Zonnebloem LinQ Rotterdam – naar de Efteling

December 2012

Het belooft een mooie dag te worden, de zon is aanwezig en als iedereen in de bus zit gaan we op weg. De buschauffeur verteld honderduit wat we allemaal zien onderweg, nog leerzaam ook. Aangekomen gaan we ons opsplitsen in 3 groepen, de sprookjesbosgroep, de wilde/achtbanengroep, en de laatste groep mensen in de rolstoelen, vaak valt het niet mee om deze mensen in de (vaak te nauwe) attracties te krijgen.

De gasten in de achtbaangroep willen als eerste in de Python. 1 gehandicapte jongen die niet kan lopen en een blinde jongen gaan als eerste. Als de Pyton op het hoogste punt is staat hij plotseling stil, en hij blijft stil staan. Al na een paar minuten blijkt dat de brandweer is opgeroepen is om de mensen te evacueren. Daar zit een gast van ons die niet kan lopen!! Dan blijkt de professionaliteit van de Efteling; na 45 minuten staat iedereen weer beneden en krijgen we voor de schrik een drankje aangeboden. De dag vliegt voorbij, om 17.00 uur weer verzamelen bij de bus we gaan op weg naar het restaurant Van der Valk waar we heerlijk hebben gegeten. Om 21.00 uur wordt iedereen weer opgehaald door de taxibusjes of ouders. Ze stappen in met een gelukkig en stralend gezicht ze hebben genoten van deze dag in de Efteling. Dit is waar we het voor doen deze stralende gezichten zeggen de vrijwilligers en bedankt het DeltaPORT Donatiefonds voor de bijdrage aan dit uitstapje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nationaal Ouderenfonds

December 2012

Tijdens de zomerperiode wil het Nationaal Ouderenfonds een voorbeeldfunctie vervullen door activiteiten te (laten) organiseren aan het strand die ouderen uit hun isolement halen. Eenzame ouderen worden via lokale welzijnsorganisaties en/of verzorgingshuizen uitgenodigd om naar het strand te gaan. Via de BoodschappenPLusBussen en touroperators worden de mensen naar een strandlocatie gebracht.

De uitstapjes worden specifiek georganiseerd voor ouderen: de strandtent is rolstoeltoegankelijk en wordt ter beschikking gesteld aan het Nationaal Ouderenfonds en tijdens de uitstapjes worden ouderen bijgestaan door vrijwilligers. Strandrolstoelen en -rollators worden ingezet voor ouderen die slecht(er) ter been zijn. Het DeltaPORT Donatiefonds heeft de aanschaf van strandvoertuigen mogelijk gemaakt voor het Nationaal Ouderenfonds.

 

 

 

 

 

 


Dameskoor de Sirenen

November 2012

Het concert in de Dorpskerk te Zuidland, van het dameskoor de Sirenen o.l.v. Jannie van Apeldoorn en het fluitorkest Fluturium o.l.v. Fransje de Visser, was een geslaagde en goed bezochte avond. Zang en fluitmuziek wisselden elkaar af en twee keer traden zijn gezamenlijk op. Het koor zong Duits en Engelstalige liedjes en stukken uit My Fair Lady. Het applaus was soms overweldigend, wat een klein koor zoal kan presteren. Wij zijn dan ook heel dankbaar dat we door uw steun dit concert konden geven.
Mede mogelijk gemaakt door het DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Bernisse.

 

 

 

 

 

 

 


Rotterdam zingt 2012

Oktober 2012

Wij zijn trots en blij te melden dat mede dankzij de bijdrage van het DeltaPORT Donatiefonds Rotterdam Zingt op 21 juli 2012 zeer succesvol is verlopen en als een onvergetelijk meezing evenement zeker is geslaagd. Er zijn 4.000 bezoekers gedurende de avond getuige geweest van een fantastische warme sfeer van saamhorigheid en plezier. Van jong tot oud, iedereen, zong de sterren van de hemel. Alles zat mee, zelfs het weer, het was de eerste zonnige, en met name droge, dat sinds tijden!

Ruim voordat de eerste klanken van de aanwezige accordeonist worden ingezet, kwam het publiek al richting het Grotekerkplein en vonden de ouderen onder hen een plek in de speciaal voor hen rechts voor het podium ingerichte ruimte met tafels en banken. Het Vlaamse trio van Wim Leys was de warming up voor het hoofdprogramma: het meezinggedeelte van de avond.  De heren zetten de toon en wisten het publiek al snel met het voor iedereen herkenbare repertoire aan het meezingen te krijgen. Deze Vlaamse presentator, het concept komt oorspronkelijk uit België, leidde het meezinggedeelte en evenement in goede banen waardoor bezoekers en sfeermakers op het podium goed uit de verf kwamen.
De enthousiaste Quintis Ristie was de co-host de spontane aanjager, opzweper van de diverse mee te zingen liedjes. De zich van tevoren aangemelde ruim 80 sfeermakers, het podiumkoor, had zichtbare vrolijke uitstraling in het “Rotterdam Zingt” shirt en wist de menigte te enthousiasmeren om mee te zingen, mee te dansen, kortom; mee te doen!

Rotterdam Zingt stimuleerde, lokale trots en culturele participatie voor en door iedereen. Het moment dat bijvoorbeeld Jacques Herb als muzikale gast het podium betrad en zijn kraker “Manuela” zong werd de menigte uitzinnig of het paar dat verliefd werd tijdens de eerste editie van Rotterdam Zingt in 2010 werd met de eerste Rotterdam Zingt baby op het podium uitbundig begroet.
De aanwezige security, gezien de versoepelde eisen met betrekking tot veiligheid toch voltallig aanwezig om deze pilot, een openbaar gratis toegankelijk evenement zonder dranghekken(!), vlekkeloos te laten verlopen, was zo goed als overbodig. Van de tot de feestvreugde verhogende attributen die werden uitgedeeld van opblaasbare gitaren, confetti tot vlaggetjes, de twee stijlvol animerende dirigenten, Clown Bassie met zijn mondharmonica bij de uitvoering van “De Clown”, de ledschermen die naast de teksten, sfeervolle beelden van de aanwezigen lieten zien tot de ongelofelijk warme reacties op de avond zelf en achteraf, GEWELDIG!

 

 

 

 

 

 

 

 


Het Kaapschip is aan wal – de Kaap heeft er een parel bij!

September 2012

Op 7 september, tijdens de eerste dag van de Wereldhavendagen kreeg het Kaapschip zijn plek op de wal. Nog een maandje werken aan de afwerking, dan kunnen de hekken weg en vormt het schip het hart van een avontuurlijk speelterrein midden op Katendrecht.

Het was een spectaculair gezicht. Terwijl op de achtergrond een prachtige zonsondergang de omgeving kleurde, voer de Matador 3, de grootste drijvende kraan van Rotterdam, de Maashaven binnen. Met als langverwachte lading: Het Kaapschip. In een precisieoperatie werd het tot speelterrein omgebouwde schip aan land gehesen. Honderden jonge en oudere wijkbewoners kunnen navertellen dat ze dat spektakel hebben bijgewoond. Onder het genot van een Kaaps ijsje van-Bleij wachtte iedereen geduldig tot de zon onderging en het grote moment van plaatsing daar was. Tien kinderen van de beide basisscholen op de Kaap hielpen het schip op zijn plek te leggen in het gedurende de afgelopen maand aangelegde heuvelachtige landschap met een ruige nautische sfeer.

De spanning van de kinderen, om binnenkort eindelijk te kunnen spelen op het schip, was stukken groter dan het verdriet van een enkele nautische liefhebber om het afscheid van het varende bestaan van dit bijzondere voormalige binnenvaaartschip. Een troost voor hen is dat de locatie van het schip, direct naast de binnenvaartbedrijvigheid op het water in de Maashaven, volledig past bij de vroegere functie.

Ook voor de initiatiefnemers van het Kaapschip, René Bouman en Pauline de Mare, was het een bijzonder moment. Zij creëerden de afgelopen twee jaar letterlijk een vruchtbare bodem voor het schip. Na het eerste idee, het uitwerken van het ontwerp, het vinden van sponsoren en heel veel organisatie- en regelwerk, konden zij samen met vrijwilligers het plan realiseren.

De komende maanden wordt samen met buurtbewoners hard gewerkt aan het gereed maken van het schip en het terrein zodat er de komende vijf jaar naar hartenlust kan worden gespeeld op het schip en het speelterrein. Het Kaapschip is er niet alleen voor de kleintjes. Het achterdek van het schip wordt het podium van een buitentheater voor kleine culturele evenementen. Met de komst van het Kaapschip heeft Katendrecht er met recht een parel bij.

Mede mogelijk gemaakt door het DeltaPORT Donatiefonds

 

 

 

 

 

 

 

 


Droomtheater Feijenoord

September 2012

Hierbij een impressie van de activiteiten van het Droomtheater afgelopen zomer in de wijk Feijenoord. Voor de kindereren uit de wijk was dit één van de aangeboden programma’s. Mede mogelijk gemaakt door het DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Feijenoord.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Stichting Dorpshuis “De Meent” zalencentrum

Augustus 2012

DeltaPORT Donatiefonds ondersteunt Stichting Dorpshuis de Meent

Sinds een jaar is het bestuur van dorpshuis de Meent bezig haar vergaderzalen de moderniseren. In de zalen hangen nu al nieuwe beamers en gordijnen. Verder waren de vergadertafels – 25 jaar oud en nog donkerbruin van kleur – aan vervanging toe. Daar het hier om eeen flinke investering ging, is er bij het DeltaPORT Donatiefonds afdeling Bernisse een aanvraag ingediend om het project te ondersteunen.

Met de toegekende bijdrage is er geïnvesteerd in 40 nieuwe tafels, 20 vaste en 20 stapelbare. Zo kunnen de zalen naar behoefte worden ingericht voor vergaderingen voor kleine tot grote groepen. De modernisering heeft als doel de positie van de Meent als vergaderlocatie voor lokale bedrijven, organisaties en verenigingen te vergroten en te verbeteren.


Stichting “Charlois Kunstfestival”

Juli 2012

Na een periode van ongeveer 5 maanden voorberijding mogen we stellen dan het feest “Tuin vol Muziek” echt een feest is geweest en mogen we als organisatie trots zijn op een uitstekend verlopen evenement. Waarbij natuurlijk de inbreng van onze sponsoren, zoals o.a. DeltaPORT Donatiefonds afdeling Charlois, niet vergeten mag worden.

Het weer was zonnig en de temperatuur goed.

De optredens waren van prima kwaliteit en vielen in de smaak bij onze bezoekers. Vooral het optreden van de Salsaband en Imca Marina werd bijzonder goed ontvangen. Daarbij was vooral opvallend dat het publiek niet tussentijds vertrok maar in de tuin of op het aanwezige terras bij het landhuis de Oliphant bleef tot het einde van het festival.

Navraag bij een aantal van de in totaal ca 100 medewerkers over hun beleving leverde zeer goede reactie op. Daarnaast ontving de organisatie veel complimenten van het publiek over het feest met het verzoek of dit een jaarlijks terugkerende activiteit gaat worden.

De presentatie van het geheel was in handen van de Deelgemeente voorzitter Ed Goverde die het geheel aan elkaar praatten.

De vrijwilligers, organisatie, beveiliging, bediening, geluidsmensen e.d. konden na een vermoeiende dag voldaan naar huis  en terug kijken op een sfeervol geslaagd evenement.


Het Boerderijtje

Augustus 2012

Vrijwilligers van Het Boerderijtje maken nu met een opknapbeurt het pand voor de komende tijd weer goed bruikbaar. Vorig jaar is het pand aan de buitenzijde geschilderd en dit jaar is op de begane grond de achterste ruimte geheel geschilderd en van nieuw zeil voorzien. Dit najaar staat de huiskamer en hal op de nominatie voor een opknapbeurt. Ook de verlichting en de technische installatie wordt nagekeken.

Het koffizetapparaat had echter regelmatig kuren en het duurde steeds langer eer een volle pot koffie gezet was. Het apparaat was echt op. Sinds de opening van het jaar 2000 wordt het apparaat vrijwel dagelijkds gebruikt. Elke werkdag is er ’s ochtends inloop en komen inwoners van Albrandswaard langs voor een praatje en een kopje koffie. Ook de deelnemers van de vele clubs die in Het Boerderijtje een thuis vinden lusten graag een bakje koffie bij hun werk of hobby.

Onlangs werd, mede mogelijk gemaakt door een gift van het DeltaPORT Donatiefonds afdeling Albrandswaard, een nieuw koffiezetapparaat geleverd. Het apparaat voldoet prima en de vrijwilligers zijn erg tevreden over.


Stichting Bazar Bizar kijkt terug op een geweldig zonnig festival

Augustus 2012

Op 23 juni jl. vond de 5e editie plaats van Kunstfestival Bazar Bizar. Dit jaar deels in het teken van het 550 jarig bestaan van deelgemeente Charlois. Zoals ieder jaar was er een kunstmarkt een muziekprogramma, lekker eten en drinken en divers vermaak voor jong en oud. Bazar Bizar werd dit jaar voor het eerst georganiseerd rondom de Oude Kerk van Oud-Charlois, wat een gouden greep is gebleken.

Bazar Bizar trok meer bezoekers dan ooit, ongeveer 1000 bezoekers hebben zich kunnen vergapen aan de talloze design- en kunstobjecten die te koop werden aangeboden op de markt. Het meest in het oog springende evenement van de dag was wel de stokpaarderace, georganiseerd in het kader van het 550 jarig bestaan van Oud-Charlois. In de rol van Gunter presenteerde theatermaker Jasper de Boom op ludieke wijze eem race waaraan iedereen mocht deelnemen. tijdens deze race, die uit drie rondes bestond, waren op het hindernisparcour prijzen te halen voor snelheid en, zoals Gunter het zelf noemde, de flair!

Kunstenaarscollectief Our Art zorgde voor live painting, graffiti. De muur die bij de start van het festival nog maagdelijk wit was bevatte 6 uur later een bombardement van beeld en kleur.

In het muziekprogramma ging veel aandacht uit naar het project “Divine Frequency” van kunstenaar Dennis de Bel en organist Rien Donkersloot. Een samenspel tussen de “moderne laptop” en het 18e eeuwse orgel van de Oude Kerk. De Wageningse band Grassmoawer sloot de dag met een energiek mix Balkan, klezmer en punk.

De organisatie kan spreken van een zeer geslaagde dag met een ongelooflijk gezellige sfeer op een geweldige lokatie. Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Charlois.


Verbouwd Belasting en Douane Museum heropend

Juni 2012

Het DeltaPORT Donatiefonds is één van de sponsoren die de verbouwing van het Belasting en Douane Museum in Rotterdam mede mogelijk heeft gemaakt. Het vernieuwde museum is op donderdag 7 juni heropend door staatssecretaris Frans Weekers (Financiën). In de hal van het museum wordt het publiek geattendeerd op de betrokkenheid van het DeltaPORT Donatiefonds.


Prinses Christina Concours

Mei 2012

Uitslag Prinses Christina Concours West 1 2012

Afgelopen weekend vond in Rotterdam het Prinses Christina Concours West 1 plaats. Tijdens de selecties waren ruim tachtig jonge muzikanten te horen! De jury, bestaande uit onder anderen dirigent Hans Leenders (voorzitter), pianiste Marjès Benoist, violist Peter Brunt, harpiste Charlotte Sprenkels en klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer had de lastige taak te beslissen welke muzikanten zondagavond mochten terugkomen voor de finale. De finalisten zorgden voor een spannende avond. De prijzen werden na afloop uitgereikt door de heer J. Franssen, commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland en mevrouw A.J.M. Laan, wethouder in de gemeente Rotterdam.

Elke finalist is prijswinnaar. Naast een eerste, tweede of derde prijs komt de finalist ook in aanmerking voor extra prijzen. Hierbij kijkt de jury welke prijs het beste past in de ontwikkelingsfase van de jonge musicius.

Het DeltaPORT Donatiefonds heeft de Publieksprijs gedoneerd deze is gewonnen door Isobel Warmelink viool (16 jaar, Rotterdam)


Het Cultureel havenfestival Stand Out To Sea

Mei 2012

De Stichting Portable Collective organiseerde in samenwerking met Het Havenmuseum de 1e editie van de Stand Out To Sea festival, een festival voor jong en oud. Drie dagen lang was er een bont gezelschap van kunstenaars, muzikanten, DJ’s, verhalenvertellers, jong talent en oude rotten de -in het hart van Rotterdam gelegen- historische haven weer tot leven te brengen en tegelijkertijd de bezoekers op een bijzondere manier kunst en cultuur laten beleven. Midden in Rotterdam ligt Het Havenmuseum, vol historische schepen en kranen. Tijdens het Cultureel havenfestival Stand Out To Sea kreeg dit museum een metamorfose en werd er een nieuw licht geworpen op het cultureel erfggoed, door middel van dans, kunst, workshops, rondvaarten en acts. Op vrijdagavond werd het festival geopend met een spectaculair kranenballet. Dit festival is mede mogelijk gemaakt door het DeltaPORT Donatiefonds.


Nieuwe laptop voor Myosotis

Mei 2012

John Massaar, directeur Fonds Schiedam Vlaardingen en omstreken, knipte bij Myosotis in het Startpunt een lint door. Daardoor schoof, een beetje geholpen door Ilse Timmer van Meer Services, een gordijn opzij en werd de nieuwe aanwinst voor de deelnemers van Myosotis zichtbaar: een gloednieuwe en krachtige laptop waarmee ook films kunnen worden bekeken. “Twee jaar geleden hebben wij meegedaan met de fondsenwervingsavond die was georganisserd door de gemeente en zijn we gestart met een ICT Project”, vertelt Lisette van Velzen van Myosotis. “Dat leverde ons destijds vijf laptops op. De laptops hebben we aangeschaft om hen kennis te laten maken met ICT. De meesten vonden dat erg eng en durfden niet eens een laptop aan te zetten. Nu doen ze er spelletjes op. Onder meer een memoryspel maar ook een Jip en Janneke spelletje.” Dit jaar hebben we weer meegedaan voor een uitbreiding van het project, een krachtige laptop waarmee we ook films kunnen afspelen. De nieuwe aanwinst werd heel enthousiast ontvangen. Het was echt een verrassing voor ze. Ze hebben al gevraagd of ze zelf films mogen meenemen en dat stimuleren we zeker. Wat we al gedaan hebben, is foto’s gekeken van activiteiten die we al gedaan hebben. Bahalve het Fonds Schiedam Vlaardingen en omstreken, sponsorde ook Meer Services, Rabobank en het DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Maassluis.


Jaarlijkse muziekuitvoering UDI

Mei 2012

In een uitverkocht huis zorgde de Rozenburse muziekvereniging Uitspanning door Inspanning, traditiegetrouw voor een avond muziekplezier. En bezorgde het publiek een aantal aardige verrassingen, zoals het optreden van leerlingen met het orkest en een eerste optreden van Luuk van Rossem die klassiek slagwerk studeert. UDI heeft met succes een subsidie aanvraag gedaan, voor instrumenten en bladmuziek t.b.v. de eigen leerlingen opleiding. De instrumenten zijn ingezet in het schoolproject Windkracht 6. Het DeltaPORT Donatiefonds, afdeling Rozenburg heeft gedoneerd voor de aankoop van bladmuziek “Suite for Youth”. Een stuk waarmee de leerlingen geïntegreerd kunnen worden in het orkest en op hun eigen niveau mee kunnen spelen. Het resultaat, uitvoering van orkest nu met de leerlingen, mocht zich verheugen in een overweldigend applaus.


Bouw Japans Theehuis

April 2012

Japans cultureel centrum Shöfükan breidt uit met een Japans Theehuis. De totstandkoming van het theehuis is mede mogelijk geworden dankzij finianciële steun van het DeltaPORT Donatiefonds. Met de bouw van het theehuis is inmiddels begonnen. De Japanse vaklieden maken daarbij gebruik van oorspronkelijk materialen uit Japan.

Shöfükan brengt de belangrijkste disciplines uit de klassieke Japans cultureel centrum bij elkaar en maakt de beoefening ervan mogelijk voor een breed publiek. Shöfükan werkt samen met docenten en organisaties uit Europa en Japan. In een voormalig, uit 1929 daterend schoolpand aan de Charloisse Kerksingel in Rotterdam-Zuid beschikt Shöfükan naast een authentieke dojo, ontvangstruimte, bibliotheek en lokaal over een unieke Japanse tuin.

Japans theehuis, in Charlois


Dierenambulance Waterweg

April 2012

De stichting Dierentehuis Nieuwe Waterweg kan dankzij een substantiële bijdrage van het DeltaPORT Donatiefonds een nieuwe dierenambulance aanschaffen. De dierenambulance is al in gebruik genomen.

De stichting Dierentehuis Nieuwe Waterweg zet zich in voor de opvang, herplaatsing en het vervoer van zwerf-, afstands- en gewonde dieren en is actief in Vlaardingen, Maassluis , Hoek van Holland en Midden-Delfland. Deze (deel)gemeenten vergoeden een deel van de exploitatie van een asiel en de dierenambulance.


 

Stichting Albrandswaard

Februari 2012

Het bestuur van het DeltaPORT Donatiefonds heeft een bedrag toegekend voor de aanschaf van een laptopcomputer. Dit betekent een financiële steun in de rug om de waardevolle activiteiten van de Stichting Welzijn Albrandswaard mede mogelijk te maken.


Stichting Hoogvliegers

Februari 2012

Mede door de steun van DeltaPORT Donatiefonds heeft Stichting Hoogvliegers onlangs meerdere kinderen de lucht in gekregen. DeltaPORT heeft hen daarmee niet alleen een onvergetelijke dag bezorgd, maar ook in staat gesteld het ziek zijn even te vergeten.

Naast de inzet van vele vrijwilliger en allerhande gulle giften in natura zijn wij als stichting afhankelijk van financële steun. Wij zijn u dan ook bijzonder erkentelijk voor uw bijdrage.


Burgermeester Salet in bestuur DeltaPORT Donatiefonds

Januari 2012

Burgemeester Mirjam Salet van Spijkenisse is toegetreden tot het bestuur van het DeltaPORT Donatiefonds. Zij vervangt oud-burgemeester Jan Broekhuis, die na velen jaren zijn bestuurslidmaatschap heeft neergelegd.

Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam hun maatschappelijke betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

Het DeltaPORT Donatiefonds kent via haar plaatselijke adviescommissies regelmatig kleine bedragen toe. Jaarlijks worden ook enkele grotere bovenlokale en regionale projecten ondersteund.


DPD Westvoorne

Januari 2012

Vanwege het 40-jarig jubileum van Peuterspeelzaal “Het Pierepotje” in Rockanje, werd een aanzienlijk bedrag gedoneerd om te besteden aan buitenmateriaal zoals een tractor, een fietsje en een zandbaknet, waar de peuters zo te zien goed mee overweg konden.


DeltaPORT Donatiefonds steunt “waterexpo” Zoet&Zout

Rotterdam, januari 2012

Het DeltaPORT Donatiefonds heeft door een substantiële bijdrage de nieuwe tentoonstelling “Zoet&Zout, water en de Nederlanders” in Kunsthal Rotterdam mede mogelijk gemaakt. De tentoonstelling, die op maandag 13 februari wordt geopend, geeft aan de hand van honderdtwintig topkunstwerken de verbondenheid van Nederland met het water aan- van watersnood tot waterpret.

Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam hun maatschappelijke betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur en sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

Volgens voorzitter Dick van Doorn van het DeltaPORT Donatiefonds toont de tentoonstelling Zoet&Zout de “gevoelswaarden” leven met water, gebruikmaken van water, plezier aan water en de schoonheid van water. “Dat zijn zaken die alle inwoners van het Rijnmondgebied raken,” meent Van Doorn.

Bij de tentoonstelling Zoet&Zout horen ook rondleidingen, lezingen, symposia, fietsroutes, een app met “real life” beelden bij locaties uit schilderijen en Art & Drinks avonden. Voor kinderen is een educatief programma. Journaliste Tracy Metz heeft een boek geschreven over actuele waterkwesties.