemaakt voor verbouw van het schoolgebouw tot verenigingsgebouw.

Het DeltaPORT Donatiefonds heeft ook een donatie toegekend aan stichting De Vijf Ridders in Oudenhoorn. Het geld is bedoeld voor de aanschaf van een grote eetkamertafel voor Parzival Wonen, een kleinschalige woonvoorziening voor jongvolwassenen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Ook zijn recent donaties toegekend aan Radio Stanvaste voor de plaatsing van internetradio’s in bejaardentehuizen waar Surinaamse ouderen wonen, aan de stichting Humanitas én aan de stichting Interculturele Kindervakantieweken als bijdrage in de kosten voor vakanties voor kinderen die nooit op vakantie gaan of geen gewone gezinssituatie kennen, aan de wielerronde Oostvoorne voor veiligheidsmaatregelen, aan de stichting Rotterdams Volkstheater voor het wijkfestival Werelds Delfshaven en aan de stichting Intorno Ensemble voor het project Liedjes van Toen Rotterdam waarbij kinderen zingen met ouderen in zorginstellingen.

De lokale adviescommissies van het DeltaPORT Donatiefonds hebben recent donaties toegekend aan onder meer Toneelvereniging Barendrecht, de stichting Baroeg in Charlois voor het Open Air-festival, Sportspeeltuin Hillesluis voor de aanschaf van verf voor het clubgebouw, de Regenboogschool in Rozenburg voor een nieuwe zandbak op het schoolplein, de Stichting Promotie Schiedam voor het klindereducatieproject Havens, voor het jeugdprogramma van de stichting Halen en Brengen in Vlaardingen en de toneelvereniging ZieZo in Westvoorne voor de aanschaf van een toneelgordijn.

 

Tintestein1

 

 

Steuntje in de rug voor de EHBO vereniging Hoek van Holland

mei 2016

I.v.m. het 100 jarig bestaan van de EHBO vereniging Hoek van Holland dook de jubileumcommissie in het beschikbare archief. Schoenendozen vol en krantenknipsels die bijna niet meer te lezen waren. Tijd dus om alles voor de toekomst te gaan borgen, maar….. als je het goed wilt doen kost dat geld en dat heeft z’n kleine vereniging niet zomaar in kas. Al snel werd er een kostenplaatje opgemaakt en kwamen we uit op een bedrag van € 1600,-. De penningmeester was hier natuurlijk niet blij, dus hebben we een verzoek ingediend bij het DeltaPort Donatiefonds.

Doordat zij ons een bedrag van € 750,- schonken konden we aan de slag om de benodigde materialen in te slaan en een eeuw EHBO Hoek van Holland veilig te stellen.

Wij bedanken het DeltaPort Donatiefonds dan ook heel hartelijk voor hun gulle bijdrage.

hvh

DeltaPORT Donatiefonds onthaalt ontvangers van donaties

Het DeltaPORT Donatiefonds heeft, samen het met Havenbedrijf Rotterdam, vertegenwoordigers ontvangen van organisaties die in 2015
van het fonds een donatie hebben gekregen. Het DeltaPORT Donatiefonds heeft in 2015 ruim 300.000 euro uitgekeerd aan initiatieven in de regio
rondom de Rotterdamse haven. Met de ontvangers van de donaties is in Kantine Walhalla teruggekeken naar hoe het geld is besteed.

Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam hun maatschappelijke
betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en
recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

Het DeltaPORT Donatiefonds kent via haar plaatselijke adviescommissies regelmatig kleine bedragen toe. Per kwartaal worden door het fondsbestuur
bovenlokale donaties toegekend. Jaarlijks worden ook enkele grotere, regionale projecten ondersteund.

Enkele door het DeltaPORT Donatiefonds in 2015 ondersteunde projecten zijn: de Voedseltuin in Rotterdam, de buurtbank op het Spijkenisser Wezelplein,
de kiosk Reisbureau aan de Maas in Pernis, de dikke bandenrace van de wielerronde van Hoogvliet, het transport van de historische boomkano naar het
Museum Vlaardingen, het plantfeest van de vereniging Natuurlijk Voorne-Putten, nieuwe gordijnen voor de gastenkamers van Familiehuis Daniel den Hoed
en een bijdrage aan de nieuwe vestiging van het Rotterdamse logeerhuis De Buren.

Jaarontvangst 150216 klein

Maart 2016

DeltaPORT Donatiefonds draagt bij aan ‘tastmaquette’ in Fort Hoek van Holland

Het DeltaPORT Donatiefonds is het nieuwe jaar begonnen met het toekennen van een forse financiële bijdrage aan de Stichting Fort aan Zee. Het geld gaat worden gebruikt voor het laten maken van een speciale maquette van het fort in Hoek van Holland bedoeld voor blinden en slechtzienden.

De maquette is onderdeel van een groot project dat de toegankelijkheid van Museum Fort 1881 moet vergroten voor mensen met een functiebeperking. De maquette – een ‘tastobject – wordt gecombineerd met audiofragmenten die worden geactiveerd door sensoren in de tastroute over de maquette.

Ook zijn donaties toegekend aan de stichting ’n Bries voor een bijzondere natuur- en theaterbeleving op het Eiland van Brienenoord voor leerlingen van Rotterdamse basisscholen, aan zangkoor de Slagsingers in Rotterdam voor een groot jubileumconcert in de Breepleinkerk ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van het koor, aan de stichting Hulphond voor het opleiding van honden die worden ingezet bij het beter laten functioneren van kinderen met een verstandelijke beperking, aan de stichting Theater Mach voor het project Geen Genade, een voorstelling over criminaliteit onder jongeren en de gevolgen daarvan voor hun toekomst en aan scoutingroep Geyssendorffer in Brielle voor nieuw kampeermateriaal, dat óók wordt gebruikt voor evenementen in de regio.

Recent hebben de lokale adviescommissies van het DeltaPORT Donatiefonds bijdragen toegekend aan onder meer de brandweer in Albrandswaard voor een dag voor kinderen met een beperking, de Groen van Prinsterenschool in Barendrecht voor een nieuw klimtoestel, inloophuis De Boei in Bernisse voor materialen voor activiteiten met kankerpatiënten, gemengd koor Het Nieuwland in Brielle voor de aanschaf van nieuwe muziekstandaards, de stichting 4 Seasons in Delfshaven voor het project Ketels op de Kade, Villa Zebra in Feijenoord voor activiteiten in de kerstvakantie, de EHBO-vereniging in Hoek van Holland voor het conserveren van de archieven van 100 jaar EHBO, voetbalvereniging YUM in Hoogvliet als bijdrage in de aanschaf van ballenwagens, Christelijk Kamerkoor Maassluis voor een speciaal concert, Kunstroute Rozenburg voor vlaggen langs de route, soft-, honk- en voetbalvereniging Schiedam voor de renovatie van de kantine en aan wijkvereniging Indische Buurt in Vlaardingen voor de organisatie van het kinderkamp 2016.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA