DeltaPORT Donatiefonds kent donaties toe

Het bestuur van het DeltaPORT Donatiefonds heeft recent weer enkele financiële bijdragen toegekend aan projecten in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied. De donaties zijn onder meer toegekend aan Vogelasiel De Houtsnip in Hoek van Holland voor een verbouwing, aan de Rotterdamse stichting Lawine voor het project ‘Operatie Afval’, voor de plaatsing informatieborden over zeehondenopvang in Hoek van Holland, aan de Catharina Stichting in Brielle voor de inrichting van een eethoek, aan de Vlaardingse stichting Collectie Jan Anderson voor een expositie en aan Circus Rotjeknor in Rotterdam voor de inrichting van het nieuwe circusgebouw.

De lokale adviescommissies van het DeltaPORT Donatiefonds hebben bijdragen verstrekt aan onder meerde stichting Ambulance Wens in Albrandswaard, de Harmonievereniging in Barendrecht, Veilig Verkeer Brielle, het Korsakov Centrum in de deelgemeente Charlois, het project Tuin op de Pier in Delfshaven,de stichting Ster op Zuid in Feijenoord,de Stichting Wallenpop in Hellevoetsluis, de Kinderboerderij Hoek van Holland, de volleybalvereniging Yum in Hoogvliet, de Monsterschesluys in Maassluis, de Kinderboerderij Pernis, en het natuurcentrum De Boshoek in Schiedam.

Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam hun maatschappelijke betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

Het DeltaPORT Donatiefonds kent via haar plaatselijke adviescommissies regelmatig kleine bedragen toe. Jaarlijks worden ook enkele grotere bovenlokale en regionale projecten ondersteund.

Zie ook: www.deltaportdonatiefonds.nl

 


Jesus Christ Superstar

November 2013

In september 2013 is in de Rotterdamse Haven de rock opera Jesus Christ Superstar uitgevoerd. Een oude loods op de RDM campus is gebruikt als theater voor de rauwe eigentijdse bewerking van het welbekende verhaal. Met een cast van 114 man stonden amateurs en professionals samen op 1 ‘podium’. Een unieke productie waarbij zo’n 5500 bezoekers naar Heijplaat zijn gekomen om deze voorstelling te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

 


GJO/SOK-Heijplaat

November 2013

Is een club van enthousiaste, jonge en oudere vrijwilligers die al jaren lang in september een kamp(weekend) organiseert voor de kinderen van de basisschoolleeftijd op Rotterdam-Heijplaat. Veelal zijn het ook kinderen die niet met zomervakantie zijn geweest. Om de kosten voor de kinderen niet te hoog te laten worden, bemensen de vrijwilligers regelmatig een kraampje met eten of drinken of een spelletje om geld binnen te halen. Ook wordt er regelmatig geprobeerd ergens subsidie te krijgen, maar dat lukt meestal niet.

Dit in tegenstelling tot 2013! Dit jaar hebben wij een verzoek in gediend bij het DeltaPort Donatiefonds en heeft het Fonds toegezegd ons financieel een steuntje in de rug te geven door de kosten van de bus voor hun rekening te nemen! Hulde!

Mede dankzij de donatie is het kampweekend weer een succes geworden en kunnen wij nu weer gaan voorbereiden voor het nieuwe jaar.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Team Halloween-Pernis bedankt haar sponsoren

Oktober 2013

Team Halloween-Pernis heeft ook dit jaar weer met veel plezier meegedaan aan de Halloweenviering in Pernis door de deuren te openen van “Het Drakenkasteel”.

Na 1000 jaar van de landkaart te zijn verdwenen, werd het door de inwoners van Pernis met veel geschreeuw en geschrik weer ontvangen.

Het was een geslaagde avond waar wij als team, maar zeker ook als dorp, met plezier naar zullen terugkijken. Gelukkig hebben we nog vele, nieuwe evenementen in het verschiet waar we ons mee kunnen bezig houden!

Als Commissie Halloween-Pernis konden we dit slechts doen dankzij onze sponsoren die ons met materiaal of een bijdrage hebben gesteund en die we daarvoor dan ook hartelijk willen bedanken.

Mede mogelijk gemaakt door DeltaPORT Donatiefonds, Afdeling Pernis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Verhuizing Ruitervereniging Rozenburg naar Landtong Rozenburg

September 2013

Wij, alle leden, zijn gezamenlijk de eigenaren van Ruitervereniging Rozenburg! Dat betekent dat wij met elkaar de verantwoordelijkheid dragen voor onze dieren en de manege. Natuurlijk willen we allemaal dat de dieren gezond blijven en een schoon en verzorgd onderdak hebben. Paardeneigenaren die bij ons gestald staan steken ook veel vrije tijd in onze vereniging. Maar zonder vrijwilligers is het niet mogelijk te blijven bestaan. Inmiddels gaat de bouw en inrichting van onze nieuwe locatie voortvarend en wij hopen op 2 november a.s. de officiële opening te kunnen vieren tezamen met ons veertig jarig jubileum.

Afdeling Rozenburg van DeltaPORT Donatiefonds heeft de aanschaf van de nieuwe mestveger mogelijk gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Modelbotenvereniging Hoogvliet blij verrast met donatie van het DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Hoogvliet

Augustus 2013

Donderdag 22 augustus werd in het clubhuis van de Modelbotenvereniging Hoogvliet professioneel hobby-gereedschap afgeleverd waarmee de 46 leden van de club hun hobby nog beter kunnen uitvoeren.

De aanschaf is mogelijk gemaakt door een donatie van het DeltaPORT Doantiefonds, afdeling Hoogvliet.

‘Deze apparaten waaronder een mini-zaagmachine en een mini-houtdraaibank, stellen onze leden in staat om heel gedetailleerd onderdelen te maken voor onze modelboten en andere attributen, aldus Arie Stuurman secretaris van de MBVH. We zijn heel blij met deze donatie net zoals de donaties uit het recente verleden voor onze aanlegsteiger en de grote draaibank.’

Aanwezig bij de levering was ook de secretaris van de commissie Hoogvliet van het donatiefonds die de nieuwe apparatuur heeft voorzien van een plaatje van het donatiefonds.

Het clubhuis en de modelboten haven vindt u op het terrein van de Heerlijkheid in Hoogvliet. Daar worden regelmatig demonstraties gegeven ook van andere verenigingen.

‘Zo was er onlangs nog een demodag met alleen marineschepen, vertelt Arie enthousiast. Iedereen is welkom, kijk gerust eens op onze website www.modelbouwhoogvliet.nl als je meer wil weten.’

 

 

 

 

 

 

 

 

 


“Terugblik” op de Bos & Burchtfair

Augustus 2013

Het weer zag er niet gunstig uit voor de Bos & Burchtfair, en dat terwijl we zo’n mooi programma in elkaar hadden gedraaid. Vanwege het 50 jarig bestaan van Groei & Bloei afdeling Voorne hadden we verschillende sprekers uitgenodigd, een kunstenares , wilden we gratis corsages maken met onze zustervereniging uit Hellevoetsluis en natuurlijk onze befaamde plantenquiz spelen!

Wat waren we blij dat we dankzij een donatie van het DeltaPORT Donatiefonds een tent hebben kunnen huren! We kunnen terugkijken op een geslaagde Bos & Burchtfair, waar uiteindelijk het hele programma kon worden afgedraaid en zelfs nog de zon doorbrak!”

Mede door deze donatie is de viering een groot succes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Watermuziek

Augustus 2013

Watermuziek, een unieke bootreis met Peter Goedhart naar een spannende locatie in het Rotterdamse Havengebied.

Wegens het grote succes van de mooie, unieke, muzikale programma’s die Peter Goedhart de afgelopen jaren in de haven van Rotterdam heeft gemaakt, komt hij in augustus en september turug! In Op zee wil ik of nergens zijn  neemt hij ons weer aan boord van het romantische salon schip de Animathor naar een monumentale plek op het terrein van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij. De roemruchte plek waar eens de SS Rotterdam werd gebouwd.

Een man op leeftijd vindt op zolder zijn oude, afgetrapte wandelschoenen terug. Jarenlang waren zij zijn vrienden die hem door de wereld voerden. Hij staat op het punt ze weg te gooien, maar dan wordt hij nieuwsgierig en vraagt zich af of ze nog goed zetten, Hij trekt ze aan, loopt over de zolder. Tot zijn verbazing is de pasvorm nog perfect. Zonder na te denken gaat hij naar buiten en loopt de stad in. Dagenlang loopt hij op deze oude vrienden door stad en havengebied van Rotterdam. Als na een lange winterslaap wordt hij wakker. De wandelingen openen zijn hart voor zijn jeugd en zijn vroegere reizen. Hij beseft dat de wereld nog steeds voor hem open ligt. Hij hoeft alleen maar de zolder van zijn hoofd schoon te maken en zich door de schoenen, zijn sleepboten, mee te laten voeren; de haven uit, de wijde wereld in. Begeleid door zijn vaste muzikanten tekent hij daar zijn prachtige reiservaringen voor u uit. Vaart u mee? Met Peter Goedhart (muziek, zang), Erik van der Kroft (piano), András Czifra (viool), Roeland Cleijne (trompet) en Erik Roobaard (contrabas).

Vaar mee, de wijde verte lokt. Naar Zanzibar naar Yokohama. In je hoofd kun je overal komen.

Mede mogelijk gemaakt door DeltaPORT Donatiefonds.

 

 

 

 

 

 

 

 


Nieuwe formule Bazar Bizar slaat aan!

Augustus 2013

13 juli 2013 vond de zesde editie van kunstfestival Bazar Bizar plaats op de Charloisse Kerksingel in Rotterdam. Meer dan duizend mensen bezochten de drukste editie tot nu toe. Elk jaar komen meer en meer mensen af op dit creatieve festival, waar zij ook dit jaar hebben kunnen genieten van kunst, muziek en theater. Dit jaar gooie Bazar Bizar het over een andere boeg: de kunstmark werd volledig door de kunstenaars zelf gebouwd.

“Weg met de eeuwige kraampjes!” was het motto. Wilde een kunstenaar op de markt staan, dan moet hij zijn eigen creativiteit inzetten. Resultaat hiervan was een markt als geen ander. Bezoekers lieten zich verrassen door alle mooie bouwwerken. Mensen keken hun ogen uit en hadden daardoor ook meer aandacht voor de kunst die tentoongesteld en verkocht werd.

Naast de vernieuwde kunstmarkt, was ook de Harry Takken Oude Spullen Bingo een groot succes. Jong en oud keken in spanning naar de jongleerkunsten van Harry Takken. Hij maakte er een hilarische bingoshow van met verrassende cadeaus voor de winnaars. Aan de andere kant van het terrein verzamelden bezoekers zich voor een wel heel bijzondere verkiezing: de Miss Print 2013, welke in samenwerking met Mesh Print Club voor het eerst georganiseerd werd. Dames showden hun mislukte zeefdrukken en werden ondervraagd door host Leon Kranenburg, waarna het publiek mocht stemmen wie Miss Print 2013 werd.

Het optreden van de Engelse Craig Sutton, ook wel the Flameco Thief genoemd, was een fijn begin van een heerlijke dag. Mensen genoten van de lekkere taarten die andere bezoekers hadden gebakken en luisterden ondertussen naar de Franse chansons van Tess et les Moutons Magnifiques. Maask bracht het publiek aan het dansen met zijn elektronische muziek en de Phoenix City Retaliators waren een ware afsluiter: van voor tot achter stond het veld te springen.

De organisatie is dan ook zeer tevreden en wil volgend jaar weer net zo’n geweldig festival neerzetten.

Mede mogelijk gemaakt door DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Charlois.

 

 

 

 

 

 

 


Het Brielse Meer Spektakel

Augustus 2013

Vanaf 10.00 uur heeft de Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke landmacht op 25 mei 2013 groots uitgepakt op het terrein van Paviljoen Breezze. zij geven diverse spectaculaire demoshows waarbij zij vanaf het Brielse Meer al schietend richting het strand varen om deze “in te nemen”, en waarbij zij verschillende obstakels zijn tegen gekomen.

Het parkeerterrein van Paviljoen Breezze is omgetoverd met een heuse parachute-toren en je kon een sprong maken van een 10 meter hoge toren als een ware parachutist. Tijdens het bijkomen van de sprong kon je kijken naar een duiktank waarin duikers aan het lassen zijn of plaats nemen achter het stuur van een legerauto. Tussen de shows door kon je een stukje meevaren in een legerboot. Had je na al deze activiteiten nog meer adrenaline nodig, dan kon je ook nog als een echte waaghals al tokkelend afdalen van de Brielse Brug op de steiger van Paviljoen Breezze.

Voor de kleinere waaghalsjes was er een hindernisbaan en een interactief 8x8m computerspel van Eye-play en voor de allerkleinsten een springkussen. Er was een pakwerk show met politiehonden, Clown Johnny Mendola heeft twee shows gegeven en de winnaressen van Briell’s Got Talent 2013 een spetterend optreden, als warming up voor de welbekende U2 Cover Band “In the Name of”.

Het was een geslaagd spektakel en is mede mogelijk gemaakt door het DeltaPORT Donatiefonds.


EHBO Vereniging Pernis is nu zelf in het bezit van een AED

Augustus 2013

Met ingang van heden is de wens van EHBO Pernis in vervulling gegaan, om zelf in het bezit te komen van een Automatische Externe Defibrillator. Met een mooie ondersteuning van DeltaPORT Donatiefonds, en een bijdrage uit onze kas, zijn we tot aankoop overgegaan van een AED.

Deze AED zal gebruikt worden bij evenementen in het dorp, waarbij ook de EHBO aanwezig zal zijn. Tevens is het de enige AED die nà sluitingstijd van de winkels, kantoren en kerken beschikbaar is. Hij staat nl. bij één van de bestuursleden thuis, en kan opgehaald worden indien hij nodig is.

Met de aanschaf van dit apparaat zouden wij als EHBO-verenging een actie willen starten om zoveel mogelijk van deze AED’s in het dorp te plaatsen die ook altijd bereikbaar zijn. Wij beschikken over de middelen om personen vanaf 16 jaar een cursus Reanimatie- AED bediener aan te bieden, zodat men gecertificeerd is om de juiste hulp te kunnen en mogen bieden.

Wij bedanken het DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Pernis voor de bijdrage.


Delfshaven Dans! 2013

Juli 2013

Gelukkig, het duurde even, maar nu zitten we in de stroomversnelling –
Delfshaven Dans! komt na een gelukte start bij Werelds Delfshaven / Summer’s Eve op gang voor 6 x dans in Delfshaven in de maanden juni en juli …

Mede mogelijk gemaakt door DPD Delfshaven. 

 

 

 

 


Voorleesweek: een nieuw record!

Juli 2013

Van 12 tot 19 juni 2013 vindt de voorleesweek van Opzoomer Mee plaats. Een week waarin je als Rotterdammer laat zien dat  (voor)lezen belangrijk is en  goed is voor de taalontwikkeling van kinderen. Straten, scholen, bedrijven, winkels, kinderdagverblijven, vrijwilligers, iedereen kan meedoen. Wie meedoet, ontvangt bovendien een digitale voorleesbox.

Mede mogelijk gemaakt door DPD Delfshaven.

 

 

 

 


DeltaPORT Donatiefonds deelt uit

Juli 2013

In haar jongste bestuursvergadering heeft het DeltaPORT Donatiefonds financiële bijdrage toegekend aan de Voedselbank Rotterdam voor de aanschaf van een transportband voor het vullen van zogeheten geïsoleerde koelkratten. Ook is er geld gedoneerd voor onder meer de Brassband Rijnmond voor het vervangen van enkele instrumenten, het theaterproject Watermuziek en het cultureel festival ‘Kunst de deur uit’.

De lokale adviescommissie van het DeltaPORT Donatiefonds hebben recent financiële bijdragen vertrekt aan onder meer muziekvereniging Volharding in Albrandswaard, Fietscross Club Barendrecht, het Oranjecomité Abbenbroek, Veilig Verkeer Brielle, Korskov Centrum Slingedael in Charlois, Cultuur Energie Katendrecht, Lichtschip Noordhinder in Hellevoetsluis, kinderboederij Hoek van Holland en het Vlaardings Centrum voor Amateurtoneel.


Nieuw Bestuurslid deltaPORT Donatiefonds

Juli 2013

Burgemeester Hans Wagner van de gemeente Albrandswaard is toegetreden tot het bestuur van het DeltaPORT Donatiefonds. Wagner is de opvolger van mevrouw Ger van de Velde die tijdelijk bestuurslid was na het vertrek van de vorige burgemeester van Albrandswaard, Harold Bergmann.

 

 

 

 


Opendag Brandweer Albrandswaard

juli 2013

De Hulpverlening dag 2013 in Albrandswaard was een groot succes. Waar heel veel bezoekers/inwoners van Albrandswaard op af zijn gekomen.

De organisatie bedankt het DeltaPORT Donatiefonds voor de bijdragen welke het mogelijk heeft gemaakt deze fantastische dag te organiseren.

Tevens zou ik Deltaport Donatiefonds willen bedanken voor de bijdragen van de donatie,mede door deze donatie heeft deze fantastische dag kunnen plaats vinden.

 

 

 

 

 

 

 


Duofiets De Laurenburg

Juli 2013

In De Laurenburg, een locatie van Zonnehuisgroep Vlaardingen, verblijven jongeren met een Niet Aangeboren Hersenletsel of speerziekte. Ze wonen er zelfstandig met de zekerheid van 24-uurs zorg. Wij doen ons best om de wensen van onze cliënten zo goed mogelijk te vervullen. We vinden het belangrijk dat de jongeren in contact blijven met de maatschappij.

Mede dankzij de steun van het DeltaPORT Donatiefonds is een grote wens van de bewoners van De Laurenburg in vervulling gegaan! Op donderdag 23 mei is de nieuwe duofiets voor de bewoners onthuld. Door de bewoners van De Larenburg werd de biets binnengereden en het lintje doorgeknipt. Met deze fiets kunnen zij samen met familie of vrijwilligers een fietstochtje door de buurt maken en blijven zij daardoor lekker in beweging en kunnen zij fijn mee naar buiten.

Op een duofiets kunnen twee mensen naast elkaar fietsen. Een gewone duofiets is voor deze doelgroep niet geschikt, omdat veel jongeren in een rolstoel zitten of slecht ter been zijn. De duofiets is geautoriseerd, waardoor de bijrijder niet hoeft te trappen, De fiets was een dure aanschaf, maar met de steun van verschillende sponsoren kreeg De Laurenburg de financiering rond.

De bewoners van De Laurenburg kunnen er nu op uit met de duofiets, die Zonnehuisgroep Vlaardingen met steun van uw Fonds heeft aangeschaft . Onze hartelijke dank hiervoor!

Mede mogelijk gemaakt door DPD Adviescommissie Vlaardingen

 

 

 

 

 

 

 

 


Donatie voor de Kinderboerderij “De Kerkestee”

Juni 2013

De stichting tot behoud van kinderboerderij “De Kerkestee” te Hellevoetsluis is zeer verheugd met de ontvangst van het goede bericht dat hun aanvraag voor een donatie uit het DeltaPORT Donatiefonds is gehonoreerd. De donatie betreft de vergoeding van kosten voor de adoptie van een deel van het groot en klein vee, te weten 1 koe, 2 kalveren, 2 pony’s, 1 ezel en 2 schapen. Voor de toekenning van de donatie is door DeltaPORT Donatiefonds mede in ogenschouw genomen de maatschappelijke relevantie en de vrije toegankelijkheid van de kinderboerderij “De Kerkestee”.

Kinderboerderij “De Kerkestee” is dagelijks geopend van 9.30 uur – 16.30 uur. Voor meer informatie over de kinderboerderij zie www.dekerkestee.nl.

 

 

 

 

 

 

 


Opening van “het Glazen Huis”

Mei 2013

Op zaterdag 25 mei 2013 is ons magazijn “het Glazen Huis” geopend door de heer Hoveling. Een flink aantal leden was bij de opening aanwezig.

Wij danken de heer Hoveling voor zijn tomeloze inzet om de grote tuinkas om te bouwen tot een prachtig magazijn voor opslag van alle producten die de leden van vtv Hellevoet kunnen aanschaffen voor hun volkstuinhobby. Na de opening was er de mogelijkheid om even rond te kijken wat er allemaal te koop was en koffie of thee met koek te drinken en eten. Kijk voor foto’s van de opening op de fotopagina.

In het kader van ons 50 jarig bestaan ,dat we op 31 augustus 2013 met een receptie willen vieren heeft het DeltaPORT donatiefonds ons een donatie gedaan van 750 Euro naar aanleiding van een aanvraag die het bestuur van vtv Hellevoet heeft gedaan. Dit bedrag gebruiken wij om een deel van de verbouwing te bekostigen.

Wij bedanken het DeltaPORT donatiefonds, afdeling Hellevoetsluis dan ook hartelijk voor deze donatie.

 

 

 

 

 

 

 

 


 DeltaPORT Donatiefonds steunt hospice “De Waterlelie”

Mei 2013

Het DeltaPORT Donatiefonds heeft met een forse bijdrage de inrichting van de multifunctionele zolderverdieping van hospice “De Waterlelie” in Spijkenisse mede mogelijk gemaakt. Voorzitter Dick van Doorn van het DeltaPORT Donatiefonds heeft op dinsdagmiddag 14 mei de officiële opening verricht.

Hospice “De Waterlelie” biedt onderdak aan mensen die naar verwachting nog slechts korte tijd te leven hebben. Het hospice, dat plaats biedt aan vijf bewoners, is bedoeld voor alle inwoners van Voorne-Putten en Rozenburg.

Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam hun maatschappelijke betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

Het DeltaPORT Donatiefonds kent via haar plaatselijke adviescommissie regelmatig kleine bedragen toe. Jaarlijks worden ook enkele grotere boven lokale en regionale projecten ondersteund.

 

 

 

 

 

 

 


Stichting Rosarium viert Moederdag in bejaarden- en verzorgingshuizen

Mei 2013

Stichting Rosarium heeft in 4 verzorgingshuizen in het werkgebied van het DeltaPORT Donatiefonds de moeders het zonnetje gezet. Samen met prominenten en vrijwilligers mooie rode rozen uitgereikt.

Het bestuur van Stichting Rosarium bedankt het fonds voor de bijdragen.

 

 

 

 

 

 

 

 


DeltaPORT Donatiefonds trots op hospice in Vlaardingen

April 2013

Het DeltaPORT Donatiefonds is trots op de opening van het hospice De Margriet in Vlaardingen. Het fonds heeft met een forse donatie de bouw en inrichting van het hospice mede mogelijk gemaakt.

Hospice De Margriet is bedoeld voor mensen die thuis moeilijk kunnen sterven. Twee professionele coördinatoren en ruim zeventig vrijwilligers bieden onderdak aan vijf bewoners uit het gebied Nieuwe Waterweg-Noord.

Hospice De Margriet is op donderdag 4 april geopend door de burgemeesters van Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. De corporatie Waterweg Wonen en Woningstichting Samenwerking hebben de bouw van het hospice gefinancierd.

Zie ook: http://www.hospice-nwn.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Carnavalsvereniging de Smooksnuivers

Februari 2013

De Carnavalsvereniging de Smooksnuivers zijn in contact gekomen met het DeltPORT Donatiefonds door kennissen van de vereniging die attendeerde op het Donatiefonds. Aanvraagformulier ingevuld en hierop aangegeven dat voor de Dansgarde nieuwe showdanskleding nodig is, maar dat de uitgave daarvan ons budget te boven gaat. Het DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Rozenburg heeft ons geholpen door een bijdrage te schenken voor de nieuwe kleding van de Dansgarde.

Sinds een maand dragen de dames de nieuwe kleding en krijgen daar fantastisch reactie op. Het is een mooi pakje met diverse glitters erop. Veel luxer dan ze ooit hebben gehad. De dames zijn er heel blij mee en zullen als Vereniging uitdragen dat de Garde pakjes door het DeltaPORT Donatiefonds geschonken zijn.

 


DeltaPORT Donatiefonds steunt aanleg atletiekbaan Brielle

Januari 2013

Het DeltaPORT Donatiefonds heeft met een forse bijdrage de aanleg van de springbakken voor verspringen en hinkstapsprong van de nieuwe atletiekbaan in Brielle mogelijk gemaakt. De springbakken, inclusief dubbele aanloop, zijn een belangrijk onderdeel van het nieuwe complex van Voorne Atletiek, dat op zaterdag 2 februari jl. door de Brielse wethouder Wilbert Borgonjen is geopend.

De vereniging Voorne Atletiek ijvert al jaren voor een eigen atletiekbaan. Begin vorig jaar heeft de gemeente Brielle grond en geld toegezegd voor de realisatie van de nieuwe baan in sportcomplex Geuzenpark. Voorne Atletiek legt zelf ook een aanzienlijk bedrag op tafel. Een deel van dit geld is uit eigen middelen gefinancierd.

Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam hun maatschappelijke betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

Het DeltaPORT Donatiefonds kent via haar plaatselijke adviescommissies regelmatig kleine bedragen toe. Jaarlijks worden ook enkele grotere bovenlokale en regionale projecten ondersteund.

 


Kerstcircus in Ahoy

December 2012

Net voor de Kerst, op 22 december 2012, vond het laatste Rotterdamse Laat Ze Maar Lachen uitstapje van het jaar plaats. Dat was niet zomaar een uitstapje: met 30 kinderen zijn we naar het Kerstcircus in Ahoy gegaan! Voordat de voorstelling begon was het allemaal erg spannend en een drukte van jewelste. Toen de lichten uit gingen en de eerste act begon was het meteen stil: met open mond zaken de kinderen te kijken naar alles wat er gebeurde.

Een aantal kinderen had op het nieuws gehoord dat er geen wilde dieren meer in het circus mochten optreden. Het was even spannend, maar wie weet hebben wij wel de laatste circusact met wilde dieren mogen bewonderen. Daarnaast was er een clown, die was een klein beetje dom! Er waren honden, paarden, mooie turn- en balanceeracts en sterke mannen (“ja juf dat heet een six-pack dacht ik”!).

Wij willen DeltaPORT Donatiefonds hartelijk bedanken voor het mede mogelijk maken van dit uitstapje.

 


Hospice de Waterlelie: Zorg en aandacht in de laatste levensfase

Januari 2013

Inrichting multifunctionele ruimte mogelijk door DeltaPORT Donatiefonds. In het informatiebulletin van oktober van de “Waterlelie” heeft u kunnen lezen over het belang van de verbouwing van de zolder van het hospice tot multifunctionele ruimte. Inmiddels is het resultaat goed zichtbaar. Door plaatsing van drie dakkapellen is een prachtige ruimte ontstaan die heel multifunctioneel gebruikt kan worden. Hiermee zijn alle medewerkers van het hospice heel blij. Onze vreugde werd nog groter, toen na contacten met het DeltaPORT Donatiefonds onze financiële aanvraag voor een warme inrichting van deze nieuwe ruimte onlangs positief werd gehonoreerd. Wij konden daardoor voortvarend aan de slag. De zonwering aan de buitenzijde van de dakkapellen werd geplaatst met goed vakmanschap en lef. Het had veel weg van een beklimming van de Mout Blanc. Er is schilderwerk verricht, waardoor een fijne sfeer is ontstaan om in deze ruimte familie te ontvangen. De vloer is voorzien van een extra ondervloer, zodat de bewoners op de tweede verdieping geen overlast ervaren van de zolder nu deze intensiever gebruikt gaat worden. In de komende periode wordt de inrichting verder ter hand genomen en het geheel met natuurlijke decoratie verfraaid. In het begin van het nieuwe jaar hopen wij de nieuwe multifunctionele ruimte feestelijk te kunnen openen.

Hospice “de Waterlelie” bedankt het DeltaPORT Donatiefonds voor het mede mogelijk maken van de inrichting van deze warme multifunctionele zolderruimte.

 

 


Opboxen krijgt gulle gift van DeltaPORT Donatiefonds

Januari 2013

Deelnemers aan het resocialisatieproject Opboxen van boksschool Schildkamp in Hoogvliet hebben nu snellere computers en actuele lesprogramma’s. Een gift van het DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Hoogvliet heeft dit mogelijk gemaakt.

“Opboxen” richt zich op onderwijs aan Hoogvlietse en van buiten Hoogvliet komende jongeren die weer op het juiste spoor moeten worden gezet. Dit project geniet regionale en landelijke bekendheid; de jongeren krijgen weer een geaccepteerde plek in de maatschappij en werken met succes aan hun toekomst.