Terug in de Tijd 2014

 Seniorenmiddag

Zaterdag 23 augustus 2014 organiseerde de stichting Sjaak Foundation wederom een gezellige middag op het terrein van het Zomerterras in het Oranjepark te Vlaardingen.

Met een uitstekend artiestenprogramma werden de Vlaardingse senioren deze middag eens extra verwend.
De bekende Vlaardingse zangeres Rita Young presenteerde het programma en leverde uiteraard ook haar vocale bijdragen. Tevens traden op Peter Dons, Martin Eden en Angela. Als uitsmijter was niemand minder dan Ronnie Tober aanwezig om de middag af te sluiten.

Mede mogelijk gemaakt door DeltaPORT Donatiefonds, afd. Vlaardingen

Terug in de Tijd 2014 010

 

 

 

 

 

 

 

Reis van de Razzia

Van september 2103 heeft de stichting Reis van de Razzia gewerkt aan het verwerken van 75 interviews met getuigen van de razzia van Rotterdam. Het was de bedoeling om de gebeurtenis meer bekendheid te geven in Rotterdam, maar ook daarbuiten. Reis van de Razzia is een visueel monument dat bestaat uit gefilmde getuigenissen van een aantal van de 52.000 mannen die op 10 en 11 november 1944 bij de razzia van Rotterdam door Duitse soldaten zijn weggevoerd om dwangarbeid te verrichten. De mannen die er nu over vertellen zijn ver in de 80, maar waren jongens toen, met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar.

Het project Reis van de Razzia kon openbaar gemaakt worden tijdens de 70-jarige herdenking van de razzia, die op 10 november 2014 in het Feijenoordstadion werd gehouden. Burgemeester Aboutaleb opende officieel het project in het bijzijn van razziaveteranen, hun kinderen, scholieren en de pers. Stichting Reis van de Razzia heeft een presentatie gehouden over de toegang tot de collectie op getuigenverhalen.nl, de website van archief DANS en het NIOD, twee belangrijke partners in het project. Het project heeft aandacht gekregen in de pers in heel Nederland.Het project is ondersteund door het Deltaport Donatiefonds cq. Deltalinqs, dat met haar voorganger ‘De Scheepvaart Vereeniging Zuid’ al tijdens de oorlog een band had opgebouwd met de gezinnen die achterbleven na het vertrek van de weggevoerde mannen. Verder heeft de Scheepvaart Vereeniging Zuid na de oorlog geassisteerd bij het wetenschappelijk onderzoek naar de razzia door het toenmalige RIOD. het Rijks Instituut voor Oorlogs Documenatie.

Herdenking

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Actie “Frisse Lucht” Humanitas afdeling Zeeland

‘Stephan draait gewoon mee in het ritme van alle dagen. Op een geleende fiets het dorp in om een boodschap, naar de speeltuin of naar zee. Of zomaar lekker crossen over het erf. Wij doen dit jaar weer mee, onze kinderen kijken er weer naar uit.’

Kinderen een zorgeloze vakantieweek aanbieden
Op vakantie gaan is voor velen de gewoonste zaak van de wereld. Maar er zijn kinderen die zelden of nooit op vakantie gaan. Het project Actie Frisse Lucht zet zich in voor deze kinderen. Om een weekje zorgeloze vakantie mogelijk te maken bij gastgezinnen in Zeeland. Actie Frisse Lucht vindt in 2014 plaats van zaterdag 16 augustus tot zaterdag 23 augustus.

Van welk kind wordt u gastouder?
Van een kind dat om sociaal-economische redenen gewoon niet de mogelijkheid heeft om op vakantie te gaan. Of van een kind dat in een tehuis verblijft. In de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Deze kinderen zijn tijdens de vakantieweek even weg uit hun eigen omgeving en maken kennis met heel andere leefgewoonten. De bereidheid van gastouders om deze kinderen een week liefdevol in hun gezin op te nemen, vormt de basis voor het succes van Actie Frisse Lucht.

Wat doet Humanitas?
Humanitas Rotterdam nam jaren geleden het initiatief kinderen uit de stad de mogelijkheid te bieden in Zeeland even wat Frisse Lucht te happen. Uit contacten met Humanitas in Zeeland groeide het idee om jaarlijks een groep kinderen in Zeeland op te vangen. Zo ontstond voor hen de mogelijkheid jaarlijks een weekje op vakantie naar Zeeland te gaan. Vrijwilligers van Humanitas Zeeland coördineren deze actie en werven jaarlijks nieuwe gastouders.

Mede mogelijk gemaakt door DeltaPORT Donatiefonds.

Actie Frisse Lucht

 

 

 

 

 

 

 

Veel belangstelling voor 1-april-expositie in Kruithuis in Brielle

November 2014

Ruim 2500 mensen hebben dit jaar een bezoek gebracht aan de oudheidkamer in het Kruithuis op de Brielse vestingwallen. In de oudheidkamer is een permanente expositie ingericht over de vieringen van 1 april door de jaren heen. In woord, beeld en geluid wordt de geschiedenis verteld vanaf de landelijke vieringen in 1872 en 1922 tot het huidige jaarlijkse volksfeest.

De inrichting van de oudheidkamer met de permanente expositie is mede mogelijk geworden dankzij financiële steun van het DeltaPORT Donatiefonds.

Nadat 1 aprilvierders Ad Hoogerwerf en Robert Jansen hun plannetje twee jaar geleden hebben gelanceerd, is het balletje heel snel gaan rollen. Met medewerking van veel vrijwilligers, enthousiaste bedrijven, gemeente en instellingen is in korte tijd ‘iets moois’ tot stand gekomen, zoals verenigingsvoorzitter Wim van Noord het omschrijft. In de expositieruimte zijn honderden foto’s te zien van 1872 tot heden. Ook zijn er aangeklede poppen (geuzen en Spanjaarden), talloze voorwerpen – van herdenkingsborden tot bierpullen, schilderijen en gravures, een maquette, krantenknipsels, een prachtige historische muurschildering, wapens, harnasstukken, munten en penningen en kanonskogels – en filmbeelden.

Reacties in het gastenboek zijn lovend, zowel van kinderen als volwassenen. De collectie is bijeengebracht door de initiatiefnemers, maar al snel kwamen uit alle hoeken en gaten van Brielle allerlei attributen tevoorschijn die ooit tijdens de feesten zijn gebruikt. ,,Anders ligt het toch maar op zolder en nu kan iedereen het zien,’’ wordt er door de aanbieder vaak bij gezegd.

Kruithuis klein

 

 

 

 

 

 

 

 

Scholieren tijdens ‘klassendag’ geïnteresseerd voor Open Monumentendag

November 2014

Dankzij de financiële steun van het DeltaPORT Donatiefonds hebben aan de vooravond van Open Monumentendag ruim tweehonderd leerlingen van basisscholen een rondleiding gekregen door de voormalige gevangenis aan de Noordsingel in Rotterdam. Deze ‘klassendag’ is georganiseerd om ook jongeren te interesseren voor de monumenten in het algemeen en de Open Monumentendag in het bijzonder.

Open Monumentendag in Rotterdam heeft dit jaar ruim 24.000 bezoekers getrokken. Er was grote belangstelling voor De Hef, de Van Nellefabriek en het ‘nieuwe monument’ Centraal Station. De educatieve en kinderactiviteiten werden door ruim vierduizend kinderen bezocht.

Monumentenfoto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting “Charlois Kunstfestival

Oktober 2014

“Tuin vol Muziek”

Na een aantal maanden voorbereiding mogen we stellen dat de 3e editie van het feest “Tuin vol Muziek” op zondag 14 september 2014 echt een feest is geweest en kunnen we als organisatie terugkijken op een uitstekend verlopen evenement. waarbij natuurlijk de gratis toegang niet te vergeten de financiële ondersteuning van onze sponsoren ruimschoots hebben bijgedragen aan het succes.

Het weer was zonnig en de temperatuur goed. De optredens waren van prima kwaliteit en vielen in de smaak bij onze ca 2000 bezoekers. Zonder de anderen tekort te doen werd het optreden van kinderen van de 010 Cheerleaders en de The Windmill Big Band bijzonder goed ontvangen. Het was opvallend dat het publiek niet tussentijds vertrok maar in de tui of op het aanwezige terras van het landhuis de Oliphant bleef tot het einde van het festival.

De presentatie van het geheel was in handen van de oud deelgemeente Voorzitter Ed Goverde die het geheel aan elkaar praatte en daarbij regelmatig onze sponsoren noemde.

Naast de vele complimenten van het publiek over dit feest willen wij als organisatie alle sponsoren bedanken voor hun bijdragen ook het DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Charlois.

St Charlois Kunstfestival

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Feijenoord Danst

Oktober 2014

Feijenoord Danst is een moderne danstheatervoorstelling op locatie. Een energieke en dynamische voorstelling uitgevoerd door een grote groep van bewoners, leden van (sport)verenigingen en clubs, medewerkers van bedrijven en instellingen èn kinderen van scholen uit de wijk Feijenoord. De sporthal van de Proeftuin Feijenoord, centraal gelegen in de Rotterdamse wijk Feijenoord, wordt getransformeerd tot een pop-up theater met een foyer en restaurant.

Eind oktober is het zover; dan zijn er vier voorstellingen Feijenoord Danst. De online kaartverkoop is via Theater Zuidplein www.theaterzuidplein.nl

Kom kijken
Feijenoord Danst gaat over kijken, zien, beleven en delen. Een groot feest. Een buurtfeest. We zien een kleurrijk geheel. Er klinkt muziek. Er wordt gedanst. Geuren uit India, Marokko, Suriname, Turkije, de Antillen en vele andere landen vermengen zich met de lucht van withete kolen. Flarden van culturen verplaatsen zich door de lucht en mengen zich moeiteloos om uiteindelijk in elkaar op te gaan. Er ontstaat een nieuwe geur. Een geur van hoop en nieuwsgierigheid, van lef en vooruitkijken. Een uitdagende geur die zich moeilijk laat omschrijven. Het ruikt lekker, heel lekker. Het ruikt naar de Rotterdamse wijk Feijenoord. 

Mede mogelijk gemaakt door DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Feijenoord.

rdv140902_117

Archikidz Rotterdam 2014 zeer geslaagd!

September 2014

Meer dan 300 astronauten tussen zeven en twaalf jaar bouwden hun eigen fantasie bouwwerk, gebaseerd op het thema van de dag: Archikidz in Space!

Alle kinderen kregen een ruimtepak aan, en door een tunnel van sterren kwamen zij aan in het Archikidz-sterrenstelsel, waar bijna 50 planeten in de ruimte zweefden. Elke planeet had zijn eigen haven waar de ruimteschepen van de kinderen aan het eind van de middag konden aanmeren. Het resultaat mocht er zijn: zo’n 300 ruimteschepen vlogen door een enorm heelal.

De middag werd ingeleid door architect Césare Peeren (Superuse Studios), die de architecten in spe vertelde dat je in de ruimte alle vormen kunt maken die je maar wilt, want er is geen zwaartekracht. Daarna werd er samen met échte architecten gebrainstormd, gediscussieerd, ontworpen en gebouwd.

Aan het eind van de middag beloonde de deskundige jury de creatiefste, mooiste ruimteschepen met een speciale prijs. Ook de pechvogel van wie het ruimteschip uit elkaar viel bij het ophangen kreeg een troostprijs.

Jurylid Pim: “Het is echt ongelofelijk wat er allemaal verzonnen wordt aan gekke en originele ideeën en ook hoe goed doordacht een heleboel van de plannen zijn. Hoe het met water moet en met groente en dieren.”

Mede mogelijk gemaakt door het DeltaPORT Donatiefonds.

tilleman_Archikidz

 

 

 

 

 

 

 

“MERGE”

September 2014

We kijken terug op een heel geslaagd event rond MERGE. Vanaf het binnenvaren van de pontons tot het einde van het schouwspel kwam alles prachtig samen (‘merge’). Bijna 600 mensen op de kade en de balkons van de aangrenzende huizen hebben met ons genoten van een bijzonder schouwspel op een unieke locatie in Delfshaven.

Mede mogelijk gemaakt door DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Delfshaven

event Merge

 

 

 

 

Poppenkastvoorstelling: “Plastic soep op het menu”

September 2014

Reizend poppentheater de blauwe poppenfee heeft in samenwerking met Stichting Pop aan de Hand een poppenkastvoorstelling ontwikkeld gecombineerd met een theatervorm waarbij het jonge publiek aan het woord komt over het onderwerp ‘plastic zwerfafval’. Van plastic kun je alles maken. Daarom zijn heel veel dingen ook van plastic gemaakt. Een deel van al dat plastic komt in de zee terecht. Hoe al dat plastic dan soep wordt, daar gaat de voorstelling PLASTIC SOEP OP HET MENU over!!

Myrthe den Boer is poppenspeler en heeft een educatieve voorstelling gemaakt waarin voorzichtig, maar duidelijk wordt verteld waarom het belangrijk is dat plastic zwerfafval niet op straat mag belanden. Tijdens de voorstelling is er veel interactie tussen de poppen en de kinderen en na de voorstelling bespreken wij het onderwerp. De kinderen mogen dan zelf hun ideeën spelen in de poppenkast. 
Bewustwording is een sleutelwoord van ons project. Iets kleins, wat je op straat gooit, heeft verstrekkende gevolgen voor ons milieu. We houden het dicht bij huis, maar we tonen wel aan dat het een probleem is waar tot nu toe nog geen oplossing voor is. Wij gaan overigens niet op zoek naar oplossingen, maar we willen wel het probleem onderzoeken met de kinderen.

Het Project ‘Plastic Soep op het Menu’ start in september en loopt tot eind december 2014. We hebben verschillende speelplekken gevonden in een aantal aandachtswijken in Rotterdam.

Dit bijzondere project wordt georganiseerd door Stichting Pop aan de Hand. De aangevraagde subsidie is toegekend door de gemeente Rotterdam en DeltaPORT Donatiefonds.

Blackpool Zomerfeesten

September 2014

Het Blackpool Zomerfeest op 28 en 29 augustus was weer een groot succes, mede dankzij de bijdrage van het DeltaPORT Donatiefonds heeft het evenement doorgang gevonden en hebben totaal 116 kinderen genoten van twee (gelukkig) zonnige en actieve dagen.

Het plezier op de gezichten van de kinderen is waar we het voor doen en dat is weer uitermate goed gelukt.

Wij danken u allen hartelijk voor de gulle bijdragen.

Blackpool Zomerfeest

 

 

Maassluis 400 jaar

Juli 2014

Het DeltaPORT Donatiefonds heeft financiële middelen ter beschikking gesteld om een app te ontwikkelen in het kader van Ervaar 400 jaar Maassluis. De app dient als digitale gids bij een wandeling langs de haven en het centrum.

Deze app toont verschillende interessepunten (POI’s) in en om het historisch centrum van Maassluis. Totaal worden 124 onderwerpen behandeld d.m.v. teksten, voice-overs, foto’s en stukjes bewegend beeld. Binnen het bereik kan op elk moment en van elke plek gestart worden met de wandeling.

Er wordt gebruik gemaakt van de locatievoorziening (GPS) van het toestel. Deze functie moet vanzelfsprekend beschikbaar zijn en aan staan. Het is raadzaam tijdens de wandeling gebruik te maken van een headset.

Op zaterdag 7 juni 2014 is de app in gebruik genomen door wethouder D.v.d. Houwen door een stukje van de route te lopen.

 

400 jaar Maassluis

 

 

 

DeltaPORT Donatiefonds ondersteunt tal van projecten

Juli 2014

Het bestuur van het DeltaPORT Donatiefonds heeft in haar jongste vergadering een forse financiële bijdrage toegezegd aan het project Aktie Frisse Lucht van Humanitas. Het project maakt het mogelijk dat kinderen die om sociaaleconomische redenen nooit met vakantie kunnen gaan, nu wel een week lang kunnen verblijven bij gastgezinnen in Zeeland.

Ook is een donatie toegekend aan de stichting Open Monumentendag Rotterdam voor de organisatie van een Klassendag, waarbij leerlingen uit de groepen zeven en acht in de gelegenheid worden gesteld om monumenten in de omgeving van hun school te bezoeken. In combinatie met lessen op school wordt op deze manier interesse voor historisch erfgoed bevorderd.

Het DeltaPORT Donatiefonds ondersteunt dit jaar ook de wielerronde in Oostvoorne op 7 augustus. Het fonds betaalt mee aan alle veiligheidsmaatregelen.

Toneelvereniging De Schouwspelers uit Pernis krijgt een donatie voor haar jubileumvoorstelling ‘Groos’, een toneelstuk dat een tijdsbeeld geeft van drie gezinnen uit Rotterdam-Zuid voor en na de Tweede Wereldoorlog. Een financiële bijdrage is er ook voor de stichting GreenParade voor een project in Barendrecht, Ridderkerk en Albrandswaard om scholieren enthousiast te maken voor gezonde voeding. Ook is er nog een donatie voor het Prinses Christina Concours dat een concerten gaat geven in verzorgingstehuizen.

De plaatselijk afdelingen van het DeltaPORT Donatiefonds hebben de afgelopen tijd ook weer (kleinere) bedragen beschikbaar gesteld aan lokale initiatieven. Er zijn donaties toegekend voor onder meer het zomerfeest in Barendrecht, de verbouwing van de kantine van voetbalvereniging Oudenhoorn, de aanschaf van een AED voor de EHBO-vereniging in Brielle, de aanleg van een biologisch tuin door verstandelijk gehandicapten in Pendrecht, kinderatelier De Kleine Vis in Delfshaven, reanimatiecursussen in Feijenoord, de aanleg van een beachvolleybalveld in Hoogvliet, de Furiade in Maassluis, de renovatie van tennisbanen in Rozenburg, een bewonersfeest in de Schiedamse wijk Kethel, nieuwe uniformen voor de drumfanfare in Vlaardingen en de reddingsbrigade in Westvoorne.

Voor meer informatie: www.deltaportdonatiefonds.nl

 

Circusles Rotjeknor voor het DeltaPORT Donatiefonds

Juni 2014

Afgelopen zaterdag vond de speciale circusles plaats voor de medewerkers van de deelnemende bedrijven aan het Deltaport Donatiefonds. Er deden 18 kinderen aan mee in de leeftijd van 5 t/m 10 jaar. Het was een heel leuke les. Ook de ouders waren heel enthousiast.

Dit allemaal mogelijk gemaakt door een mooie donatie van DeltaPORT Donatiefonds voor een nieuwe oefenruimte voor het Circus Rotjeknor op Katendrecht.

Circus Rotjeknor

 

 

 

 

 

 

 

Operadagen Rotterdam

Mei 2014

Operadagen Rotterdam heeft mede dankzij de hulp van het DeltaPort Donatiefonds voorstellingen in de Onderzeebootloods op het RDM terrein kunnen organiseren. De voorstelling ‘Soselo in Siberia’ van Collectief 33 1/3 over de latere dictator Stalin, was opengesteld voor de bewoners van Heijplaat en andere geïnteresseerden. Speciaal voor hen is een gratis try-out
georganiseerd.

De andere voorstelling was ‘Arthur’ van Veenfabriek en Muziektheater Transparant geregisseerd door Paul de Koek met sopraan Claron McFaddon. Het bekende verhaal van Koning Arthur is in een nieuwe jasje gestoken en in de 1e Wereldoorlog geplaatst met de bekende muziek van Purcell.

Operadagen 2014

 

 

 

4e Voetbaltoernooi Grasbuurt Spijkenisse

Juni 2014

Zaterdag 31 mei opende wethouder Kees Dijkman het halfjaarlijkse voetbaltoernooi De Grasbuurt. Door zelf, met een team van ONS, een balletje mee te trappen. De openingswedstrijd, tegen de Goudvisjes werd gewonnen door de wethouder en zijn collega’s. Negen teams uit de buurt, en uit Hekkelingen hadden zich aangemeld. Verdeeld in twee poules kwam iedereen aan bod. Ook was er aan een hapje en drankje gedacht. En stonden er tafels en banken klaar, om in het zonnetje van de wedstrijden te genieten. Het was weer een mooie dag met een geslaagd 4e voetbaltoernooi in de ‘Grasbuurt’.

Mede mogelijk gemaakt door DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Spijkenisse

4e Voetbaltoernooi Grasbuurt 31 mei 2014-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Prinses Christina Concours wil dat kinderen en jongeren worden gestimuleerd en ondersteund om hun muzikale talenten zo ver mogelijk te ontwikkelen.

Mei 2014

Jaarlijks telt het Prinses Christina Concours voor klassieke muziek zo’n 500 jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar). Zij ontmoeten en inspireren elkaar tijdens regionale voorronden die plaatsvinden op zes locaties in het land.

DeltaPORT Donatiefonds steunt het Prinses Christina Concours bij de organisatie van de regionale voorronde in Rotterdam. Zo stelt DeltaPORT Donatiefonds een prijs ter beschikking voor een van de finalisten.

Deze prijs werd in maart 2014 gewonnen door de jonge blokfluitiste Raksha Gopalakrishnan (14 jaar). Nu Raksha deze prijs heeft gewonnen, kan zij binnenkort een les gaan volgen bij een bekende Nederlandse musicus naar eigen keuze.

Het Prinses Christina Concours is DeltaPORT zeer dankbaar voor de financiële ondersteuning!

039Raksha_Gopalakrishnan1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Archikidz in Space! Bouw je eigen ruimtestation         

Mei 2014

Op zaterdag 24 mei 2014 bouwen meer dan 300 kinderen onder begeleiding van professionele architecten aan hun eigen droomhuis, kasteel of ander fantasiebouwwerk, geïnspireerd op het thema van de dag. Dit jaar gaat Archikidz de ruimte in onder het motto Archikidz in Space, en nodigt kinderen van 7 tot en met 12 jaar uit om een eigen ruimtestation te bouwen. Is het een ruimtehuis, waarin je gewichtloos kan wonen, een ruimteschip, dat los van tijd en door het heelal beweegt? En…. hoe bouw je eigenlijk in de ruimte? is het er warm of koud? Gewichtloos? Licht of donker? Allemaal vragen waar onze archikidz een antwoord op zoeken tijdens de derde Archikidz. Aan het einde van de middag worden alle maquettes samengevoegd in één groot zonnestelsel. Ook dit jaar staan ontmoeten, samenwerken en van elkaar leren weer centraal.

Archikidz laat kinderen op een speelse manier kennis maken met hun gebouwde omgeving. Het is een vrolijk en sociaal evenement. Bovendien is het gratis, zodat zoveel mogelijk kinderen mee kunnen bouwen. Het wordt georganiseerd en begeleid door honderd enthousiaste vrijwilligers en mogelijk gemaakt door sponsors en fondsen.

Het Delta Port Donatie Fonds levert een belangrijke en onmisbare bijdrage aan Archikidz Rotterdam.

Stichting Muziek Projecten Waterweg

April 2014

Het project is gestart op 5 februari 2013 met de workshops welke door een flink groeiende groep kinderen is bezocht. Uiteindelijk is het project afgesloten op 27 april 2013 met een spetterend en succesvol concert in de Kroepoekfabriek.
We hopen dit project in de toekomst nogmaals te kunnen uitvoeren.  Het was een groot feest!

Mede mogelijk gemaakt met steun van het DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Vlaardingen.

Heroes kids

 

 

 

 

 

 

Internationale Vrouwendag Maassluis “Vrouwen, bron van Inspiratie”

Maart 2014

Zaterdag 8 maart jl. hebben de Maassluise vrouwen het thema zeker waargemaakt. In de Hooftzaak was het een drukte van belang. Het was er een komen en gaan van vrouwen.

Na een wervelende opening van Magda Karssen, de vrouw van onze burgemeester, kon de dag van start gaan. Het openingsoptreden van het vrouwenkoor Uit Volle Borsten was een groot succes. Zij zongen over zaken, die zeer herkenbaar waren voor de vrouwen.

Verschillende nationaliteiten waren in de Hooftzaak aanwezig en gaven informatie over hun land van herkomst én de gewoonten, die zoveel verschillen van de van oorsprong Nederlands wijze. Over en weer werd informatie uitgewisseld. De politieke vrouwen konden ’s middags hun mening kwijt en gingen in gesprek met de aanwezige vrouwen over het belang van stemmen en de aanwezigheid van vrouwen in de politiek.

Het breigilde was aanwezig met de Maassluise visserstrui, evenals De Wereldwinkel , Amnesty Internationaal en Vluchtelingenwerk met een informatiestand. Verder de film van Amnesty en de Verhalenrok van Vluchtelingenwerk.

De Oriënt Queens, Gonda’s Kookavontuur en de turkse vrouwen van de Moskee hadden verrukkelijke hapjes klaargemaakt. die met smaak werken gegeten.

Stichting Ubuntu Gambia gaf ook acte de préséance en bij Fleurs Feestje kon je terecht om een afspraak te maken. Men kon deelnemen aan ontspanningsoefeningen, de handen met henna laten beschilderen of het haar laten vlechten. Voor de kinderen waren er knutselworkshops en men kon geschminkt worden.

Al met al een mooie dag om kennis te maken met elkaars cultuur en gezellige te netwerken.

Mede mogelijk gemaakt door DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Maassluis.

Vrouwendag Maassluis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitvoering Marcus Passie

Maart 2014

Zaterdag, 12 april wordt in de Oude Kerk van Charlois de Marcus Passie van de Rotterdamse componist Addie de Jong uitgevoerd. De Passie wordt uitgevoerd door ‘Sursum Corda’ onder leiding van Johan Sonneveld. Medewerking wordt verleend door oa. Jenny Haisma, sopraan,  Frits Karskens, bas, en Bert den Hertog, orgel. Voorafgaande aan de uitvoering zal aan wethouder A. Laan het eerste exemplaar aangeboden van de gedrukte partituur van de Marcus Passie.

Addie de Jong was beiaardier en organist van Rotterdam. Daarnaast was hij cantor-organist in de Goede Herder kerk te Schiebroek. Hij overleed in 1997 onverwacht op 55 jarige leeftijd. De Marcus Passie kan als zijn hoofdwerk beschouwd worden.

In de Marcuspassie zijn liederen uit het liedboek voor de Kerken verwerkt. Dat maakt de Passie voor een groot publiek toegankelijk. Bijzonder is dat De Jong de evangelisten partij door een vrouw laat zingen.

De partituur van de Marcus Passie was tot nu toe alleen beschikbaar in het handschrift van de componist. De stichting Marcus Passie heeft zich er voor beijverd om de partituur in druk uit te geven. Daardoor wordt het ook voor andere koren mogelijk de Passie uit te voeren. Voorafgaande aan de uitvoering in de Oude Kerk wordt het eerste gedrukte exemplaar aangeboden aan de stad Rotterdam. Namens Rotterdam neemt mw. A. Laan, wethouder cultuur de partituur in ontvangst.

Plaats: Oude Kerk, Charloisse kerksingel 35, 3982 DA  Rotterdam

Mede tot stand gekomen door het DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Charlois.

 

Biljarttafel op het Hofplein

Maart 2014

Het was feest bij Slingedael want er is een biljarttafel geplaatst. Deze nieuwe biljarttafel is door verschillende fondsen aan ons gesponsord. (Stichting Neyenburgh, Stichting het Heilige Geest huis en het DeltaPORT Donatiefonds).

De inwijding was op 21 november, eerst werd er een toespraak gehouden door de locatiemanager Lidy Bezemer. Daarna heeft één van onze bewoners de biljarttafel mogen openen, door een feestelijke eerst stoot tegen de bal te geven. Het duurde niet lang of er kwam een andere bewoner mee spelen. En onder het spel werd er een feestelijk sapje uitgedeeld aan alle bewoners.

We horen van de bewoners dat ze het echt een mooie biljarttafel vinden. Ze moesten wel even wennen want eerst konden ze alleen onder begeleiding op donderdag naar de “Zuiderkroon” om biljart te spelen. Nu is het mogelijk om iedere dag in eigen huis te biljarten.

Het is leuk in Slingedael, we krijgen vaak supporters die mee kijken. Of er zijn ook bewoners die een opmerking geven van zo dat is gezellig, heb ik vroeger ook veel gedaan maar nu kan ik het niet meer door mijn slechte ogen. Of andere bewoners zeggen o dat is leuk en gaan dan als iemand uitvalt spontaan mee doen. Terwijl wij niet wisten dat die meneer of mevrouw kon biljarten. Maar ze kunnen het dan juist heel goed, leuk om te zien.

 

biljarttafel

 

 

 

 

 

 

 

 

De Voedselbank Rotterdam

Maart 2014

De Voedselbank Rotterdam voorziet wekelijks ruim 7.600 gezinnen, die tijdelijk een extra steuntje in de rug nodig hebben, van een voedselpakket. Door de toenemende drukte en de steeds strenger wordende regelgeving op het gebied van voedsel en waren speelt voedselveiligheid binnen de organisatie een zeer voorname rol. In dat kader is besloten om een koelketen aan te leggen, welke een geconditioneerd transport van levensmiddelen waarborgt van leverancier tot cliënt.

Een belangrijk onderdeel van deze koelketen betreft een netverpakkingsmachine, zodat verse groente op een verantwoorde wijze verpakt kan worden. Het toevoegen van verse groente aan het voedselpakket is een enorme stap in de goede richting om te komen tot een verantwoord voedselpakket. Dankzij een bijdrage van het Delta Port Donatie Fonds heeft de Voedselbank Rotterdam zo’n netverpakkingsmachine aan kunnen schaffen.

 

netverpakkingsmachine

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Lawine’s Operatie Afval

Januari 2014

“Operatie Afval” gaat over de noodzaak van afvalvermindering, recycling en de consequenties van fout afvalgedrag voor mens en milieu. We richten ons met name op een gedragsverandering bij kinderen en jongeren om op een andere manier om te gaan met afval.   In Operatie Afval is er veel ruimte voor spel, sociale competenties en kunstzinnige vormingsprojecten. Dit wordt aan scholen aangeboden in combinatie met de verplichte leerstof. Het moet vooral leuk zijn zodat de kinderen tussen het lachen door veel leren.

Mede mogelijk gemaakt door DeltaPORT Donatiefonds.

 

2014 opruim shot bovenbouw-brugklassers