Bijdrage voor Spijkenisse – SPARK Marathon

Spijkenisse- Andreas Grøgaard uit Oslo heeft de tiende editie van de Spijkenisse-SPARK Marathon op zijn naam geschreven. De 23-jarige Noor legde de 42 kilometer onder zware omstandigheden af in een tijd van 2.40.45 uur. Grøgaard kreeg de grote favoriet Jay Sauer (2.42.50) uit Nijmegen en Menno Lieven (2.44.11) uit Capelle aan den IJssel mee op het podium. Irene Kinnegem uit Voorschoten verpulverde bij de vrouwen in een pr-tijd van 2.56.23 uur het parcoursrecord van 3.02.13 van Elsemieke de Vos, gelopen in 2013. Kinnegem finishte overall als negende. De Bredase Amy van den Broek (2.59.08) en Melanie Spruyt (3.07.34) uit Zeewolde completeerden het podium.

‘Het was een mooie marathon, maar een heel zware weg’, beschreef Marcel Fiering zijn race die hij in een overalltijd van 2.59.07 als dertiende aflegde. De internationale marathon in Spijkenisse lokte liefst 1300 deelnemers uit veertien landen onder welke Noorwegen, Australië, Mexico, Amerika, België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Spanje etcetera naar het sportpark van AV Spark aan de Plaatweg. ‘Het is natuurlijk mooi dat je in Spijkenisse een winnaar uit Noorwegen mag huldigen’, sprak medeorganisator Theo Peters zijn trots uit op de uitstekend verlopen marathon langs langs de Bernisse en door de polders van Nissewaard met de Geervliet, Heenvliet, Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Hekelingen en weer terug naar start-en finishplaats Spijkenisse. ‘Ik was vooraf met de voorspelde windkracht 6 en de regen best aan beetje bang, maar het bleef gelukkig droog. Ik heb alle toppers zien langskomen en heb ook gezien dat er velen in de laatste vijf kilometer aan het einde van hun Latijn zaten. Maar wat ik ook heb gezien is dat er twee vrouwen bij waren, die onder de drie uur hebben gelopen, gewoon een topprestatie. Het waaide zo hard, dat de waterbekertjes van de tafel werden geveegd.’ Andreas Grøgaard, Jay Sauer, Menno Lieven en de Hellevoetse marathonloper Victor Phaff (Palls ’93) trokken vanuit het startschot meteen aan hun stutten. Na 25 kilometer met de harde wind in de rug versnelden de Noor Grøgaard en Jay Sauer waarop Lieven en Phaff moesten passen. Andreas Grøgaard demarreerde op de Maasboulevard met de wind op de kop nog eens door, waarop nu Sauer het antwoord verrassend schuldig moest blijven. De Scandinaviër snelde als eerste over de finish, op gepaste afstand gevolgd door Jay Sauer, Menno Lieven, Victor Phaff en Jeroen Vink (2.46.41) uit Ermelo. De Spijkenissers Marcel Fiering (Palls ’93) en Ruud Riesmeijer (AV Spark) in een uitstekende 2.59.49 finishten respectievelijk als dertiende overall en als zestiende.

Groen licht

‘Ik heb een maand geleden onder een warm zonnetje nog een heuvelmarathon gelopen in Athene’, wees de 45-jarige Marcel Fiering uit Spijkenisse op het contrast dat hij de marathon van Spijkenisse op het vlakke en vooral winderige platte landschap in de polders van Nissewaard moest ervaren. ‘Het was vooraf nog niet zeker of ik de marathon wel mocht lopen, maar ik kreeg groen licht van mijn coach Charles Timmermans. Het was heel zwaar, maar Hans Berendsen heeft mij de eerste 25 kilometer op sleeptouw genomen en Ferry ten Hove heeft mij samen met Richard Kroep op de fiets bijgestaan met drinken en gelletjes. De Nissewaard is mijn trainingsgebied waar ik m ’n kilometers maak, ik ken elk bochtje en putje. Ik had het in de laatste vijf kilometer heel zwaar, ik lag met 2.35 op schema, dus ik wist dat ik onder de drie uur kon lopen. Ik heb er heel hard voor moeten werken, maar door de steun van die mannen en mijn familie langs het parcours heb ik het gehaald. De mensen van Spark hebben een fantastische marathon neergezet met veel buitenlandse inbreng en een Noorse winnaar. Spijkenisse staat op de kaart.’

Mede mogelijke gemaakt door onze DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Spijkensse.

 

Marathon Spijkenisse

Steuntje in de rug voor de Stichting Voedseltuin

December 2015

In augustus 2010 is Stichting Voedseltuin opgericht met als doel om de voedselpakketten van de Voedselbank Rotterdam te voorzien van gezond en vers voedsel. Inmiddels produceert de Voedseltuin al weer een aantal jaren groenten voor voedselpakketten. Alles uit eigen tuin op een braakliggend terrein in het Vierhavengebied met de hulp van circa veertig vrijwilligers!

We zien dat het veel mensen goed doet om op de tuin te werken. Mensen die maatschappelijk gezien aan de kant stonden, krijgen in een stressarme omgeving weer ritme, doen sociale contacten op, leren samen te werken, zien gewassen groeien op de tuin die zij zelf hebben gezaaid, en daardoor groeien zij zelf ook. De eigenwaarde wordt versterkt, waardoor men beter in staat is zichzelf weer vooruit te helpen. Dat blijkt ook uit onderzoek  door de Universiteit van Wageningen: de gezondheid van onze vrijwilligers neemt door het werken op de tuin toe en de zorgconsumptie neemt af. Daar blijft het niet bij. We merken dat de voedseltuin bij overheden en kennisinstellingen op het netvlies staat als een broedplaats van sociale en groene innovaties in de stad. Men realiseert zich dat de voedseltuin een alternatief is voor kostbare reïntegratie- en zorgprogramma’s. Medewerkers van bedrijven bezoeken de tuin om te weten te komen wat er in de samenleving speelt, studenten bouwkunde en kunst & design komen langs om inspiratie op te doen. Gebleken is dat het cultiveren van het terrein de ruimtelijke en economische waarde van het gebied heeft versterkt: een desolaat gebied is veranderd in een bloeiende tuin waar medewerkers van bedrijven uit de omgeving graag hun lunch nuttigen of een wandelingetje maken door de tuin om de beelden van Atelier van Lieshout te bezichtigen.

Er is een uitdagend plan gemaakt om de Voedseltuin in de komende vijf jaar te verbeteren, zodat het niet alleen een voedselproducerend terrein is, maar ook een aangename stadstuin om te verblijven en elkaar te ontmoeten. De tuin krijgt een betere indeling, een parkpad en een natuurlijke pluktuin. Maar we gaan verder: de tuin groeit in de toekomst mee met de ontwikkeling van de Merwe-Vierhavens in een levendig woon- en werkgebied. Want we zijn hier om te blijven! En om dat waar te kunnen maken, willen we de tuin blijvend kunnen verbeteren, en doorgroeien van Voedseltuin naar Voedselpark. Daar heeft iedereen wat aan!

Voedseltuin

Voedseltuin kan verder groeien dankzij bijdrage DeltaPORT Donatiefonds

November 2015

De Voedseltuin in Rotterdam krijgt van het DeltaPORT Donatiefonds een forse financiële bijdrage. Met die donatie kan de Voedseltuin nieuwe stappen zetten in haar ontwikkeling als productie-, leer- en praktijktuin.

De Voedseltuin kweekt sinds 2010 op een braakliggend terrein in het Vierhavengebied in Rotterdam-West groenten en fruit dat wordt geleverd aan onder meer de Rotterdamse Voedselbank. Bij de Voedseltuin werken ongeveer veertig vrijwilligers die veelal als maatschappelijk kansarm worden aangeduid.

Het DeltaPORT Donatiefonds heeft recent ook een bijdrage toegekend aan het Sint Nicolaas Intocht Comité in Rotterdam om vierhonderd gehandicapte en ernstige zieke kinderen een vaartocht aan te bieden tijdens de Sinterklaasintocht. De Rotterdamse stichting OOK kan eveneens rekenen op een donatie van het fonds voor haar project waarbij kankerpatiënten en hun naasten in atelier De Druppel creatief bezig kunnen zijn om zo hun emoties een plek te geven.

Ook zijn er donaties toegekend aan de stichting Hoeksche Waard Jazz voor concerten in onder meer zorginstellingen, aan de stichting Hospice Barendrecht voor de inrichting van kamers, aan de stichting Amizade in Rotterdam voor een culturele ontmoetingsplek voor eerste generatie Kaapverdische migranten en hun gezinnen, aan de stichting De Kleine Duiker voor het realiseren van enkele dierenverblijven bij deze Barendrechtse kinderboerderij, aan de stichting Jong010 voor uitbreiding van de kinderkrant, aan het Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland in Rotterdam en het Luxor Theater voor musicalklassen voor jongeren en ouderen en aan het kinderzorgproject Het Beterboek van het Ikazia- en Maasstad Ziekenhuis.

De lokale adviescommissies van het DeltaPORT Donatiefonds hebben recent bijdragen toegekend aan onder meer de vereniging De Carnisse Grienden in Albrandswaard voor een zitbankje, voor het zomerfeest in de dorpskern Oud-Barendrecht, aan het Hertenkamp in Heenvliet voor nieuw hekwerk, aan de EHBO in Brielle voor de aanschaf van oefenpoppen, aan het Rotterdams Volkstheater in Delfshaven voor het Backyardfestival, aan het Belvédèrehuis in Feijenoord voor een expositie, aan de stichting Buurtinitiatieven in Hellevoetsluis voor de vernieuwing van de speeltuin, aan Combo El Jakim in Hoogvliet voor het jubileumconcert, de afdeling Maassluis van de Zonnebloem voor het feest ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan, voor de Winterfair in Pernis, aan de gezamenlijke diaconieën in Rozenburg voor kerstpakketten, aan de muziekvereniging St. Radboud in Schiedam voor het saxofoonconcert, de Sterrenwacht Spijkenisse voor nieuw instrumentarium en aan de stichting Cantates in Vlaardingen voor een serie van vier cantates.

Opening Scorebord Campus

November 2015

Op 01-01-2014 opende het Sportgebouw Campus de deuren. Helaas was er geen nieuw scorebord voor de sporters beschikbaar en het was ook niet de bedoeling dat deze er zou gaan komen. Sportplusvereniging kv Nikantes uit Hoogvliet nam vervolgens het initiatief om samen met handbalvereniging ETC in november 2014 een Bewonersinitiatief in te dienen bij de gebiedscommissie Hoogvliet. In eerste instantie werd deze afgewezen omdat er meerdere partijen bij de financiering betrokken moesten gaan worden. Nikantes is vervolgens op zoek gegaan naar bedrijven die maatschappelijk betrokken ondernemen hoog in het vaandel hebben staan. Rabobank Rotterdam is vervolgens bereid gevonden om het scorebord mede mogelijk te maken. Ook heeft Nikantes fondsen aangeschreven en heeft DeltaPORT Donatiefonds besloten om ook een bijdrage te leveren voor de totstandkoming van het scorebord. Toen er meerdere partijen zich aandienden kon er in maart 2015 alsnog samen met ETC, succesvol een Bewonersinitiatief worden ingediend en heeft de Campus zelf ook nog een bijdrage geleverd evenals de betrokken verenigingen zelf. Het scorebord is officieel in gebruik genomen door Nikantes en ETC op zaterdag 07-11-2015. Diverse leden van de gebiedscommissie waren hierbij aanwezig. De kinderen van beide clubs waren in tenue aanwezig en lieten eerst zien hoe zij het beste konden scoren op de korfbal paal en in het handbaldoel. Vervolgens kregen de kinderen een ballonnen bal uitgereikt in hun eigen clubkleuren en werd er een mooie groepsfoto gemaakt. Na afloop kregen de kinderen een gratis AA mee om nog even te kijken naar Nikantes 1 en was er nog een versnapering in de kantine van de Campus om het feest compleet te maken. Wil jij ook eens korfballen of handballen? Kijk dan voor meer informatie op de sites van de verenigingen voor de actuele trainingstijden en contactinformatie.

Mede mogelijk gemaakt door DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Hoogvliet

De kinderen van ETC en Nikantes namen het scorebord in de Campus officieel in gebruik door zoveel mogelijk doelpunten te scoren op zaterdag 07-11-2015

De kinderen van ETC en Nikantes namen het scorebord in de Campus officieel in gebruik door zoveel mogelijk doelpunten te scoren op zaterdag 07-11-2015

Festival van de VLUCHT in Hoek van Holland

November 2015

Het was een dag zoals we gehoopt hadden: prachtige verhalen uit het rijke, roerige Hoekse verleden, afgewisseld met verrassende vondsten van locale kunstenaars en muzikanten.  En dat

Mede mogelijk gemaakt door het DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Hoek van Holland

Hoek van Holland VLUCHT

Beurtvaartdag zeer geslaagd !

Oktober 2015

De Beurtvaartdag welke op 30 mei 2015 voor het eerst gehouden werd is zeer geslaagd! De Stichting Vrienden Beurtvaarder Jansje heeft ter ere van het 115 jarig bestaan van dit schip de eerste Beurtvaardag georganiseerd. Voor deze bijzondere aangelegenheid zijn er diverse beurtschepen en luxe motors vanuit de regio naar Maassluis gekomen. Niet alleen in de haven van Maassluis was er van alles te doen maar ook de kade was goed gevuld met diverse oude vrachtwagens en kranen. Door de schepen en de vrachtwagens met elkaar te combineren heeft het publiek een ware terugblik in de tijd gekregen. Er werden schepen gelost, vrachtwagens tentoongesteld en was er een fototentoonstelling op groot formaat. Deze tentoonstelling was gebaseerd op het op en overslag verleden van Maassluis en ook de diverse gastschepen kwamen in deze tentoonstelling aan de beurt. De stichting kijkt met trots terug op deze fantastische dag waarbij vele even teruggingen in de tijd.

Van 1900 tot 1976 heeft de Jansje actief deelgenomen aan de beurtvaart tussen Maassluis en Rotterdam. Van 1976 tot ongeveer 1982 heeft het schip dienst gedaan als opslag schip voor van alles en nog wat. In die tijd werd er niet meer actief deelgenomen aan de beurtvaart. Totdat het idee kwam om er demonstraties van het laden en lossen mee te geven zoals dat vroeger ging. Tot op de dag van vandaag worden die demonstraties nog steeds gegeven en wel door de 4e 5e en zelfs 6e generatie van de familie van Baalen uit Maassluis. Het schip is een Varend Monument.

Mede mogelijk gemaakt door DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Maassluis.

Maassluis 2015-05-30-13.37.51-310x220

Social Sofa onthuld in Nissewaard

September 2015

Met de plaatsing van de betonnen bank op het twee jaar geleden aangelegde en onthulde plein in Wezelveen, gaat een lang gekoesterde wens van buurtvereniging de Waterwezels in vervulling. De buurtbank is een ontmoetingsplek. Een praatje maken terwijl je ondertussen je spelende kind in de gaten houd. Het bekleden van de bank duurde ruim een half jaar. De voorbereidingen en het vinden van sponsoren namen een nog langere tijd in beslag. Het DeltaPORT Donatiefonds is een van de sponsoren die dit mogelijk heeft gemaakt.

Mede mogelijk gemaakt door DeltaPORT Donatiefonds afdeling Spijkenisse

Sofa Spijkenisse

“Reisbureau aan de Maas” in Pernis

September 2015

Waterfrontpernis

Gelegen in de bocht van de rivier, in het centrum van haven activiteiten, vaarbewegingen en voorzien van een groene rand ligt het waterfront Pernis met een weids panorama te wachten op bezoekers, passanten, recreanten, toeristen en uiteraard de eigen bevolking.

Als je van het uitzicht wil genieten, of wil horen of ervaren wat er in de omgeving te zien en te doen is dan is een pleisterplaats niet zo’n gek idee.

Met behulp van o.a. de studenten van het Albedacollege op de RDM werd een duurzame (wegneembare) kiosk gebouwd. Met een beproefde hefconstructietechniek kan het tribune dak van de kiosk zich veilig openen. De constructieve wordt sterk en licht gebouwd door gebruik van composiet materialen.

Dit is mede mogelijk gemaakt door het DeltaPORT Donatiefonds.

Waterfront Pernis

Amicitia naar Sail Amsterdam

Augustus 2015

De Amicitia, die mede door de steun van het DeltaPort Donatiefonds weer in de oude glorie zal herstellen gaat naar Sail Amsterdam als varend erfgoed een goede naamsbekendheid aan onze stichting te geven.
Amicitia

Steuntje in de rug voor het Varend Corso Maassluis

Augustus 2015

Vijftig boten vol met groenten, fruit, bloemen en planten voeren afgelopen weekend drie dagen over de Westlandse wateren. Op deze 18de editie van het Varend Corso werd onder meer gevaren in Vlaardingen. Duizenden bezoekers trokken naar de waterkant om de varende bloemenpracht te bekijken. Een deel van hen zag ook hoe een opvarende met een stuk decor uit een van de boten viel. De man hield er alleen een nat pak aan over.

Heel hartelijk bedankt voor de bijdrage van het fonds zodat het mogelijk was voor Maassluis om ook weer mee te doen met het Corso. Alle dagen was het prachtig weer, heel veel mensen hebben kunnen genieten van de prachtige boten.

boot met sponsorbord (2)

Nieuwe gordijnen voor het Familiehuis Daniel den Hoed

Augustus 2015

Het DeltaPORT Donatiefonds heeft de nieuwe gordijnen voor de gastenkamers gedeeltelijk bekostigd. Een prachtige donatie maakte de aanschaf van nieuwe raambekleding mogelijk. Ook Roobol deed een flinke duit in het zakje door het Familiehuis een mooie korting op de aanschaf te geven. Dank allemaal!

Onze gasten kunnen weer heerlijk slapen met deze (brandwerende en verduisterende) gordijnen voor de ramen.

slaapkamer nieuwe stijl april 2015

 

Donatie voor dierenopvang bij Delta Psychiatrisch Centrum

Juli 2015

Het DeltaPORT Donatiefonds heeft een financiële bijdrage toegezegd voor opknappen van het dierenopvangcentrum op het terrein van Delta Psychiatrisch Centrum. Het opvangcentrum is in beheer gekomen bij Dierenopvangcentrum Zuid-Hollandse Eilanden. De kennel is bedoeld voor honden en katten van cliënten van Delta die zich er vrijwillig laten behandelen.

Ook is een donatie toegekend aan de Stichting Open Monumentendag Rotterdam voor de organisatie van de Open Monumenten Klassendag, een activiteit waarbij leerlingen van groepen 7 en 8 de gelegenheid krijgen een monument in de buurt van hun school te bezoeken. Voorafgaand aan het bezoek wordt tijdens schoollessen het bezoek voorbereid en op die manier de interesse voor historisch erfgoed bevorderd.

Het DeltaPORT Donatiefonds heeft verder een bijdrage toegewezen aan de Stichting Botanische Tuin Afrikaanderwijk in Rotterdam voor de organisatie van een serie van vijf zomerconcerten bedoeld voor ontmoetingen met en tussen wijkbewoners. Een donatie is er ook voor de Best Buddies Club Rotterdam voor het koppelen van jongeren met een licht verstandelijke beperking aan jonge mensen zonder beperking voor het samen ondernemen van activiteiten. Ook het Familiehuis Daniel den Doed krijgt een financiële bijdrage, bedoeld voor de vervanging van gordijnen in dertien gastenkamers. 

De plaatselijke adviescommissies van het DeltaPORT Donatiefonds hebben recent donaties toegekend aan onder meer de brandweer in Albrandswaard voor een open dag voor kinderen met een beperking, aan het Rotterdams Volkstheater voor het Backyardfestival in Delfshaven,aan de schilder- en tekenclub H. Schouten in Feijenoord voor de vervanging van een kachel, aan de stichting Anders Spelen in Hellevoetsluis voor toilet- en keukenvoorzieningen, aan de voetbalvereniging Rijnmond Hoogvliet Sport als bijdrage in de aanschaf van een kassasysteem, aan de Wereldwinkel in Maassluis als bijdrage in de kosten van verhuizing, aan de organisatie van de avondvierdaagse in Pernis, aan FC Blankenburg in Pernis voor de aanschaf van nieuwe doelen, aan de stichting Artes Cumulatea in Schiedam voor de organisatie van de Nacht van de Geschiedenis, aan de stichting Cultuur in Spijkenisse voor de organisatie van de Nacht van de Kunst, aan de stichting Cultuurbrigade in Vlaardingen voor het Klaver5 Festival en aan turnvereniging WIK Oostvoorne voor de aanschaf van een nieuwe turnblingmat.

 

Een steuntje in de rug voor de Ondernemersvereniging Pernis

Juni 2015

Het Deltaport Donatiefonds heeft een financiële bijdrage toegezegd voor de bouw van een tribune & kiosk voor culturele activiteiten in Pernis. De kiosk, een initiatief van de Ondernemersvereniging Pernis wordt half augustus geplaatst en zal op vrijdag 4 september om 16.00 uur door wethouder Struijvenberg officieel worden geopend.

Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan de constructie, zo laten de initiatiefnemers weten.

Pernis Kiosk

 

Geslaagd jubileumweekend Bequick

Juni 2015

Bequick kan terugkijken op een uiterst geslaagd jubileumweekend. Dat begon al op vrijdag toen het feest was voor de jeugd van de 120-jarige tennisclub. Het weer was op vrijdagavond niet geweldig en de onweersdreiging maakte het onmogelijk om van het zwembad gebruik te maken, maar gelukkig heeft Bequick een heel gezellig clubhuis waarin allerlei spelletjes gedaan konden worden. Een kleine twintig deelnemers maakten gebruik van de mogelijkheid om te blijven slapen.

Zaterdag was het park geweldig versierd met slingers, ballonnen en rozen in allerlei kleuren. Over de groene loper, die van het toegangshek tot aan de Quick Inn was gelegd, kwamen de deelnemers aan het United Colors Toernooi één voor één binnendruppelen. Het was prachtig weer geworden, waardoor het goed toeven was op het terras en op de baan. Vanaf 15.00 uur werden de wedstrijden ondersteund door muziek uit de speakers van dj JoVaTo, die met een mix van nummers uit de sixties en seventies de juiste snaar raakte. ’s Avonds was er een geweldig buffet van SmaakEn Meer en kreeg dj Joeri velen op de dansvloer. Het dak ging er nog nét niet af en dat was maar goed ook, want dat zou zonde zijn van het gloednieuwe plafond.

Zondagochtend bleek het park een metamorfose te hebben ondergaan. De gekleurde ballonnen, slingers en rozen waren vervangen door witte. Zelfs de kussens van de banken op het terras waren wit. Het was de dag van het Wimbledon White Toernooi dat al om 9.00 uur van start ging met een gezamenlijk ontbijt. Daarna begonnen de wedstrijdjes tussen de volledig in het wit gestoken deelnemers, die elkaar met houten rackets en witte tennisballen(!!!) bestreden.

’s Middags was het wederom de beurt aan de jeugd van Bequick die zich had opgegeven voor de clinic van levende tennislegende Jacco Eltingh. Hij gaf met behulp van een aantal selectiespelers van de club een gevarieerde training en zijn devies “stokkie-tikkie-stappie” staat sindsdien bij de junioren in het geheugen gegrift. Inmiddels liep het park vol met bezoekers aan de receptie. Bestuurders van omliggende verenigingen waren aanwezig, de KNLTB was vertegenwoordigd en ook de wethouders Pleijsier en Keizer gaven acte de presence. Een bomvol terras kon vervolgens genieten van een demonstratiewedstrijd op baan 1, waarin Jacco Eltingh het samen met meervoudig clubkampioene Rebecca van Balen opnam tegen de selectiespelers Linda Gouka en Ziyed Baddredhine. Het was een vermakelijk schouwspel, waarbij de ballenmeisjes zich verloren in het maken van taartjes van kunstgravel en waarbij de scheidsrechter een dubieuze rol opeiste.

De dag werd afgesloten met een clinic voor de senioren, die – volgens Eltingh – nog heel veel te leren hebben. De Epenaar gaf aan daar graag nog eens voor terug te komen. De clinic werd mede mogelijk gemaakt door het Deltaport Donatiefonds.

Jacco met wethouders

 

Kinderen op de fiets op wielerparcours

Juni 2015

Kinderen kunnen op zaterdag 20 juni zelf meedoen aan een wedstrijd op het officiële wedstrijdparcours van de Wielerronde van Hoogvliet. Wie weet ontdekken we in Hoogvliet wel de nieuwe Niki Terpstra en Marianne Vos.

De Rabo Dikke Banden Races zijn jeugdfietswedstrijden voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Om 16.00 uur mogen ze op hun eigen fiets zo hard mogelijk trappen en proberen als eerste over de streep te komen. Het is net een echte wielerwedstrijd: een startschot, een fietshelm en rugnummer, enthousiast publiek en een echte huldiging op het podium met een rondemiss die de medailles uitreikt. 

Mooie prijzen! Naast de medailles voor de winnaars van elke leeftijdscategorie is er nog meer te winnen. Alle deelnemers doen (met hun startnummer) namelijk automatisch mee met de kidsloterij die na afloop plaatsvindt. Met de loterij zijn prachtige prijzen te winnen. Dus of je nou de snelste bent, of je rijdt geen deuk in een pakje boter… je kunt altijd met een mooie prijs naar huis!

Wielerronde

De Rabo Dikke Banden Races maken deel uit van de Boretti Wielerronde Halve van Hoogvliet. Er is van alles en nog wat te beleven. Er is wielrennen en hardlopen, maar ook zijn er attracties en er is een avondvullend programma met gezellige optredens met onder andere Jeroen van der Boom. Kijk voor het hele programma op www.wielerrondehoogvliet.nl.

Mede mogelijk gemaakt door het DeltaPORT Donatiefonds.

 

Rabo Dikke Banden Race start

 

100 Jarig bestaan van Muziekvereniging Dockyard – Heijplaat 

Mei 2015

Muziekvereniging Dockyard is op 4 mei 1915 als fanfare opgericht door de werknemers van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij, de RDM.

Dockyard betekent in goed Nederlands “scheepswerf” en via deze naam werd de relatie met de werkgever uitgedrukt. De thuisbasis van de muziekvereniging is sinds de oprichting altijd de Rotterdamse wijk Heijplaat geweest.

Hierbij wel de Vereniging bedanken voor het mede mogelijk maken van een geslaagd jubileumfeest.
DPD Adviescommissie Charlois

Dockyard jubileum

 

Donatie voor Dickensfestijn in Pernis

Mei 2015

Het bestuur van het DeltaPORT Donatiefonds een forse donatie toegekend voor de organisatie van een Charles Dickensfestijn in Pernis. Het festijn is een uitbreiding van de kerstzang van de stichting Carols in Pernis.

Het Dickensfestijn, dat zal bestaan uit 180 kramen verdeeld over vier straten en twee pleinen in Pernis, krijgt onder meer een markt met oude ambachten, zang-, dans- en toneelvoorstellingen, een levende kerststal en een groot kampvuur.

Ook zijn donaties toegekend aan de Stichting Vrienden van de Zuidwester in Spijkenisse voor de aanschaf van een elektronische bewegingstrainer voor meervoudige gehandicapten, aan Wensstichting Opper4all voor het vervullen van ultieme wensen van chronisch zieke mensen in de regio Rotterdam, aan evangelie gemeente De Genade in Rotterdam voor de organisatie van een kinder- en jeugdkamp in de wijk Feijenoord, aan muziekvereniging Volharding in Oostvoorne voor aanpassing van de muziektent, aan het expertisecentrum voor senioren Pluspunt voor de organisatie van de Wederopbouw Revue, aan New Skills een evenement in het Zuiderpark voor onder meer dansers, acrobaten en urban sporters, aan de stichting Antilliaanse Culturele Activiteiten voor de organisatie van een multicultureel festival in Rotterdam-West en aan de stichting Stras in Rotterdam voor zeillessen voor verstandelijk gehandicapten.

De adviescommissies van het DeltaPORT Donatiefonds hebben recent donaties toegekend aan onder meer het Albeda College in Barendrecht voor de sportdag voor kinderen met gedragsproblemen, muziekvereniging Dockyard op Heijplaat voor het muziekfeest ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan, Spektakel op de Kaap in Feijenoord, volkstuinvereniging Ons Belang in Hoogvliet voor de renovatie van het winkeldak, tennisvereniging Be Quick in Maassluis voor festiviteiten in het kader van het 120-jarig bestaan, stichting Der Zonnehoeve in Vlaardingen voor de restauratie van de koeienstal voor educatieve activiteiten en scouting Geysendorfer in Westvoorne als bijdrage in de aanschaf van een nieuwe motor voor de sloep.

 

Pop-up Jazz Museum in Rotterdam

Mei 2015

Deze zomer is Rotterdam een museum rijker. Van 5 juni tot en met 19 juli wordt het tijdelijke Jazz Museum Rotterdam gevestigd in de Fenixloods 1 op Katendrecht. Het museum laat het beste werk zien van fotografen en beeldend kunstenaars die de afgelopen jaren op het North Sea Jazz Festival hebben geëxposeerd, aangevuld met een afdeling over de jazzgeschiedenis van Rotterdam, een fotostudio waar Michael Weintrob verder werkt aan zijn serie InstrumentHeads, een filmzaal waar de concertregistraties van DjazzTV vertoond worden, foto’s van het North Sea Jazz Festival sinds het festival in Rotterdam neerstreek, grafische ontwerpen en een jazzclub.

Mede mogelijk gemaakt door het DeltaPORT Donatiefonds

120706 Jazzamoart MIA DSC01535 kl

 

Geslaagd schoolkorfbaltoernooi KV Olympia

April 2015

Op 22 april vond bij Korfbalvereniging Olympia voor de 52ste keer het schoolkorfbaltoernooi plaats. Tijdens het toernooi streden maar liefst 14 basisscholen uit Spijkenisse met in totaal 73 teams om de eer en de mooie prijzen.

De winnaar in poule 3 was De Jan Campert, in poule 4 De Rank (Oranjelaan), in poule 5 Mgr. Bekkers en in poule 6 De Jan Campert. Zij gingen allemaal met een mooie beker naar huis. Ook de teams die op de 2de, 3de en 4de plek eindigden, ontvingen een mooie beker.

De ballen voor het toernooi zijn dit jaar gesponsord door DeltaPORT donatiefonds, afdeling Spijkenisse.

Op de site www.olympia-spijkenisse.nl staat een overzicht met de totale uitslag en foto’s van het toernooi.

Korfbalvereniging Olympia

 

Kano wordt eindelijk op zijn plaats gezet in Museum Vlaardingen

April 2015

Op dinsdag 21 april wordt het grootste voorwerp van de nieuwe inrichting eindelijk op zijn plek gezet in Museum Vlaardingen. Dit transport had flink wat voeten in de aarde, had last van uitstel door slecht weer en moest uiteindelijk in drie fasen plaats vinden.

Aanstaande dinsdag wordt eerst de speciale steun geplaatst op de zwevende balken in de museumhal, daarna worden de twee helften van de kano voorzichtig op hun plek gezet. Deltaport Donatiefonds helpt het museum met de sponsoring van het transport van deze in 2005 opgegraven boomstamkano.

Het DeltaPORT Donatiefonds is ondergebracht in een gezamenlijke stichting waarin Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs participeren. Met het fonds onderstreept het haven- en industriële bedrijfsleven haar maatschappelijke betrokkenheid. Museum Vlaardingen is erg blij met deze ondersteuning uit het bedrijfsleven en de samenleving. Samen met hen maken we een mooier en leuker museum, dat gedragen wordt door de gemeenschap.

De boomstamkano is in 2005 door de gemeentelijke archeologen gevonden op de locatie Vergulde Hand-West. Hij is gemaakt uit een grote eik en stamt uit circa 683 voor Christus. Dit is de tijd dat de eerste boeren zich in het veengebied vestigden.

Hij wordt, samen met de klepduiker en een boomstamkist die gebruikt is als grafkist, als eerste geplaatst in de tentoonstellingsinrichting. Een interessant detail is het grote brandspoor aan de binnenkant van de kano; aan boord werd vuur mee genomen.

Museum Vlaardingen opent haar deuren weer voor het publiek op zaterdag 20 juni. Vanaf 1 mei zijn de museumwinkel en het VVV agentschap geopend aan de Westhavenkade 53-54. Op 1 en 2 mei zijn er daarom speciale festiviteiten.

Kano 10

 

Forse donatie voor logeerhuis De Buren

Maart 2015

Het bestuur van het DeltaPORT Donatiefonds een forse donatie toegekend aan stichting Logeerhuis De Buren. Het logeerhuis biedt tijdelijk opvang voor mensen zonder sociaal netwerk en die bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname nog even extra zorg nodig hebben. Ook mensen die  mantelzorg nodig hebben maar waarbij overbelasting van de mantelzorger dreigt kunnen bij De Buren tijdelijk terecht. Het logeerhuis is nu gevestigd in Rotterdam-Noord, maar gaat in de loop van dit jaar verhuizen naar ‘Zuid’ waar het over een groter pand gaat beschikken.

Ook zijn er donaties toegekend aan de Openluchtschool Rotterdam als bijdrage in de kosten van een vakantiekamp voor langdurig zieke kinderen, aan de stichting Wielerpromotie Rotterdam voor de organisatie van de wielerronde van Hoogvliet, aan de stichting Jazz Museum Rotterdam voor een bijzondere tentoonstelling met jazz, beeldende kunst en fotografie, aan de Soroptimist Club Rotterdam Schieland voor het project Benefits for Girls, voor het Oude Luxor Theater als bijdrage in de kosten voor het toegankelijker maken voor invaliden en voor de Voedselbank Rotterdam als bijdrage in de kosten voor het transport van voedselpakketten.

De plaatselijke adviescommissies van het DeltaPORT Donatiefonds hebben de afgelopen weken financiële bijdragen toegekend aan onder meer de stichting Diaconaal- en Informatiecentrum in Albrandswaard voor de oprichting van een Repair Café, de bridgeclub Hartenvrouw in Barendrecht voor een nieuw scoreverwerkingssysteem, de Oranjevereniging Zuidland voor de bevrijdingstaptoe 2015, de voetbalvereniging Vierpolders voor de aanleg van een pannaveldje, de stichting Vitaal Pendrecht voor een kinderfaculteit, voor de ontdekhoek in Delfshaven, de Hockey Club Voorne voor de aanschaf van een doel, DES Muziekvereniging in Hoogvliet voor de aanschaf van een basklarinet, het Waterwegkoor in Maassluis voor een meezingspektakel, het Dameskoor Rozenburg voor een jubileumconcert, de stichting Suikerzoet in Schiedam voor de organisatie van een filmfestival, de Vogelvereniging Spijkenisse voor de verbouwing van haar onderkomen en VLTC Vlaardingen voor een jeugdspeelterrein.

Bekijk alle donaties op de website www.deltaportdonatiefonds.nl.

LogeerhuisDeBuren

 

Steuntje in de rug voor de 56ste Maassluise Muziekweek

Maart 20-15 Ongeveer negentig kinderen en jongeren namen deel aan de 56e Maassluise Muziekweek. Ze kwamen van heinde en verre, van Maassluis tot aan Groningen. Op 23, 24 en 25 februari jl. konden ze laten horen wat ze op muzikaal gebied in hun mars hadden. En het was een heel mooi gebeuren. Een deskundige jury bestaande uit Peter le Feber, Dorien Leidelmeijer, Wiesje Miedema en Han Remmerswaal beoordeelde de prestaties; ze waren verbaasd over de hoge kwaliteit. Ze kenden per leeftijdscategorie drie prijzen toe. Verder stelde de Govert van Wijnstichting een prijs van € 375 beschikbaar voor de beste vertolking van een Nederlandse compositie en een prijs van € 750 voor de beste hoboïst. Deze laatste prijs is ter stimulering van een instrument dat in de vergetelheid dreigt te geraken. De Stichting Maassluise Muziekweek had een prijs van € 375 voor het beste ensemble. Ten slotte was er de hoofdprijs: de Rabobank Stimuleringsprijs van € 1.500. Charlotte Spruit ontving uit handen van Burgemeester Koos Karssen de Rabobank Stimuleringsprijs, een fraai beeldje en een cheque ter waarde van € 1.500 te besteden aan een masterclass. De Maassluise Muziekweek wordt mede mogelijk gemaakt door, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Gemeente Maassluis, Govert van Wijnstichting, Muziek tussen Maas en Sluis, Rabobank Westland, de Groot Fonds, Fonds Elisa Mathilde, DeltaPORT Donatiefonds, Muziek@Maassluis, Pianova, Theater Koningshof, Blik Ondernemend en Zeker’ ontwerp + communicatie.

 Eersteprijswinnaars (2)

 

Stichting vrienden Zuidwester een steuntje in de rug voor “vogelnest schommel”

Februari 2015 “Op 25 januari is er een fotoshoot georganiseerd met de logees van logeerhuis de Boegspriet in Oostvoorne. Iedereen werd mooi opgemaakt en kon kiezen uit hoedjes, petten, zonnebrillen en nog meer om stoer op de foto te gaan. Het was een leuke middag en het resultaat willen we jullie graag tonen. Voor mij was het een mooie gelegenheid om mijn hobby fotografie te combineren met mijn vrijwilligerswerk bij de Boegspriet. Ook is er een groepsfoto gemaakt om heel hartelijk dankjewel te zeggen naar DeltaPORT donatiefonds.  Zij hebben er namelijk voor gezorgd dat er een vogelnestschommel aangeschaft kon worden, waar de komende lente en zomer zeker gebruik van gemaakt zal worden in de tuin bij het logeerhuis.
vogelnest schommel

 

DeltaPORT Donatiefonds onthaalt ontvangers van donaties

Feburari 2015 Het DeltaPORT Donatiefonds heeft, samen het met Havenbedrijf Rotterdam, vertegenwoordigers ontvangen van organisaties die in 2014 van het fonds een donatie hebben gekregen. Het DeltaPORT Donatiefonds heeft in 2014 ruim 300.000 euro uitgekeerd aan initiatieven in de regio rondom de Rotterdamse haven. Met de ontvangers van de donaties is teruggekeken naar hoe het geld is besteed.

Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam hun maatschappelijke betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

Het DeltaPORT Donatiefonds kent via haar plaatselijke adviescommissies regelmatig kleine bedragen toe. Jaarlijks worden ook enkele grotere, regionale projecten ondersteund.

Zie ook: http://www.deltaportdonatiefonds.nl/donaties/2014-2/

Donatiefonds2014 (klein)

 

Filmclub Maassluis 50 jaar

Januari 2015 Het jaar 2015 is het gouden jubileumjaar voor de Filmclub Maassluis. In 1965 opgericht door een stel fanatieke hobbyisten. Zij maakten filmpjes over familie, vakantie, kinderen en kleinkinderen. Maar dat niet alleen. Zij maakten ook speelfilms in Franse stijl met wilde achtervolgingen, documentaires en persoonlijke beeldverhalen over oorlog of een verloren liefde. Met filmbeelden die boeiend blijven. Inhoudelijk is er dus in de afgelopen 50 jaar niet veel veranderd. In technisch opzicht wel. Er kwam geluid bij de film en de beelden konden synchroon met dat geluid worden vertoond. Filmprojectoren werden lichtsterker, er kwam video en de mechanische plakpers werd ingeruild voor een computer met montageprogramma’s. In het jubileum jaar is er een (over)volle agenda met veel activiteiten. Mede dankzij de steun van DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Maassluis kunnen wij dit programma aan de leden, maar vooral aan niet-leden aanbieden. Op onze site www.filmclubmaassluis.nl is de complete agenda voor 2015 te zien.

Filmclub 2 Maassluis

 

Badmintonclub The Smashing Fellows

Januari 2015 Badmintonclub The Smashing Fellows is de (enige) Badmintonclub van Schiedam en al meer dan 50 jaar actief. De club heeft een breed aanbod in speelniveau, er is plaats voor jeugd, recreanten en (landelijke) competitiespelers (130 leden). Na meer dan 30 jaar was het afhang (speeltijd) en informatiebord voor leden en bezoekers hard aan vervanging toe. Aangezien dit soort borden niet door leveranciers geproduceerd worden, besloot de vereniging een beroep te doen op de eigen kennis en ervaring van hun leden. En niet zonder resultaat! Uiteindelijk heeft een groep van 8 vrijwilligers meegeholpen in het ontwerp en de bouw van het nieuwe bord. Dit prachtige bord werd tijdens het feestelijke eindejaarstoernooi in gebruik genomen!!! De leden zijn erg enthousiast over het eindresultaat en gaan hier nog vele jaren van genieten. Het aanschaf van het bord is mogelijk gemaakt door het DeltaPORT Donatiefonds Schiedam.
Afhangbord

 

DeltaPORT Donatiefonds steunt ‘groen cultuur’ op Voorne-Putten

De Agrarische Natuurvereniging Natuurlijk Voorne-Putten heeft een forse financiële bijdrage ontvangen van het DeltaPORT Donatiefonds. Natuurlijk Voorne-Putten coördineert namens de provincie Zuid-Holland het weidevogelbeheer voor de Zuid-Hollandse eilanden en streeft naar het in stand houden van het groene cultuurlandschap van Voorne-Putten. Het door het DeltaPORT Donatiefonds beschikbaar gesteld geld gaat worden gebruikt voor onder meer het beschermen van weidevogels, waterberging en het inzaaien van bloemrijke akkerranden. Ook zijn recent donaties toegekend aan de Oude Kerk in Charlois voor de conservering van twee eeuwenoude rouwborden, aan het Maritiem Museum voor het presentatie- en informatiesysteem erfgoedhavens Rotterdam, voor de ijsbaan van Rozenburg Onwijs, voor Rotterdam Circusstad, voor Museum Vlaardingen voor het transport van een prehistorische boomstamkano, voor het jubileumboek van het Ronald McDonald Huis, voor de Feyenoord Opera van het Rotterdams Wijktheater en voor de stichting Reis van de Razzia voor het archiveren en publiceren van 75 interviews. De plaatselijke adviescommissies van het DeltaPORT Donatiefonds hebben donaties toegekend aan onder meer de Bomenridder Albrandswaard, de Roeivereniging Barendrecht, de Oranjevereniging Zuidland, Badminton Brielle, Stadsnomaden Charlois, Zona Franca in Delfshaven, Stichting More Gospel in Feijenoord, het nieuwjaarsconcert in Hellevoetsluis, de Hoekse Tranentrekkers in Hoek van Holland, Koor Rejoice in Hoogvliet, Ouderenwelzijn in Maassluis, de opruimdag op de Landtong Rozenburg, jeugdkamp CJV Schiedam en soft- en honkbalvereniging Spikes in Spijkenisse. Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam hun maatschappelijke betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied. Het DeltaPORT Donatiefonds kent via haar plaatselijke adviescommissies regelmatig kleine bedragen toe. Jaarlijks worden ook enkele grotere bovenlokale en regionale projecten ondersteund.