OUDEREN SLOW-DATEN FLINK TIJDENS KERSTDINERS OUDERENFONDS

December 2010

Mevrouw De Rooij en mevrouw Van Dijk waren twee van de bijna 3500 ouderen die deze week genoten van een Kerstdiner van het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met Van der Valk Restaurants en Hotels. Ze vonden elkaar via het slow-daten dat georganiseerd werd tijdens het Kerstdiner in Ridderkerk op maandag 20 december.

Mevrouw De Rooij vertelt: “Ik vond het zo leuk dat ik naar het Kerstdiner mocht. Ik ben vorig jaar verhuisd naar een flatje, want ik ben sinds 3 jaar weduwe. Ik ken nog niet zoveel mensen in de buurt dus toen ze me vroegen of ik naar het Kerstdiner in Ridderkerk wilde, heb ik meteen ja gezegd. Ik heb wel een zoon, maar hij woont wat verder weg. Ik zie hem dus helaas niet zo vaak, maar zo gaan die dingen. De avond is echt heerlijk. Lekker eten en die kindertjes die optraden, dat vond ik zo schattig. Een leuk idee ook dat die kaartjes uitgedeeld werden om je adres op te schrijven en uit te wisselen met je buurvrouw. Ik heb dat meteen gedaan met mevrouw Van Dijk!”.

Ouderen leggen moeilijk nieuwe contacten omdat ze weinig op plekken kunnen komen waar ze andere ouderen op een leuke manier leren kennen. Daarom begon het Nationaal Ouderenfonds met slow-daten tijdens de Kerstdiners: op een gezellige en rustige manier kijken of het klikt met iemand; of je nog eens met iemand af wil spreken. Ouderen die een “klik” hebben, wisselen hun contactgegevens uit, waarna hopelijk langdurige contacten ontstaan.

En dit blijkt een schot in de roos! Op de locatie in Ridderkerk waar op maandag 20 december een Kerstdiner plaatsvond voor zo’n 60 ouderen, slow-daten de ouderen flink! Mensen wisselden volop hun adres uit om elkaar vaker te zien.

Mede mogelijk gemaakt door DeltaPORT Donatiefonds

Foto